כניסה
הרשמה לניוזלטר

הביקורת מגיעה על רקע קשיים כלכליים וחשש מזרם של פליטים פלסטיניים וטרור אסלאמיסטי במדינה

דורון פסקין | 18 ביולי 2024 | חדשות | 5 דק׳

ביקורת ברוסיה על המימון שהקצתה הממשלה לקליטת פליטים פלסטינים

חלקים בחברה הרוסית, ובעיקר בצד הפוליטי הימני, מביעים את זעמם וחששם על החלטת הממשלה להקצות כספי מדינה כדי לכסות את העלויות הכרוכות באירוח פליטים פלסטינים. אותם גורמים חוששים בין היתר מזרם גדול של פליטים פלסטינים שייצרו איום פנימי.

הסערה במדינה החלה לקראת סוף חודש יוני. לפי דיווח בעיתון הרוסי "וודמוסטי" מה-24 ביוני, ממשלת רוסיה תקצה 57.6 מיליון רובל (כ-672,000 דולר) כדי "לפצות על ההוצאות שנגרמו לגופים [של המדינה] במסגרת קליטת ואירוח אזרחים מפלסטין".

לפי הדיווח, הסכום מבוסס על תחשיב של 1328 רובל (כ-15.5 דולר) לכל פליט ביום. בדיווח לא נמסר לאיזו תקופה הוקצו הסכומים הללו, אולם נמסר כי ישנם תשעה אזורים ברוסיה שמארחים את הפליטים הפלסטינים: דגסטאן, אינגושטיה, צ'צ'ניה, הרפובליקה של קאראצ'אי-צ'רקסיה וכן מחוזות קלוגה, ליפצק, מוסקבה, טבר וצ'ליאבינסק. לפי הנתונים הרשמיים האחרונים שפרסמו השלטונות, ברוסיה יש 1,447 פליטים פלסטינים.

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, 17 ביולי 2024 | צילום: VYACHESLAV PROKOFYEV/POOL/AFP via Getty Images

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, 17 ביולי 2024 | צילום: VYACHESLAV PROKOFYEV/POOL/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שתפו: