כניסה
הרשמה לניוזלטר

עמיד עזיז ראשד טען בריאיון כי יכולותיהם של החות'ים גדלות ומהוות גורם מרתיע שימנע מארה"ב להתערב בלחימה

דורון פסקין | 17 ביולי 2024 | חדשות | 2 דק׳

קצין חות'י בכיר: בעוד שנה יהיו לנו טילים שיכולים להגיע לאירופה ולמטרות גרעיניות של ארה"ב

ב-13 ביולי 2024 פרסם אתר האינטרנט של רשת אל-ג'זירה הקטארית ריאיון עם עמיד (דרגה מקבילה לתת אלוף) עזיז ראשד, המשרת במנהל ההדרכה המורלית של משרד ההגנה השייך לחות'ים בתימן. בריאיון מאיים ראשד כי בעוד שנה, למיליציה הפרו איראנית יהיו טילים "שיכולים להגיע לאירופה או לאוקיינוס האטלנטי, כך שהמטרות הגרעיניות של אמריקה" יהיו בטווח שלהם.

לפי סקירה של מכון ממר"י, ראשד אמר כי הטילים ההיפרסוניים של החות'ים, שיכולים להגיע כיום לבאב אל-מנדב, לים סוף, לים הערבי, לאוקיינוס ההודי ולים התיכון, ביחד עם הכוח הצבאי של איראן והמיליציות הנאמנות לה בעיראק ובלבנון, מרתיעים את ארה"ב, מונעים ממנה "אפשרויות אסטרטגיות" ואינם משאירים לה יכולת לפעול.

הוא הזהיר שאם ארה"ב ובעלות בריתה באזור יחליטו להרחיב את המלחמה נגד החות'ים בתימן, ציר ההתנגדות יתמוך בהם על כל משאביו ויכולותיו.

שיגור של טיל חות'י | שימוש לפי סעיף 27א'

שיגור של טיל חות'י | שימוש לפי סעיף 27א'

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שתפו: