כניסה
הרשמה לניוזלטר

מבחינת חיזבאללה המצב בגבול ישראל-לבנון אמור להישאר ללא שינוי בשבועות הקרובים, עד שיתבררו תוצאות המשא ומתן העקיף בין ישראל לחמאס. “אנחנו ממתינים לתוצאות המשא ומתן”, הצהיר נסראללה. “נסכים לכל מה שחמאס יסכים”

יוני בן מנחם | 12 ביולי 2024 | חדשות | 2 דק׳

נסראללה ממתין לתוצאות המשא ומתן בדוחא על עסקת החטופים

חילופי המהלומות בין ישראל לחיזבאללה יימשכו בשבועות הקרובים, באותם כללי המשחק שנקבעו בראשית המלחמה. שני הצדדים ממתינים לראות את תוצאות המשא ומתן העקיף בין ישראל לחמאס בדוחא. אם תושג הפסקת אש ברצועת עזה, חיזבאללה יפסיק את האש ביוזמתו, ללא שום צורך במתווך בינו לבין ישראל. כך הודיע מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה.

פירוש הדבר כי מנקודת מבטו של נסראללה, המצב בגבול ישראל-לבנון יישאר ללא שינוי לפחות כמה שבועות, עד שיסתיים המשא ומתן בדוחא. אם כי נסראללה אינו פוסל אפשרות שבפרק הזמן הזה תצא לפועל מתקפה ישראלית נרחבת נגד ארגונו, ומזהיר מכך.

נסראללה נשא ב-10 ביולי נאום בטקס האזכרה של המחבל מוחמד נעמה נאצר ("אבו נעמה"), שחוסל לפני כמה ימים על ידי צה"ל. נאומו היה מלא בביטחון עצמי, ובו הדגיש כי ארגונו במצב של מוכנות מלאה לתרחיש הכי גרוע במלחמה הנוכחית, שבה לדבריו צה"ל הסתבך ואיננו מצליח מזה חודשיים ימים להכריע את המערכה באזור רפיח.

צילום: mohammad kassir

צילום: mohammad kassir

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 29 בספטמבר 2025
פגישת נתניהו-טראמפ – מה על הפרק?

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, 7 באפריל 2025
נתניהו וטראמפ צפויים להיפגש השבוע בוושינגטון

אורן שלום

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ
טראמפ: אם לא יושג הסכם עם איראן, "ההשלכות יהיו חמורות מאוד"

דורון פסקין

הסנאטור האמריקני, לינדזי גרהאם, 7 באוקטובר 2025
הסנאטור גרהאם עצר פגישה עם הרמטכ"ל הלבנוני בעקבות סירובו להכיר בחיזבאללה כארגון טרור

אורן שלום

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 22 בספטמבר 2024
דיווח: חיזבאללה פתח במסע חיסולים וחקירות חשאיות במטרה לאתר את החדירה המודיעינית לארגון

דורון פסקין

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, ונשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, במהלך פגישתם באלסקה, 15 באוגוסט 2025
ההסכם שמגביל את ארסנל הגרעין של ארה"ב ורוסיה פקע, מה צפוי כעת? | פרשנות

דורון פסקין

שתפו: