כניסה
הרשמה לניוזלטר

השגריר ניקולס ברנס טען בכנס בניו יורק כי ארה"ב לא יכולה לשנות את התנהגות המשטר הסיני אבל "אנחנו יכולים לשנות את הסביבה"

דורון פסקין | 9 ביוני 2024 | חדשות | 3 דק׳

שגריר ארה"ב בסין: ארה"ב פועלת לחיזוק הבריתות עם המדינות השכנות לסין

ארה"ב מבקשת לחזק את הבריתות עם שכנותיה של סין, בתגובה להתנהגות האגרסיבית של המשטר והדיכוי הפנימי ההולך וגובר שהוא מפגין. כך אמר ב-7 במאי ניקולס ברנס, שגריר ארה"ב בסין.

"מה שהנשיא ביידן עשה באופן יוצא מהכלל בהקשר ליריבות באזור האינדו-פסיפיק הוא להעמיק את הבריתות שלנו עם יפן, דרום קוריאה, הפיליפינים, תאילנד ואוסטרליה", הסביר השגריר בדברים שנשא בכנס של ASIA SOCIETY בניו יורק (ארגון בינלאומי העוסק בדיון בהיבטים שונים הקשורים ביבשת אסיה).

ברנס הזכיר את עידן הנשיא קלינטון, בו ארה"ב דגלה בהכנסת סין לארגון הסחר העולמי מתוך הנחה ששילוב המשטר הקומוניסטי במערכת הבינלאומית יטמיע בה את ערכי המערב. "אני חושב שאנחנו רחוקים מזה מאוד", אמר השגריר לקהל, והסביר שאם זו הייתה המציאות הפוליטית אז, הרי שהתנהגות המשטר הסיני כיום בשנת 2024 מתאפיינת בדינמיקה "שונה לחלוטין". המשטר "אגרסיבי, מזלזל בחלק משכנותיו", ורק מגביר את דיכוי האנשים בתוך סין, ציין ברנס.

שגריר ארה"ב בסין, ניקולס ברנס בשיחה עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, 24 באפריל 2024 | צילום: Mark Schiefelbein/Pool/AFP via Getty Images

שגריר ארה"ב בסין, ניקולס ברנס בשיחה עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, 24 באפריל 2024 | צילום: Mark Schiefelbein/Pool/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שתפו: