כניסה
הרשמה לניוזלטר

"בהתחשב באירועים האחרונים, ובהעדר שינוי יוצא דופן, לא נעסיק אף אחד שיצטרף לקהילת אוניברסיטת קולומביה – בין אם כסטודנטים לתואר ראשון ובין אם כסטודנטים למשפטים – החל מהמחזור של 2024"

קרן זריהן | 9 במאי 2024 | חדשות | 2 דק׳

13 שופטים פדרליים בארה"ב הודיעו שלא יעסיקו בוגרים מאוניברסיטת קולומביה

קבוצה של 13 שופטים פדרליים בארה"ב הודיעו שהם לא יעסיקו בוגרים חדשים של אוניברסיטת קולומביה שבניו יורק, תוך התייחסות למה שהם מתארים כ"התפרצות של התפרעויות סטודנטים, אנטישמיות ושנאה לנקודות מבט מגוונות" בקמפוס האוניברסיטה השייכת לליגת הקיסוס (קבוצה של שמונה אוניברסיטאות עילית בארה"ב).

"כשופטים המעסיקים מידי שנה פקידי משפט במערכת המשפט הפדרלית, איבדנו את האמון בקולומביה כמוסד להשכלה גבוהה", כתבו השופטים במכתב לנשיאת אוניברסיטת קולומביה, מינוש שפיק, ב-6 במאי.

המכתב מגיע בזמן שהרוחות באוניברסיטה עדיין סוערות לאחר שהמשטרה פירקה את מאהל המחאה הפרו-פלסטיני והשתלטה מחדש על היכל המילטון מידי המפגינים שהתבצרו בו. משטרת ניו יורק הצהירה כי 80 מתוך 112 המפגינים שנעצרו בקולומביה במהלך הפינוי ב-30 באפריל היו סטודנטים.

סטודנטים באוניברסיטת קולומביה משתתפים בהפגנה פרו פלסטינית, 6 במאי 2024 | צילום: Spencer Platt/Getty Images

סטודנטים באוניברסיטת קולומביה משתתפים בהפגנה פרו פלסטינית, 6 במאי 2024 | צילום: Spencer Platt/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שתפו: