כניסה
הרשמה לניוזלטר

אבו מרזוק אמר את הדברים בריאיון לערוץ חדשות איראני. "כל השמועות על זה שנעבור לעיראק, סוריה, טורקיה ומדינות אחרות זה כדי ליצור אווירה בתקשורת שתפעיל לחץ על הקטארים"

דורון פסקין | 29 באפריל 2024 | חדשות | 2 דק׳

בכיר חמאס מוסא אבו מרזוק: מקומה הטבעי של הנהגת חמאס הוא בירדן ולא בקטאר

מוסא אבו מרזוק, חבר הלשכה המדינית של חמאס, אמר היום (שני) כי מקומה הטבעי של הנהגת חמאס הוא בירדן והיא עברה לקטאר רק בגלל לחץ אמריקני. בריאיון שערך עם ערוץ החדשות "אל-עלאם" האיראני בערבית אמר אבו מרזוק: "יש לדעת שהנהגת חמאס הייתה בירדן, והיא ברובה ירדנית. קטאר התבקשה לארח את הנהגת חמאס ולכן עברנו מירדן לקטאר".

אבו מרזוק הוסיף: "כל השמועות כרגע על זה שנעבור לעיראק, סוריה, טורקיה ומדינות אחרות זה כדי [ליצור] אווירה בתקשורת שתפעיל לחץ על הקטארים. אין חדשות בעניין הזה בינינו לבין ממשלת קטאר [...] הכול לצרכי תקשורת, כולל טענות של חברי קונגרס והלחץ על קטאר כדי ללחוץ על חמאס בנוגע למשא ומתן לשחרור חטופים".

בכיר חמאס הסביר: "רוב מנהיגי חמאס הם מהעם הירדני ומחזיקים בדרכון ירדני, וכל הדיבורים האלה חסרי ערך. אם הנהגת חמאס תצטרך לעזוב וכרגע לא מדובר על כך, היא תעבור לירדן. ירדן עם מסביר פנים, נדיב ותומך בחמאס, יחסינו עם המשטר הירדני טובים ואין לנו בעיה עם מקום המגורים שלנו". הוא הדגיש שהבעיה היא שארה"ב התערבה ואילצה את קטאר לקבל את הנהגת חמאס "ואם אמריקה תפסיק את הלחץ שלה, למחרת הנהגת חמאס תהיה במקומה הטבעי, שהוא ירדן".

בכיר חמאס מוסא אבו מרזוק בריאיון שהעניק באחת מרשתות הטלוויזיה הערביות | צילום מסך

בכיר חמאס מוסא אבו מרזוק בריאיון שהעניק באחת מרשתות הטלוויזיה הערביות | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כוחות ביטחון ותושבים מחוץ לכנסיית סנט ג'ורג' לאחר הפיגוע, 23 באוקטובר 2026
ירדן: מספר ההרוגים בפיגוע בכנסייה עלה לתשעה; המלך הורה לפעול "ביד ברזל" נגד הטרוריסטים

דורון פסקין

שר המלחמה האמריקאי פיט הגסת', 6 באוקטובר 2026
הפנטגון הכריז על מכוני קונפוציוס כאיום ביטחוני. האם גם בישראל הם ייסגרו?

אורן שלום

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, ונשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, 15 באוגוסט 2025
הסכם הסולר בין טראמפ לפוטין יוצא לדרך: שלוש מכליות הפליגו מרוסיה

דורון פסקין

ניידת של משטרת ישראל
גבעת שמואל: חשוד רכוב על אופניים חשמליים חטף נשק ממאבטח בית ספר

דורון פסקין

הפגנה בפריז, 24 באוקטובר 2026
מאות אלפים הפגינו בצרפת, כאלף נעצרו או עוכבו; הפגנות ועימותים גם במדינות נוספות באירופה

דורון פסקין

"קן הנשרים", בהרי האלפים שבדרום גרמניה לאחר השריפה, 24 באוקטובר 2026
שריפה החריבה חלקים גדולים מ"קן הנשרים" של היטלר בגרמניה; חשוד בהצתה נעצר

דורון פסקין

שתפו: