כניסה
הרשמה לניוזלטר

החקיקה, שצריכה לקבל את אישור הסנאט, קובעת כי אם חברת האם הסינית של טיקטוק, ByteDance, לא תמכור את הבעלות בארה"ב בתוך שנה – תיאסר פעילותה בארה"ב

דורון פסקין | 21 באפריל 2024 | חדשות | 2 דק׳

בית הנבחרים אישר: על טיקטוק למכור את הבעלות על פעילות האפליקציה בארה"ב

בית הנבחרים האמריקני אישר אתמול (שבת) חקיקה שכופה על ByteDance, חברת האם הסינית של טיקטוק, למכור בתוך כשנה את חלקה בבעלות על הזרוע האמריקנית של האפליקציה, אחרת ייאסר השימוש באפליקציה בארה"ב.

מאמץ שכנוע מסיבי בראשות מנכ"ל טיקטוק, שו צ'ו, לא הצליח למנוע את החקיקה והחששות של קואליציה דו-מפלגתית בנושא איסוף מידע על ידי האפליקציה אודות יותר מ-170 מיליון אמריקאים – ומהפוטנציאל של ממשלת סין להשתמש בה כדי להפיץ תעמולה מטעמה.

החקיקה, שהתקבלה ברוב מוחץ של 360 בעד מול 58 נגד, היא אחת מתוך ארבע הצעות חוק שעברו במסגרת אישור חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן. היא עוסקת בעדיפויות הביטחון לאומי של ארה"ב ומטילה גם הגבלות חדשות על מתווכים המוכרים מידע ליריבים זרים, ומאשרת החרמת נכסים רוסיים מוקפאים. הסנאט צפוי להצביע על החוק השבוע, והנשיא ג'ו ביידן אמר כי יחתום עליו.

The TikTok logo is displayed on signage outside TikTok social media app company offices in Culver City, California, on March 16, 2023. - China urged the United States to stop "unreasonably suppressing" TikTok on March 16, 2023, after Washington gave the popular video-sharing app an ultimatum to part ways with its Chinese owners or face a nationwide ban. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP) (Photo by PATRICK T. FALLON/AFP via Getty Images)

משרדי טיקטוק בקליפורניה | צילום: PATRICK T. FALLON/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שר החוץ גדעון סער, שר החוץ של יוון יורגוס יראפטריטיס ושר החוץ של קפריסין קונסטנטינוס קומבוס, 13 במרץ 2025
דיווח: ביוון בוחנים הקמת "כוח תגובה מהירה" משותף עם ישראל וקפריסין

דורון פסקין

שתפו: