כניסה
הרשמה לניוזלטר

בפסגת חופש הדת הבינלאומית בוושינגטון, קראו אנשי ציבור לארה"ב לפעול נגד קצירת האיברים מאנשים חיים שמבצע המשטר הסיני

קרן זריהן | 4 בפברואר 2024 | חדשות | 4 דק׳

יו"ר בית הנבחרים של ארה"ב: סין קוצרת איברים בכפייה ממתרגלי פאלון גונג ומבודהיסטים

יו"ר בית הנבחרים האמריקני, מייק ג'ונסון, הביע דאגה ביחס לקצירת האיברים בכפייה של המפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס) מאנשים הנרדפים על ידי המק"ס בשל אמונתם, ותייג את המשטר הסיני כאחד "מהמדכאים ביותר בעולם" בשל הפרות זכויות האדם שלו. "בודהיסטים טיבטים ומתרגלי פאלון גונג מושמים במחנות עבודת כפייה, והאיברים שלהם נקצרים על ידי המפלגה הקומוניסטית הסינית", אמר ג'ונסון בנאומו במהלך נאום בפסגת חופש הדת הבינלאומית בוושינגטון, ב-31 בינואר.

ג'ונסון גם הדגיש את "מערכת רצח העם באמצעות עיקור כפוי, מעצר כפוי וחינוך מחדש" של המשטר הסיני, נגד האויגורים בצפון-מערב שינג'יאנג. לדבריו, למשטר כזה יש "מעט להציע לאזרחים במונחים של שגשוג כלכלי וניידות חברתית, וזה לא מפתיע, כי אם אתה מתכוון להגביל ולענות אנשים בגלל אמונתם הדתית, זה הולך להיות משטר עריצות".

בנאומו, הדגיש יו"ר בית הנבחרים את חופש הדת כזכות אדם בסיסית. "אמריקה נוסדה על האידיאל של חופש דת, ואמונה שלכל אדם יש זכויות בלתי ניתנות לביטול", אמר. "כאשר חופש הדת נלקח מאנשים, החופש הפוליטי הולך במהרה בעקבותיו. אנחנו יודעים שזה הלקח מההיסטוריה. ג'יימס מדיסון אמר פעם שהמצפון הוא הקדוש ביותר מכל הרכוש. אז אם ממשלות לא צריכות לגנוב את רכושך, אסור להן לגנוב את מצפונך". במהלך הפסגה, נציגי ציבור לענייני דת בהווה ובעבר קראו לארה"ב להגביר את מאמציה להילחם בפרקטיקה המזוויעה של המשטר הסיני.

יו"ר בית הנבחרים האמריקני מייק ג'ונסון, נואם בפסגת חופש הדת הבינלאומית בוושינגטון, 31 בינואר 2024 | צילום מסך

יו"ר בית הנבחרים האמריקני מייק ג'ונסון, נואם בפסגת חופש הדת הבינלאומית בוושינגטון, 31 בינואר 2024 | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, המנהיג העליון של איראן, עלי ח'מינאי
האם ח'מינאי ייכנע לדרישות של טראמפ? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, עם השליח סטיב ויטקוף, 7 בספטמבר 2025
המזרח התיכון בהמתנה – האם יש סיכוי להסכם בין ארה"ב לאיראן שימנע עימות צבאי? | פרשנות

יוני בן מנחם

צפון רצועת עזה, 5 בפברואר 2025
האסטרטגיה של חמאס לשמר כוח ושליטה ברצועה | פרשנות

יוני בן מנחם

שר המלחמה האמריקני, פיט הגסת', נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, ומזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, 9 באוקטובר 2025
מהם השיקולים האמריקניים בנוגע לתקיפה באיראן? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, סגן הנשיא, ג'יי. די. ואנס, ומזכיר ההגנה, פיט הגסת', 25 באוגוסט 2025
בישראל שומרים על שתיקה; איראן מהדקת את מערכי האבטחה – המזרח התיכון במצב המתנה להחלטה האמריקנית | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומזכיר ההגנה פיט הגסת׳
ארה"ב צפויה להשלים בקרוב את פריסת הכוחות באזור – מהי תוכניתו של טראמפ?

יוני בן מנחם

שתפו: