כניסה
הרשמה לניוזלטר

מאמר המערכת של "אלחיאת אלג'דידה", היומון הרשמי של הרשות הפלסטינית, מאשים את חמאס בכך שהרס את כל הישגיה של הרשות ברצועה, וקורא להתאחדות כל הפלגים תחת דגל אש"פ

דורון פסקין | 24 בינואר 2024 | חדשות | 2 דק׳

העיתון הרשמי של הרשות הפלסטינית תוקף את חמאס על החורבן שהביא על עזה

מאמר המערכת של עיתון "אלחיאת אלג'דידה", היומון הרשמי של הרשות הפלסטינית, ביקר בחריפות במהדורה של יום שני (22 בינואר) את חמאס. תחת הכותרת "אין מנוס מביקורתיות" קבע המאמר כי שלטון חמאס ברצועת עזה הרס כל מה שהצליחה הרשות לבנות בה במהלך עשר שנות שלטונה.

"עשר השנים שבהן שלטה הרשות הלאומית ברצועת עזה, היו 10 שנים של בנייה והקמה של שדה תעופה, נמל ים, בתי חולים, בתי ספר, מגדלי מגורים, פארקים וכבישים מודרניים. כל אלה העלו את הרצועה לדרך שתהפוך אותה ל'סינגפור' החדשה של המזרח התיכון. היו אלה 10 שנים של ביטחון ושאיפות גדולות, עד שהאירוע אירע. תנועת חמאס יצאה נגד הסמכות והחוק, באלימות עקובה מדם, ומאותו הרגע החל שלטונה ברצועת עזה שנמשך 17 שנים, שבמהלכן טעמה הרצועה צרות צרורות, בכל הרמות".

המאמר האשים את חמאס בכך שסיפק לישראל את מבוקשה להחריב את עזה: "עם שלטון חמאס ברצועת עזה, הכיבוש הישראלי מימש את מטרותיו. ראשית – להחליש את הסמכות הלאומית על ידי העברת תמיכה כספית מעת לעת לשלטון חמאס. שנית – להרוס את כל מה שהושג ברצועה, במיוחד את סממני הריבונות, כלומר שדה התעופה והנמל. בתירוצים שונים, הכיבוש הישראלי ניהל שבע מלחמות ברצועת עזה כדי להשיג מטרות אלו, ואכן הוא הרחיק לכת בהשגתן, עד שהפך את רצועת עזה, במלחמה השביעית שעדיין נמשכת עד לרגע זה, לעיי חורבות, והביא לאבידות כבדות בלבבות. יותר מ-20,000 הרוגים, יותר מ-50,000 פצועים ועצורים, ויותר ממיליון עקורים, שכעת הם חסרי בית, מזון וביטחון בדרום רצועת עזה".

מחמוד עבאס, 18 באוגוסט 2020 | צילום: Flash90

מחמוד עבאס, 18 באוגוסט 2020 | צילום: Flash90

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא סוריה, אחמד א-שרע, 6 בדצמבר 2025
סוריה ניצבת מול אתגר גדול למיגור דאע"ש; בישראל עוקבים בדריכות | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, 15 באוקטובר 2025
האם הפיגוע בתדמור יפגע בשיתוף הפעולה הביטחוני של ארה"ב עם סוריה? | פרשנות

יוני בן מנחם

רצועת עזה, 30 בינואר 2025
היום שאחרי חיסול אבו-שבאב – האם מודל המיליציות ברצועה ישרוד? | פרשנות

יוני בן מנחם

המלחמה נגד המערבלים הפלנטריים
המכונה שמניעה את המלחמה: הקרב החשאי נגד המערבל הפלנטרי של איראן | פרשנות

איל לוינטר

אחת הדאגות המרכזיות של קהילות המודיעין מעסקת F-35 עם סעודיה היא מדליפת מידע לסין או לרוסיה
האם ארה"ב באמת תעביר לסעודיה F-35 – או שזה ייתקע ברגע האחרון? | פרשנות

איל לוינטר

אם ממדאני לא יספק תוצאות מוחשיות בתחומי הדיור, התחבורה והרווחה – ייפגע המותג הפוליטי שבנה לעצמו כמי שדואג לשוכרים, למהגרים ולצעירים
"עידן ממדאני": האם ראש העיר החדש יהפוך את ניו יורק לזירת מאבק נגד ישראל? | פרשנות

איל לוינטר

שתפו: