למרות התנגדותה הפומבית של ישראל לשליטה אפשרית של הרש"פ ברצועה, ייתכן שבסופו של דבר לא תהיה לה ברירה והיא תאלץ להסכים לכך – בתנאי שהרש"פ תעבור רפורמה יסודית
יוני בן מנחם | 28 בדצמבר 2023 | מחשבות | 2 דק׳
פרשנות: האם ישראל תסכים בסופו של דבר לשלטון "רש"פ מחודשת" ברצועת עזה?
למרות התנגדותו של ראש הממשלה נתניהו לדון עם ראשי מערכת הביטחון ועם שריו בסוגיית "היום שאחרי" המלחמה ברצועת עזה, הוא מנהל מגעים בנושא עם הממשל האמריקני. נתניהו שיגר השבוע לארה"ב את איש אמונו, רון דרמר, השר לעניינים אסטרטגיים, לדיון בנושא. דרמר נועד עם ג'ק סאליבאן, היועץ לביטחון לאומי, ועם שר החוץ אנתוני בלינקן, ודן עמם בתפיסה הישראלית כי השלטון ברצועת עזה אחרי המלחמה חייב להיות שלטון שמתנגד לטרור ונלחם בו, וכן איננו מסית נגד ישראל והיהודים.
רון דרמר הינו חלק מצוות מיוחד שנתניהו הקים בנושא, ביחד עם היועץ לביטחון לאומי צחי הנגבי. השניים החלו לעשות עבודה מכינה בנושא לצד נציגים של מערכת הביטחון. בשבוע שעבר פרסם צחי הנגבי מאמר בעיתון הסעודי "אילאף", שבו ציין כי שילוב הרש"פ ברצועת עזה יכול לקרות רק אחרי שהיא תעבור רפורמה יסודית, וכי "צריך לייצר מציאות חדשה ברצועת עזה בשילוב כוחות אזוריים ובינלאומיים". נראה כי הלחץ האמריקני על ישראל עובד, ולראש הממשלה נתניהו אין ברירה אלא להסכים לתוכנית האמריקנית לפיה "רש"פ מחודשת" היא שתשלוט ברצועת עזה ביום שאחרי המלחמה.
הרש"פ בראשות מחמוד עבאס כיום היא מושחתת וחלשה מבחינה ביטחונית. היא גם מעודדת טרור ואיננה יכולה לשלוט אפילו ביהודה ושומרון. כיצד תשלוט ברצועת עזה? אבל נתניהו עשוי להסכים לשליטה של רשות פלסטינית ברצועת עזה שתעבור רפורמות רציניות בכל התחומים ותשנה את פניה. זהו תהליך ארוך מאוד, ובינתיים נתניהו יכול להמשיך ולטעון מבחינה פוליטית כי הוא מתנגד לשליטה של הרש"פ ברצועה במתכונתה הנוכחית.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו