כניסה
הרשמה לניוזלטר

הדמוקרטים מבקשים לפסול את טרמאפ בשל חלקו לכאורה באירועי הפריצה לקפיטול בינואר 2021, אותם הם מגדירים כמרד

יובל גומא | 22 בדצמבר 2023 | גיאו-פוליטיקה | 3 דק׳

בעקבות קולורדו, פוליטיקאים מנסים להסיר את שמו של טראמפ מהפריימריז לנשיאות גם במדינות נוספות

בית המשפט בקולורדו פסל ביום שלישי האחרון את הנשיא לשעבר דונלד טראמפ מהתמודדות בפריימריז של המפלגה הרפובליקנית במדינה. זאת בטענה כי תרם לאירועי הפריצה לקפיטול בשישה לינואר 2021, ובהסתמך על התיקון ה-14 לחוקה האמריקנית, הקובע כי אדם שלקח חלק במרד לא יכהן במשרה ציבורית. פסיקה שהניעה מחדש את מאמציהן של המדינות הכחולות (בעלות נטייה דמוקרטית) לנקוט בצעדים דומים.

תביעות דומות נידונו בעבר באריזונה, מינסוטה, ניו המפשייר ומישיגן, אך אף אחת מהן לא הסתיימה בפסילת הריצה של טראמפ לנשיאות. כנגד התיק במישיגן הוגש ערעור בניסיון נוסף להוביל לפסילתו של טראמפ, וקומץ תביעות משפטיות במדינות אחרות עדיין מתנהלות.

לאור החלטתה של קולורדו, יותר דמוקרטים קוראים כעת למדינותיהם לפעול באופן דומה. סגנית מושל קליפורניה, אלני קונאלאקיס מהמפלגה הדמוקרטית, שלחה ביום רביעי מכתב למזכירת המדינה של קליפורניה, שירלי ובר, וביקשה ממנה לבחון "כל אופציה חוקית" להרחיק את הנשיא לשעבר טראמפ מהקלפי בבחירות המקדימות לנשיאות של המדינה שייערכו ב-2024. "קליפורניה חייבת לעמוד בצד הנכון של ההיסטוריה", כתבה קונאלאקיס. "זה לא עניין של משחק פוליטי. זה עניין חמור שמעמיד על כף המאזניים את קדושת החוקה שלנו והדמוקרטיה שלנו".

הנשיא לשעבר דונלד טראמפ מדבר עם אנשי תקשורת כשהוא מגיע לבית המשפט העליון של מדינת ניו יורק ב-7 בדצמבר 2023 | צילום: Timothy A. Clary/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
להבין את הראש החות'י
להבין את הראש החות'י | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, יו"ר הפרלמנט, מוחמד באקר קאליבף, וחברי המשלחת האיראנית לשיחות עם ארה"ב, 21 ביוני 2026
ההסכם שיכול להלבין את איראן | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא לבנון, ג'וזף עאון, בפרלמנט בביירות, 9 בינואר 2025
המבחן של ממשלת לבנון – כיצד תגיב ללחצים מצד חיזבאללה ואיראן? | פרשנות

יוני בן מנחם

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 7 באפריל 2025
איראן מנסה לתקוע טריז בין ארה"ב לישראל | פרשנות

יוני בן מנחם

המנהיג העליון של איראן, מוג'תבא ח'מינאי, 18 ביולי 2016
איראן נחלשה, אך יוצאת מהמלחמה עם הישגים אסטרטגיים | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, סגן הנשיא, ג'יי די ואנס, ומזכיר המדינה, מרקו רוביו, 9 בינואר 2026
הסעיפים במזכר ההבנות שמדליקים נורה אדומה בירושלים | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: