כניסה
הרשמה לניוזלטר

בעקבות פסק הדין של בית המשפט העליון בקולורדו, שפסל את טראמפ מהתמודדות בפריימריז במדינה, מתגייסים חברי מפלגתו למאבק נגד הפסיקה: "הבוחרים צריכים להחליט, לא השופטים"

דורון פסקין | 20 בדצמבר 2023 | חדשות | 3 דק׳

בכירים רפובליקנים מתייצבים לצד טראמפ ונגד הפסיקה בקולורדו

בכירים רפובליקנים התייצבו היום לצדו של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ, והביעו זעם על פסק הדין של בית המשפט העליון במדינת קולורדו, הפוסל אותו מלהתמודד בפריימריז של המפלגה בקולורדו. התחושות הבולטות בקרב הרפובליקנים בקונגרס הן שקביעת בית המשפט מהווה הפרה בוטה של עקרונות דמוקרטיים.

יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון תיאר את הפסיקה כ"מתקפה מפלגתית מוסווית בקושי", והביע אמון שבית המשפט העליון של ארה"ב יבטל את ההחלטה של השופטים בקולורדו, שמונו על ידי מושלים דמוקרטים. "ללא קשר לשיוך פוליטי, אין לשלול מכל אזרח שנרשם להצביע את הזכות לתמוך בנשיאנו לשעבר, ובאדם המוביל בכל סקר של הפריימריז הרפובליקני", כתב ג'ונסון ב-X. הוא הוסיף: "אנו סומכים שבית המשפט העליון של ארה"ב יבטל את ההחלטה הפזיזה הזו וייתן לעם האמריקני להחליט על הנשיא הבא של ארה"ב".

ניקי היילי, השגרירה לשעבר באו"ם | צילום:  Michael M. Santiago/Getty Images

ניקי היילי, השגרירה לשעבר באו"ם | צילום: Michael M. Santiago/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המשבר האיראני שחשף את השיטה הקטארית | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

נשיא קפריסין, ניקוס כריסטודולידיס, 24 באפריל 2026
קפריסין אחרי הבחירות | פרשנות

דורון פסקין

צפון רצועת עזה, 5 בפברואר 2025
איראן דורשת לכלול את לבנון בהסכם, אך משאירה בחוץ את רצועת עזה. מדוע? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא לבנון, ג'וזף עאון, ויושב ראש הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, 9 בינואר 2025
ארה"ב מסמנת את לבנון: הסנקציות כבר לא עוצרות בחיזבאללה | פרשנות

יוני בן מנחם

הדיפלומט העומאני נג’יב בן יחיא אל־בלושי ושר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, בעת ביקורו של עראקצ׳י בעומאן, 26 באפריל 2026
האם עומאן התייצבה לצד איראן? | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל ברצועת עזה, 17 בספטמבר 2025
בחמאס מודאגים מהכרסום הישראלי ב"קו הצהוב" | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: