כניסה
הרשמה לניוזלטר

גם הרשות הפלסטינית מעוניינת במיטוט שלטון חמאס ברצועת עזה

יוני בן מנחם | 25 בנובמבר 2023 | גיאו-פוליטיקה | 3 דק׳

פרשנות: בסתר ליבם, מדינות ערב המתונות מייחלות להצלחה של צה"ל במשימתו לחסל את חמאס

הרש"פ מעוניינת במיטוט שלטון חמאס ברצועת עזה. חמאס הוא היריב העיקרי שלה בחברה הפלסטינית, הטוען כי הוא זה שמייצג את העם הפלסטיני ולא אש"פ. גל הטרור שביצע חמאס ב-1996 הוא שסיכל את יישום הסכם אוסלו שעליו חתם אש"פ עם ישראל ב-1993, שהיה אמור להוביל להקמת מדינה פלסטינית עצמאית.

תנועת חמאס גם איננה בוחלת בשום אמצעי לנסות ולהפיל את שלטונו של יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס. על פי גורמי ביטחון ישראליים, תנועת חמאס אף ניסתה כמה פעמים בשנים האחרונות לזעזע את שלטון הרש"פ ברמאללה באמצעות פיגועים ולהתנקש בחייו של מחמוד עבאס. ישראל סיכלה כמה מהתוכניות האלה, ובאחד המקרים אף הגיע ראש השב"כ דאז, יורם כהן, ללשכתו של מחמוד עבאס, ומסר לו מידע על התארגנות טרור של חמאס באזור קלקיליה שמתכננת להתנקש בחייו. בזכות המידע הזה עצר מנגנון המודיעין הפלסטיני בראשותו של מאג'ד פרג' את חברי ההתארגנות מבעוד מועד, וסיכל את ההתנקשות.

גם מדינות ערב המתונות מעוניינות בקריסת שלטון חמאס, אשר לאחר ההפיכה הצבאית שביצע ברצועת עזה ב-2007, הצליח להקים בה שלטון אסלאמי עצמאי וקיצוני, מצויד ברקטות ומל"טים. החמאס הינו למעשה שלוחה של איראן ושל תנועת "האחים המוסלמים", שפועלת ברחבי המזה"ת במטרה לזעזע את יציבות המשטרים הערביים, ומוגדרת במצרים ובסעודיה כארגון טרור.

חיילי צה"ל פועלים ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל

רצועת עזה לאחר תקיפות צה"ל | צילום: JOHN MACDOUGALL/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא סוריה, אחמד א-שרע, 6 בדצמבר 2025
סוריה ניצבת מול אתגר גדול למיגור דאע"ש; בישראל עוקבים בדריכות | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, 15 באוקטובר 2025
האם הפיגוע בתדמור יפגע בשיתוף הפעולה הביטחוני של ארה"ב עם סוריה? | פרשנות

יוני בן מנחם

רצועת עזה, 30 בינואר 2025
היום שאחרי חיסול אבו-שבאב – האם מודל המיליציות ברצועה ישרוד? | פרשנות

יוני בן מנחם

המלחמה נגד המערבלים הפלנטריים
המכונה שמניעה את המלחמה: הקרב החשאי נגד המערבל הפלנטרי של איראן | פרשנות

איל לוינטר

אחת הדאגות המרכזיות של קהילות המודיעין מעסקת F-35 עם סעודיה היא מדליפת מידע לסין או לרוסיה
האם ארה"ב באמת תעביר לסעודיה F-35 – או שזה ייתקע ברגע האחרון? | פרשנות

איל לוינטר

אם ממדאני לא יספק תוצאות מוחשיות בתחומי הדיור, התחבורה והרווחה – ייפגע המותג הפוליטי שבנה לעצמו כמי שדואג לשוכרים, למהגרים ולצעירים
"עידן ממדאני": האם ראש העיר החדש יהפוך את ניו יורק לזירת מאבק נגד ישראל? | פרשנות

איל לוינטר

שתפו: