כניסה
הרשמה לניוזלטר

בבנק ישראל מבינים שלציבור ולבתי עסק לא יהיה בהכרח קל לקבל את המטבע החדש ולכן פירטו שלל אפשרויות במטרה להקל על קבלת המטבע החדש

צוות מגזין אפוק | 22 ביוני 2023 | חדשות | 1 דק׳

בנק ישראל מחפש דרכים שיאפשרו לו לשכנע את הציבור לאמץ את "השקל הדיגיטלי"

בתחילת יוני פרסם בנק ישראל מסמך המבהיר כי "בדומה לבנקים מרכזיים רבים בעולם", גם הוא "בונה תוכנית פעולה" שמטרתה "להיות ערוך להנפיק מטבע דיגיטלי של הבנק המרכזי (CBDC)".

בבנק ישראל מבינים שלציבור ולבתי עסק אולי לא יהיה קל לאמץ את המטבע החדש, אם וכאשר הוא יושק בהמשך, משלל סיבות אפשריות. בהן החשש מטכנולוגיה חדשה, החשש מדחיקת המזומן החוצה או החשש שהמטבע יאפשר מעקב דיגיטלי אחר פעולותיהם, שכן יצירת מערכת מבוקרת מרכזית פירושה יותר שליטה ממשלתית היכולה להוביל למעקב מוגבר.

לכן המסמך שפרסם בנק ישראל מציע שלל אפשרויות שיקלו על הציבור להתרגל למטבע החדש ולאמץ אותו, כגון: מתן אפשרות לקבלת תשלומים מהמדינה באמצעות המטבע – שכר, החזרים וקצבאות; תשלום קנסות באמצעות המטבע החדש; והכנסתו לשוק היישומונים הדיגיטליים (כמו אפליקציית ביט), מהלך שלהערכת הבנק ייצור "אפקט רשת" שיוביל לאימוצו. "אפקט רשת זה יגרום להשפעות חיצוניות חיוביות בשימוש השקל הדיגיטלי, כך שתשלום באמצעותו על ידי מספר משתמשים רב יותר יביא בפני עצמו לתפוצה רחבה בקרב הציבור", נכתב במסמך.

בנק ישראל

בנק ישראל | צילום: AHMAD GHARABLI/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
סמל ליאם בן חמו ז"ל
לוחם בחטיבת גולני נהרג בדרום לבנון

צוות מגזין אפוק

המנהיג העליון של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
מוג'תבא ח'מינאי: "עתיד המפרץ – ללא אמריקה"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, 16 באפריל 2026
זלנסקי: אוקראינה תומכת בהפסקת אש ארוכת טווח עם רוסיה

דורון פסקין

המשטרה הבריטית בזירת האירוע, 29 באפריל 2026 | צילום: JUSTIN TALLIS / AFP via Getty Images
החשוד בפיגוע נגד שני היהודים בלונדון: אזרח בריטי בן 45, יליד סומליה

דורון פסקין

מפעל נפט באי ח'ארג באיראן, 12 במרץ 2017
הנפט מזנק לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022

דורון פסקין

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נשיא לבנון, ג'וזף עאון
פרשנים בלבנון מזהירים מפני פגישה של עאון עם נתניהו

יוני בן מנחם

שתפו: