כניסה
הרשמה לניוזלטר

מטא-אנליזה שפורסמה לאחרונה מראה כי ספירת הזרע העולמית יורדת ברחבי העולם – בקצב מואץ

צוות מגזין אפוק | 26 בפברואר 2023 | חדשות | 2 דק׳

מחקר: ספירת הזרע אצל גברים בכל העולם יורדת בקצב מואץ

מטא-אנליזה שפורסמה לאחרונה מראה כי ספירת הזרע העולמית יורדת ברחבי העולם – בקצב מואץ. המאמר, שפורסם בכתב העת Human Reproduction Update ב-2017 ועודכן בנובמבר 2022, הוא פרי מחקר של צוות חוקרים בין-לאומי שסקר 2,936 תקצירים אקדמיים ו-868 מאמרים מלאים וניתח נתונים מ-38 מחקרי ספירת זרע שנעשו בשש יבשות. המחקר משנת 2017 מצא שספירת הזרע ירדה בצפון אמריקה, באירופה ובאוסטרליה ביותר מ-50 אחוז בטווח של 50 שנה. המחקר המעודכן הוסיף נתונים מדרום אמריקה וממרכזה, וכן מאסיה ומאפריקה.

מחברת המאמר פרופ' שאנה סוואן אמרה כי "כעת אנו יכולים להסיק שבקרב גברים שלא ידעו מה שיעור הפוריות שלהם, שהם, אגב, המדגם המייצג ביותר של האוכלוסייה הכללית, חלה ירידה משמעותית בספירת הזרע ובריכוז הזרע באזורים של אסיה, אפריקה ודרום אמריקה. עכשיו אנחנו יכולים לומר שהממצא שלנו לגבי ירידה משמעותית בריכוז ובספירת הזרע הוא כלל עולמי. זה שינוי מהותי מהמחקר שפרסמנו ב-2017. [...] השינוי הנוסף מהמחקר של 2017 היה קצב ירידת ספירת הזרע. החל משנת 2000 ואילך – שיעור ירידת ספירת הזרע הוא 2.64 אחוזים בשנה, שזה יותר מכפול מהממוצע השנתי בשנים 1972 עד 2000 שעמד על 1.16".

השאלה המתבקשת היא: מדוע קצב הירידה מואץ? סוואן שוללת את ההסברים הגנטיים. היא טוענת כי לשינויים גנטיים לוקח "דורות רבים להופיע", בעוד שהשינויים שכאן מדובר בהם מתרחשים בשני דורות או פחות. "זה משאיר אותנו עם גורמים התלויים בסביבה (כימיקלים שונים)", אמרה.

פרופסור סוואן | צילום: Alex Dupeux

פרופסור סוואן | צילום: Alex Dupeux

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, ונשיא סוריה אחמד א-שרע
מהי המשמעות של ביטול "חוק קיסר" עבור סוריה?

צוות מגזין אפוק

כוחות משטרה באוניברסיטת בראון שברוד איילנד, 14 בדצמבר 2025
החשוד ברצח מדען הגרעין בביתו וברצח הסטודנטים באוניברסיטת בראון אותר ללא רוח חיים

דורון פסקין

רצועת עזה, 11 באוקטובר 2025
דיווח: חמאס הצליח לחדש את תשלום המשכורות באופן חלקי

יוני בן מנחם

רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

שתפו: