כניסה
הרשמה לניוזלטר

בלון הריגול הסיני שטס מעל ארה"ב במשך ימים ספורים ויורט על ידי מטוס קרב אמריקני מעל…

צוות אפוק | 10 בפברואר 2023 | חדשות | 2 דק׳

בלון הריגול הסיני היה בעל יכולת "סיגינט"

בלון הריגול הסיני שטס מעל ארה"ב במשך ימים ספורים ויורט על ידי מטוס קרב אמריקני מעל האוקיאנוס האטלנטי, היה בעל יכולת "סיגינט" – יירוט תשדורות של אותות אלקטרוניים.

"תמונות ברזולוציה גבוהה מטיסות U-2 (מטוס ריגול) גילו שהבלון היה מסוגל לבצע פעולות איסוף מודיעין אותות (סיגינט)", אמר לעיתון האפוק טיימס גורם במחלקת המדינה, שדיבר בעילום שם. "הציוד שהיה על הבלון נועד בבירור למעקב מודיעיני. הוא אינו תואם את הציוד שבבלוני מזג אוויר. היו לו אנטנות שמטרתן, ככל הנראה, לאסוף תקשורת אזורית. הוא היה מצויד בפאנלים סולאריים גדולים מספיק כדי לייצר את הכוח הדרוש להפעלת חיישני איסוף מודיעין".

פרנק גפני, יו"ר המרכז למדיניות אבטחה (Center for Security Policy), אמר כי לסין עשוי להיות אינטרס לנטר את התקשורת בין מבנים תת-קרקעיים של טילים בליסטיים בין-יבשתיים.

איסוף חלקי בלון המעקב ב-5 בפברואר מול חופי דרום קרוליינה | צילום: Petty Officer 1st Class Tyler Thompson/U.S. Navy via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שתפו: