כניסה
הרשמה לניוזלטר

המועצה המפקחת על פייסבוק ואינסטגרם – גוף מומחים עצמאי המתפקד כ"בית המשפט העליון" למדיניות ניהול התוכן…

צוות אפוק | 22 בינואר 2023 | חדשות | 1 דק׳

פייסבוק ואינסטגרם שוקלות לאפשר לנשים לפרסם תמונות עם חזה חשוף, כל עוד המגדר שלהן נזיל

המועצה המפקחת על פייסבוק ואינסטגרם - גוף מומחים עצמאי המתפקד כ"בית המשפט העליון" למדיניות ניהול התוכן והצנזורה של החברות - הורתה להן לבטל איסור שהטילו על תמונות של נשים חשופות חזה, מכיוון שהתמונה היא של טרנסג'נדריות (נשים ביולוגיות המזדהות כגברים) או א-בינאריות (נשים ביולוגיות שאינן מזדהות כזכר או נקבה).

מדובר בשני פוסטים ספציפיים שהוסרו מאינסטגרם ומתארים טרנסג'נדרים וא-בינאריים עם חזה חשוף. אינסטגרם טענה כי התמונות מפרות את כללי הקהילה שלה העוסקים בשידול מיני, מכיוון שהן מכילות שדיים וקישור לדף גיוס כספים.

"אותה תמונה בה רואים פטמות של נקבה תיאסר להצגה אם אישה סיסג'נדרית תפרסם אותה, אך תותר אם תפורסם על ידי אדם המזהה את עצמו כא-בינארי", ציינה המועצה בהחלטתה. "סיסג'נדר" הוא כל מי שמזדהה עם המין והמגדר שנקבעו בלידתו.

This picture taken on January 12, 2023 in Toulouse, southwestern France shows a smartphone and a computer screen displaying the logos of the social network Facebook and its parent company Meta. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP) (Photo by LIONEL BONAVENTURE/AFP via Getty Images)

צילום: LIONEL BONAVENTURE/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מחאה פרו פלסטינית באוניברסיטת הארוורד, 25 באפריל 2025
מבריטניה ועד ארה"ב: הקמפוסים במערב מתמודדים עם משבר אנטישמיות עמוק

דורון פסקין

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 5 באפריל 2024
נעים קאסם: חיזבאללה דוחה משא ומתן עם ישראל תחת אש וערוך להמשך הלחימה 

דורון פסקין

תיעוד מתקיפה של צה"ל בלבנון היום
ראש הממשלה: "המערכה הכוללת עם איראן עדיין בעיצומה"

צוות מגזין אפוק

חיילי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב
הפנטגון נערך לפריסת כוחות מהדיוויזיה המוטסת ה-82 למזרח התיכון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף על המטוס הנשיאותי, 7 במרץ 2026
ההצעה האמריקנית לסיום המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 13 באוקטובר 2023
דיווח בלבנון: חיזבאללה אינו מעוניין בשלב זה במשא ומתן

דורון פסקין

שתפו: