כניסה
הרשמה לניוזלטר

הטענות לאי סדרים והונאה בבחירות לנשיאות ארה"ב 2020

רקע

מאז הבחירות לנשיאות בחודש נובמבר 2020, עלו טענות לאי-סדרים ואף הונאה בספירת הקולות. גם לאחר ספירת האלקטורים ב-6.1, בה הוכרז ביידן רשמית בתור הנשיא הבא של ארה"ב, המשיך קמפיין טראמפ במאבק המשפטי להוכיח שהיו בבחירות האלה הונאות משמעותיות ששינו את התוצאות. מנגד טענה התקשורת, כמו גם המפלגה הדמוקרטית, שמדובר ב"תיאוריות קונספירציה" ובניסיונות לערער את הדמוקרטיה האמריקנית ואת הליך הבחירות התקין.

בעמוד זה הבאנו את כל העדכונים בפרשה הקשורים בטענות לזיופים, בתיקים הפעילים בבתי המשפט ובאלה שנסגרו ונדחו. העדכונים מוגשים על פי חלוקה למדינות, ומתרכזים בעיקרי הטענות והעובדות.

עדכון אחרון נעשה בבוקר ה-17.1.

 

טענות כלליות

עיקרי הטענות - סיכום

הרציונל:

אף על פי שמרבית התביעות שהוגשו לפתחם של בתי המשפט נדחו, קמפיין טראמפ ורפובליקנים אחרים טוענים כי בתי המשפט לא באמת בחנו את העובדות שהוצגו בתביעות האלה – בהן מופיעים משקיפים, עדים ומומחים לניתוח נתונים שחתמו כולם על הצהרות בשבועה לפיהן ראו אי-סדרים בסדרי גודל שונים. "בתי המשפט מעולם לא בחנו את העובדות. בתי המשפט לא אוהבים בחירות, והם נותרו מחוץ לזה באמצעות מציאת תירוץ", טען הסנאטור ראנד פול בשימוע שערכה "ועדת הסנאט לביטחון המולדת ולענייני ממשל". לדבריו, בתי המשפט דחו את הטענות על בסיס עניינים פרוצדורליים.

להלן סיכום בטבלה של כל התביעות שהוגשו ומצבן הסופי, על פי תחקיר שערך העיתונאי העצמאי ג'ון דרוז ג'וניור (פיזיקאי ופעיל סביבה). דרוז הגיע למסקנה כי היו רק 22 תביעות (מתוך 81 הקשורות בבחירות לנשיאות) בהן בתי המשפט החליטו לגופו של עניין, כלומר אפשרו לתובעים להציג את העובדות או אם התאפשר אף לפתוח בחקירה עצמאית. מתוך 22 התביעות האלה טראמפ וצוותו ניצחו ב-15. יתר התביעות אוחדו או בוטלו (11); נדחו מחוסר "עמידה משפטית" שמשמעותה בהפשטה גסה שהתובעים לא סבלו בעצמם מהבעיה שבגללה הם תובעים ולכן אין להם יכולת עמידה (23); ותביעות שתרם התקבלה בהן פסיקה סופית (25).

 

עיקרי הטענות לאי-סדרים או הונאה, ללא סדר חשיבות:

1. טענותיו של הנשיא טראמפ, כפי שהובאו בעל פה בנאום שנשא ב-2.12:

 

 

2. שימוע שערך ב-16.12 הסנאט של ארה"ב שהעלה אי-סדירויות וטענות להונאה בבחירות:

 

3. עורכת הדין סידני פאוול הגישה מספר תביעות הטוענות כי בבחירות היו "מאות אלפי הצבעות לא חוקיות, פסולות, כפולות, או פיקטיביות לחלוטין". פאוול מצטטת בתביעותיה הצהרות בשבועה של עדי ראיה ומומחים, וטוענת כי זוהו מספיק טפסי הצבעה פסולים כדי להפוך את תוצאות הבחירות. פאוול גם טענה בנפרד שיש לה ראיה המראה שטפסי הצבעה מזויפים שהודפסו בסין הועברו דרך גבול מקסיקו לשטח ארה"ב.

 

4. פיטר נווארו, יועצו של הנשיא טראמפ, ומי שאחראי על מדיניות הסחר והייצור בממשל טראמפ, פרסם ב-17.12 דוח המנתח את אי-הסדירויות בבחירות. המידע שנווארו נשען עליו מגיע מיותר מ-50 תביעות שהוגשו, מאות הצהרות בשבועה, ניתוחים של אנליסטים ודיווחים בתקשורת. ב-5.1 הוא שחרר את החלק השני של הדוח, המתעד לדבריו את "אמנות הגניבה". להלן שיחה שערך נווארו עם עיתונאים לגבי החלק הראשון של הדוח:

 

5. מפקחת על הבחירות במחוז קופי בג'ורג'יה הדגימה בווידאו שפורסם ברשת, כיצד התוכנה במערכת ההצבעה של Dominion מאפשרת לשנות קולות באמצעות פונקציה המוטמעת בה (הנקראת "Adjudication"). הפונקציה קיימת במערכת כדי לאפשר למפעיל לפתור בעיות כאשר טופס הצבעה מסוים סומן לא נכון, למשל כאשר העיגול שסימן המצביע בטופס לא מראה בבירור איזה שם הוא הקיף (למי הצביע). אך כפי שהראתה המפקחת, ניתן להשתמש בפונקציה כדי לשנות את תוצאות ההצבעה של כל הטפסים הסרוקים, אפילו טפסים שלא מולאו כלל (ריקים), מבלי שניתן יהיה מאוחר יותר לבדוק איזה טופס מולא על ידה בדרך זו. הסרטון צולם במשרד בחירות מקומי במחוז.

 

6. חברה לניתוח נתונים (The Data Integrity Group) טוענת כי גילתה אנומליות רבות בהצבעות שבוצעו במדינות המפתח, המעלות חשד סביר כי בוצעו מהלכים לא תקינים בבחירות. לפי האנליסטים בחברה – שניתחו את מאגרי המידע של רישום תוצאות הבחירות – קיימים אין ספור מקרים שבהם קולות שניתנו לטראמפ נלקחו ממנו לפתע והועברו לביידן. בפנסילבניה, למשל, 432 אלף קולות הועברו בצורה מחשידה מטראמפ לביידן במחוזות השונים, הם טוענים. להלן הראיון המלא עם האנליסטים בחברה על הממצאים ועל המחקר שערכו, וגם עם יתר אנשי הצוות שהיו מעורבים:

 

7. דוח שפרסמה חברת אבטחת סייבר שערכה בדיקה פורנזית למכונות ההצבעה של חברת Dominion (דומיניון) במישיגן, טוען כי הן תוכננו במטרה ליצור הונאה ולהשפיע על תוצאות הבחירות. הדוח פורסם לאחר שבית משפט במחוז אנטרים, בראשות השופט קווין אלסנהיימר, אישר לחברת אבטחת הסייבר Allied Security Operations Group לבצע בדיקה פורנזית של מכונות ההצבעה מתוצרת Dominion (דומיניון) ששימשו בבחירות לנשיאות ארה"ב. הבדיקה אושרה כחלק מתביעה שטענה כי בוצעה שגיאה ברישום הקולות במחוז, שאינה נובעת מטעות אנוש.

"אנו מסיקים כי מערכת ההצבעה של דומיניון תוכננה בכוונה ובאופן תכליתי עם שגיאות מובנות כדי ליצור הונאה מערכתית ולהשפיע על תוצאות הבחירות", כתב ראסל רמסלנד ג'וניור, מייסד שותף בחברת אבטחת הסייבר, בדוח הראשוני שפרסמה החברה שנשכרה על ידי ויליאם ביילי, התובע בתיק. "המערכת יוצרת בכוונה מספר גבוה מאוד של שגיאות הצבעה. לאחר מכן ההצבעות האלקטרוניות [השגויות כביכול] מועברות ל-Adjudication" (ראו טענה 5 המסבירה על פונקציית Adjudication). "הטעויות המכוונות", ממשיך רמסלנד, "מובילות לכמות גדולה של פתקי הצבעה שנאגרים ב-Adjudication ללא פיקוח, ללא שקיפות וללא אפשרות לבצע ביקורת עליהם. דבר המוביל להונאת הבוחר או הונאת בחירות".

רמסלנד ציין כי בכירי מחוז אנטרים דיווחו בליל הבחירות כי מתוך 12,423 קולות במחוז, ג'ו ביידן קיבל קרוב ל-7,800. אך יומיים לאחר מכן הם אמרו שהנשיא טראמפ זכה בפועל במחוז, וקיבל כמעט 9,800 קולות מתוך יותר מ-17,000 קולות בוחרים (כמות המצביעים עלתה איכשהו). ואז ב-21 בנובמבר, בכירי המחוז שוב עדכנו את המספרים, והורידו כ-1,300 קולות לביידן.

לפי רישומי הקולות שמופיעים על שרת הבחירות (ה-server), כותב רמסלנד, היו במחוז 15,676 אירועים בודדים של הצבעה. מתוכם כ-68 אחוז נרשמו כטעויות, אף על פי שוועדת הבחירות הפדראלית מאשרת שיעור טעויות של 0.0008 אחוז. "שגיאות אלה גרמו לטעויות כוללות בספירת הקולות או לכך שטפסי הצבעה נשלחו להליך בירור. שיעור השגיאות הגבוה מוכיח כי מערכת ההצבעה של דומיניון פגומה ואינה עומדת בחוקי הבחירות המדינתיים או הפדרליים", הוא כתב.

רמסלנד מציין בדוח כי נתוני הטפסים שנשלחו להליך בירור (Adjudication) חסרים ואינם מופיעים על השרת, כך שלא ניתן לברר מה עלה בגורלם של הטפסים האלה, כלומר האם קולות שיועדו לטראמפ עברו לביידן למשל. לדברי רמסלנד, הנתונים הוסרו ידנית. דבר נוסף שחסר על השרת הוא נתוני האבטחה (Security logs) לפני שעה 11 בלילה של ה-4 בנובמבר. כלומר, נתוני האבטחה של יום הבחירות ושל היום שאחריו – נעלמו.

 

8. בשימוע שנערך בוועדה בסנאט של מישיגן באמצע דצמבר רמז ג'ון פולוס, מנכ"ל דומיניון, כי חלק ממכונות ההצבעה שיוצרו על ידי דומיניון יכולות להתחבר לאינטרנט. "נדרש מודם סלולארי חיצוני עבור כמה תחומי שיפוט המייצגים פחות מ-1 אחוזים מקהל לקוחותינו", אמר. עוד קודם טענו מספר אנשים כי מכונות ההצבעה של דומיניון חוברו לאינטרנט בימי הבחירות. אחת מהן היא מליסה קארון, קבלנית של החברה שעברה הדרכה על ידי אנשי החברה כיצד לתפעל את המכונות. קארון חתמה על הצהרה בשבועה בה היא מתארת כיצד בסיום ההדרכה קיבלה קלסר עם מידע על המכונה והתוכנה של דומיניון, בו מוסבר כי המכונות מחוברות לאינטרנט (ראו כאן ראיון עם קארון). אדם נוסף שטען כי המכונות חוברו לאינטרנט הוא פטריק קולבק, משגיח וסנאטור לשעבר. "כל המחשבים שבהם ניתחו את הנתונים חוברו באמצעות כבלי אתרנט לראוטר אינטרנטי… והראוטר הזה חובר לראוטר נוסף שחובר לאינטרנט, ומשם למרכז מידע מקומי". גם פיל ולדרון, מומחה לאבטחת רשתות וקולונל לשעבר בצבא ארה"ב, הצהיר כי המכונות חוברו לאינטרנט. לטענת מנכ"ל דומיניון, המחשבים שמבצעים את ניתוח הנתונים יכולים להתחבר למחשבים אחרים, אבל לא החוצה.

עורכת הדין סידני פאוול הגישה תביעות הטוענות בין היתר כי המכונות חוברו לאינטרנט תוך הפרה של הסטנדרטים המקצועיים ושל חוקי המדינה והחוק הפדראלי. אחד הקולות שמצוטטים בקבילה הוא Navid Keshavarz-Nia – מומחה לאבטחת סייבר, הטוען כי "שירותי המודיעין האמריקני פיתחו כלים המאפשרים להם לחדור למערכות הצבעה זרות, כולל Dominion" – מה שרומז שגם שחקנים זרים מסוגלים לעשות זאת. הקבילה מצטטת מומחה לשעבר מהמודיעין האמריקני הטוען כי מערכת Dominion והתוכנה שלה ללא ספק נפגעו על ידי שחקנים מושחתים כמו איראן וסין. "בכך שהשתמשו בשרתים ובעובדים המקושרים לשחקנים מושחתים ולגורמים זרים בעלי השפעה עוינת, בשילוב עם מספר רב של אישורים שהודלפו, Dominion אפשרה ברשלנות ליריבים זרים לגשת לנתונים וסיפקה בכוונה גישה לתשתית שלה כדי [שיוכלו] לפקח ולבצע מניפולציה בבחירות".

 

8. צילומי וידאו ממצלמות אבטחה בהיכל "פיליפס ארנה", היכן שבוצעה ספירת קולות בג'ורג'יה, הראו כי עובדים האחראים על הספירה הורו למשקיפים ולעיתונאים לעזוב את המקום, כיוון שהספירה נעצרת, ולחזור כמה שעות מאוחר יותר. אך אז הוציאו מזוודות מלאות בטפסי הצבעה, שהונחו (או הוחבאו) מתחת לאחד השולחנות, ולכאורה הריצו במשך כשלוש שעות או יותר את טפסי ההצבעה דרך המכונות, בעוד אף אדם לא נמצא בסביבה ואין עדים. אינפוגרפיקה שהוכנה באתר אפוק טיימס ארה"ב מנתחת את תצלומי הווידאו ואת ההתרחשויות בהיכל "פיליפס ארנה" בג'ורג'יה, ממנו הגיעו צילומי וידאו המראים עובדים המוציאים בחשאי, מתחת לשולחנות, מזוודות עמוסות בטפסי הצבעה לכאורה.

כל הטענות, התביעות שהוגשו ואלה שנדחו

נוודה (6 קולות אלקטורליים)

עדכונים לפי תאריך:

עדכון (9.11): על פי רשם הקולות במחוז קלארק שמדינת בנוודה, ג’ו גלוריה, כ-60 אלף טפסי הצבעה עדיין נבדקים. הדד-ליין לסיום ביצוע הבדיקה היה יום ה’, ה-12 בחודש. כעת ביידן מוביל בכ-33.5 אלף קולות. בקמפיין טראמפ טענו במהלך מסיבת עיתונאים שנערכה בלאס וגאס, כי נספרו 9,000 טפסי הצבעה של אנשים שכבר אינם מתגוררים במדינה. בקמפיין גם הציגו תצהיר בשבועה של אדם שטען כי ראה אנשים מקמפיין ביידן-האריס פותחים טפסי הצבעה, ממלאים אותם מחדש וסוגרים אותם.

עדכון (10.11): מזכירת המדינה של נוודה, ברברה צגבסקה, הודיעה כי משרדה חוקר “את כל הטענות המהימנות לזיוף קולות בוחרים”, בעזרת צוות של האף-בי-איי.

עדכון (17.11): רשם הקולות במחוז קלארק, ג’ו גלוריה, אמר כי נמצאו אי התאמות רבות "שהם לא יכולים להסביר" בספירת הקולות במחוז, ולכן המחוז עדיין לא מאשר את תוצאות ההצבעה באופן רשמי.

עדכון (18.11): המועמדים לאלקטורים במדינת נוודה (מטעם דונלד טראמפ) הגישו לבית המשפט ערעור על תוצאות הבחירות, בטענה כי בוצעו אי-סדירויות רבות שבחלקן עסקנו במאמר זה. התביעה הוגשה נגד המועמדים לאלקטורים בנוודה מטעם ג’ו ביידן.

עדכון (24.11): בית המשפט העליון בנוודה אישר את תוצאות הבחירות במדינה, לפיהן ביידן ניצח ב-33.5 אלף קולות. לאחר מכן יאשר אותן המושל הדמוקרט סטיב סיסולק. אישור סופי יינתן רק באמצע דצמבר, כאשר האלקטורים במדינה יתכנסו להצביע ולהכריע. קולותיהם ייספרו ב-6 בינואר במושב של הקונגרס בוושינגטון.

עדכון (25.11): שופט מחוזי בנוודה הסכים לקבוע תאריך לשימוע (3.12), בו יוצגו בפניו עדויות בדבר הונאת בחירות.

עדכון (27.11): מושל נוודה, הדמוקרט סטיב סיסולק, חתם על אישור לפיו ביידן ניצח בבחירות במדינה. אישור סופי יינתן רק באמצע דצמבר, כאשר האלקטורים במדינה יתכנסו להצביע ולהכריע.

עדכון (2.12): קמפיין טראמפ הודיע כי הוא מתכוון להגיש תביעה בנוודה לפיה 40 אלף איש הצביעו פעמיים, לדברי עורך הדין Jesse R. Binnall שהתראיין לרשת פוקס ניוז.

עדכון (3.12): בשימוע שנערך בבית המשפט המחוזי הובאו מספר טענות להונאה בבחירות: 1. עדות מטעם אדם ששמו מוגן על ידי צו, שטען כי בסוף כל יום נאספו נתוני ההצבעות מהמכונה/ות ואוכסנו על USB במשך הלילה. לטענתו, היו פערים בין הנתונים שאוכסנו על ה-USB בלילה ובין הנתונים שהיו עליו בבוקר. 2. טענה מצד עורכי הדין של קמפיין טראמפ, לפיה 42 אלף מצביעים הצביעו פעמיים. 3. טענות נוספות בדבר ספירה של אלפי מעטפות השייכות ל: מצביעים  שכתובתיהם הפיזית אינה קיימת (כ-8,000), מצביעים שמתו (כ-1,500), מצביעים שכבר לא גרים במדינה (כ-2,468), מצביעים ללא כתובת דואר במדינת נוודה (כ-20 אלף) ועוד (ראו פירוט כאן).

עדכון (4.12): שופט המחוזי ג'יימס ראסל דחה את התביעה של קמפיין טראמפ (ראו עדכון מה-3.12) בטענה כי הקמפיין "לא הוכיח על פי כל אמת מידה של הוכחה כי הצבעות בלתי חוקיות נכללו ונספרו, או שקולות חוקיים לא נספרו כלל, מכל סיבה אחרת שאינה ראויה או לא חוקית, וגם לא בכמות השווה או גדולה מ-33,596, או בסכום מספיק כדי לעורר ספק סביר באשר לתוצאות הבחירות". מדובר בתיק Law et al v. Whitmer et al.

עדכון (9.12): בית המשפט העליון בנוודה דחה את הערעור שהגיש קמפיין טראמפ בתיק Law et al v. Whitmer et al (ראו עדכון מה-4.12). לא ברור עדיין האם יוגש ערעור לבית המשפט העליון של ארה"ב.

עדכון (15.12): המפלגה הרפובליקנית בנוודה ערכה ב-14.12 הצבעה אלטרנטיבית המעבירה את קולות האלקטורים הרפובליקנים לנשיא טראמפ ולסגן הנשיא פנס, זאת למרות שההצבעה הרשמית של ה-Electoral College העבירה את האלקטורים לביידן והאריס. ב-6 בינואר ייספרו במושב משותף של הקונגרס והסנאט קולות האלקטורל קולג' מכל 50 המדינות. המפלגה הרפובליקנית תשלח לשם גם את קולות האלקטורים האלטרנטיביים, והיא מקווה שסגן הנשיא פנס, שמנהל את הספירה, יחליט להתייחס אליהם. על פי קוד הבחירות בארה"ב, כאשר בית הנבחרים והסנאט נפגשים, הם חייבים לבחון את "כל האישורים והניירות המתיימרים להיות תעודות [אישור] של הצבעות האלקטורים". לכל הפחות, מציינים הרפובליקנים, ההצבעה האלטרנטיבית נותנת גב לנשיא טראמפ להמשיך במאבקיו המשפטיים שיימשכו עד ה-20 בינואר.

תיקים במצב סטטי בבתי המשפט:

1. תיק Stokke v. Cegavske (2:20-cv-02046) – תביעה המקדמת כמה מהטענות של קמפיין טראמפ. ב-6 בנובמבר דחה שופט פדראלי את שינוי הפרוצדורה. מאז לא ננקטו פעולות נוספות בתיק.

ג’ורג’יה (16 קולות אלקטורליים)

עדכון אחרון:

עדכון (30.12): הצוות של עורכת הדין סידני פאוול ביקש מבית המשפט העליון של ארה"ב לאחד ארבע עתירות קשורות שהוגשו על ידי פאוול במדינות שונות בשם אלקטורים רפובליקנים. אחת העתירות היא תיק Pearson et al v. Kemp et al (ראו עדכון מה-26.11).

עדכונים לפי תאריך:

עדכון (9.11): – ספירת הקולות בג’ורג’יה עומדת להסתיים. על פי דובר משרד מזכיר המדינה, אחרי סיום הספירה צפויה להתחיל ספירה חוזרת. “אנו עומדים לגלות שאנשים אכן הצביעו באופן לא חוקי, יהיו מצביעים כפולים, ואנשים שלא עמדו בדרישות הסף להיות מצביעים רשומים במדינה זו. זה יתגלה”, אמר גבריאל סטרלינג. בינתיים ביידן מוביל בכ-14 אלף קולות.

עדכון (11.11): מזכיר המדינה של ג’ורג’יה הודיע כי הם יחלו בקרוב בספירה חוזרת ידנית של כל הקולות. לאחר סיום הספירה יוכל המפסיד לבקש ספירה חוזרת נוספת, הפעם באמצעות מחשב. בתוך כך הוציא קמפיין טראמפ הודעה לעיתונות המביאה דוגמאות של ארבעה אנשים שנפטרו זה מכבר, ולמרות זאת הם הצביעו בדרך כלשהי בבחירות. עדכון (12.11): שניים מהמקרים של אנשים שמתו והצביעו בכל זאת נחשפו על ידי הרשויות במחוז ניוטון כשגויות.

עדכון (18.11): במהלך הספירה הידנית התגלו במחוז פלויד 2,600 קולות שלא נספרו, מרביתם לדונלד טראמפ, מה שהקטין את ההובלה של ביידן במחוז ל-800 קולות בלבד. ובמחוז פאייט התגלו 2,755 קולות שלא נספרו, לאחר שנסרקו ונשמרו על כרטיס זיכרון, אך לא הועלו למערכת. סך הכול זה הוסיף לטראמפ 449 קולות. נכון ל-18.11, ביידן עדיין מוביל ב-12,929 קולות במדינה.

עדכון (19.11): מספר משגיחים שנכחו בעת הספירה החוזרת הגישו הצהרות בשבועה הטוענות כי בוצעו אי-סדירויות בעת הספירה החוזרת, שיכולות לשנות את תוצאות ההצבעה. הצהרותיהם צורפו לתביעה שהגיש עורך דין מקמפיין טראמפ נגד מזכירת המדינה של ג’ורג’יה (ראו תיקים פעילים).

עדכון (19.11): תביעה שהגיש עורך דין מקמפיין טראמפ נגד מזכירת המדינה של ג’ורג’יה, בניסיון לעצור את אישור תוצאות ההצבעה במדינה בטענה שחוקי הבחירות שונו באופן לא חוקתי על ידי פקידי הממשל במדינה – נדחתה על ידי שופט מחוזי (ראו תיקים פעילים).

עדכון (22.11): ב-20.11 אישרה מדינת ג’ורג’יה את תוצאות הספירה הידנית החוזרת המראות כי ביידן ניצח את טראמפ ב-12,670 קולות, ולכן ביקש קמפיין טראמפ ספירה חוזרת נוספת באמצעות מחשב, בטענה כי יש אי-סדירויות רבות בחתימות המופיעות על טפסי ההצבעה. החוק מאפשר זאת אם הפער בין המתמודדים קטן מ-0.5%. כעת הפער עומד על 0.25%.

עדכון (24.11): לין ווד, עורך דין מקמפיין טראמפ, הגיש לבית המשפט צו גילוי והבאת תצלומי וידאו והקלטות מהיכל "פיליפס ארנה" (State Farm Arena) של קבוצת הכדורסל אטלנטה הוקס, היכן שבוצעה ספירת קולות בין ה-3 ל-5 בנובמבר (ראו תיקים פעילים). הצו מציין את סקוט ווילקינסון, סגן נשיא קבוצת הכדורסל והאדם האחראי על ההיכל, ומציין את חדר 604, את כל המעליות שמספקות גישה לקומה בה נמצא החדר, ואת כל רציפי הטעינה בהיכל. הבקשה קשורה באירוע מוכר מליל הבחירות, בו התפוצץ צינור שגרם לעיכוב של שעתיים בספירה, כנראה בחדר 604.

עדכון (26.11): סידני פאוול, עורכת הדין הקשורה לקמפיין טראמפ, הגישה קבילה לבית משפט מחוזי בטענה ל"רמאות בחירות מאסיבית" והפרת החוקה של מדינת ג'ורג'יה. 104 העמודים בקבילה טוענים בין היתר כי על פי "רשומות מועצת הבחירות" נספרו לפחות 96,600 טפסי הצבעה שלא יודעים היכן הם. כמו כן, התביעה מביאה הצהרות בשבועה של מספר עדי ראייה ומומחים הטוענים כי "בלתי אפשרי מבחינה מתמטית" שאלה תוצאות הבחירות. לגבי מערכות ההצבעה Dominion, הקבילה טוענת כי המערכת לא מאפשרת לבצע בדיקה פשוטה של תוצאות ההצבעה, שתגלה האם קולות הוקצו באופן שגוי או נמחקו, וכן "ראיות פיזיות בלתי ניתנות לערעור לפיהן הופרו (או נפרצו – breached) תקני האבטחה הפיזיים של מכונות ההצבעה ושל התוכנה, וכי המכונות חוברו לאינטרנט תוך הפרה של הסטנדרטים המקצועיים ושל חוקי המדינה והחוק הפדראלי". אחד הקולות המעניינים שמצוטטים בקבילה הוא Navid Keshavarz-Nia – מומחה לאבטחת סייבר, הטוען כי "שירותי המודיעין האמריקני פיתחו כלים המאפשרים להם לחדור למערכות הצבעה זרות, כולל Dominion". הקבילה מצטטת מומחה לשעבר מהמודיעין האמריקני הטוען כי מערכת Dominion והתוכנה שלה ללא ספק נפגעו על ידי שחקנים מושחתים כמו איראן וסין. "בכך שהשתמשו בשרתים ובעובדים המקושרים לשחקנים מושחתים ולגורמים זרים בעלי השפעה עוינת, בשילוב עם מספר רב של אישורים שהודלפו, Dominion אפשרה ברשלנות ליריבים זרים לגשת לנתונים וסיפקה בכוונה גישה לתשתית שלה כדי [שיוכלו] לפקח ולבצע מניפולציה בבחירות". פאוול צייצה בטוויטר כי ה"קראקן" שוחרר. כאן ניתן לקרוא את רשימת טענותיה המלאה. שם התיק: Pearson v. Kemp.

עדכון (27.11): קבוצה של עורכי דין הגישה (ב-25.11) עתירה הטוענת כי יותר מ-100 אלף קולות לא חוקיים נספרו בג'ורג'יה, בעוד עשרות אלפי קולות חוקיים לא נספרו. התביעה נסמכה על אנליזה שביצע חוקר שבדק את תוצאות הבחירות.

עדכון (30.11): שופט מחוזי האחראי על התביעה שהגישה סידני פאוול (ראו עדכון מה-26.11), הוציא צו לפקידים בשלושה מחוזות בג'ורג'יה, המונע מהם לבצע "שינויים, הרס או מחיקה של כל תוכנה כלשהי או מידע במכונות Dominion".

עדכון (30.11): הנשיא טראמפ לחץ על מושל ג'ורג'יה הרפובליקני, בריאן קמפ, להשתמש בכוחו כדי לקבוע נגד החלטת מזכיר המדינה בראד רפנספרגר שלא לדרוש התאמת חתימות במהלך ספירת הקולות החוזרת במדינה. מוקדם יותר החודש הודיע רפנספרגר כי לא ניתן לבדוק התאמה בין החתימה שעל מעטפת ההצבעה (החיצונית) ובין החתימה בטופס עצמו, כיוון שהטפסים הופרדו מהמעטפות כדי להגן על פרטיות המצביעים. טראמפ צייץ בטוויטר: "מדוע שהמושל בריאן קמפ… לא ישתמש בסמכויות החירום שלו, דבר שאפשר לעשות בקלות, כדי לפסוק נגד מזכיר המדינה העקשן שלו, ויעשה התאמת חתימות על המעטפות? זה יהיה 'מכרה זהב' של הונאה, ואנחנו ננצח בקלות במדינה. כמו כן, בדוק מהר את מספר המעטפות לעומת מספר פתקי ההצבעה. ייתכן שתגלה שיש הרבה יותר פתקי הצבעה מאשר מעטפות. כל כך פשוט וכל כך קל לעשות". דוברו של קמפ אמר למגזין ניוזוויק כי "החוק בג'ורג'יה אוסר על המושל להתערב בבחירות… לא ניתן לעקוף את מזכיר המדינה באמצעות צו מנהלי".

עדכון (30.11): שופט המחוזי האחראי על התביעה שהגישה סידני פאוול, קבע כי מועד הדיון הבא בתיק יהיה ב-4 בדצמבר.

עדכון (3.12): לאחר ששופט המחוזי אסר על פקידים בשלושה מחוזות לבצע "שינויים, הרס או מחיקה של כל תוכנה כלשהי או מידע במכונות Dominion" (ראו עדכון מה-30.11), ערערה פאוול כדי שבית המשפט יוציא הוראה דומה לכל המחוזות במדינה. ב-2.12 אישר בית משפט לערעורים להאיץ את הטיפול ב"ערעור החירום" של פאוול.

עדכון (3.12): צילומי וידאו ממצלמות אבטחה בהיכל "פיליפס ארנה", היכן שבוצעה ספירת קולות, הראו כי עובדים האחראים על הספירה הורו למשקיפים ולעיתונאים לעזוב את המקום, כיוון שהספירה נעצרת, ולחזור כמה שעות מאוחר יותר. אך אז הוציאו מזוודות מלאות בטפסי הצבעה, שהונחו (או הוחבאו) מתחת לאחד השולחנות, ולכאורה הריצו במשך כשלוש שעות או יותר את טפסי ההצבעה דרך המכונות, בעוד אף אדם לא נמצא בסביבה ואין עדים.

עדכון (4.12): קמפיין טראמפ הגיש עתירה "לערער על תוצאות הבחירות הנשיאותיות בג'ורג'יה". העתירה הוגשה בבית משפט במחוז פולטון, והיא מציינת כי מספר פקידים הקשורים בהליך הבחירות ביצעו "הפרה חוזרת של קוד הבחירות". בין היתר, הקמפיין מבקש מבית המשפט להכריז כי נספרו עשרות אלפי קולות פסולים, לבטל את תוצאות הבחירות ולהורות על עריכת בחירות חדשות במדינה.

עדכון (4.12): רודי ג'וליאני טען (גם כאן) כי נוכח תצלומי הווידאו מהיכל "פיליפס ארנה" (ראו עדכון מה-3.12), אותם כינה "שוד בנק" שבוצע על ידי הדמוקרטים, למחוקקים בג'ורג'יה אין ברירה אלא לבחור אלקטורים שיעניקו את הניצחון בג'ורג'יה לטראמפ (ראו מאמר המסביר כיצד זה אפשרי על פי החוקה).

עדכון (5.12): בעקבות צילומי הווידאו מהיכל "פיליפס ארנה" (ראו עדכון מה-3.12), מושל ג'ורג'יה בריאן קמפ, קרא למזכיר המדינה של ג'ורג'יה בראד רפנספרגר, להורות על ביצוע בדיקה של החתימות על מעטפות וטפסי ההצבעה. "מה שראינו היום מעלה עוד שאלות. צריכה להיות שקיפות לגבי זה", אמר בראיון לפוקס ניוז. בתגובה צייץ הנשיא טראמפ כי ינצח בקלות בג'ורג'יה אם אכן יבוצע אימות חתימות.

עדכון (5.12): בעצרת שנערכה בג'ורג'יה אמר טראמפ לאלפי אוהדים שהגיעו, כי הבחירות נגנבו מהם על ידי הונאה משמעותית. "אם הפסדתי, הייתי מפסיד מאוד אדיב. אבל אתה לא יכול לקבל אף פעם כשהם גונבים ומרמים ושודדים".

עדכון (6.12): הטענה המרכזית בתיק Wood v. Raffensperger לפיה יש למנוע את אישור תוצאות ההצבעה בג'ורג'יה, נדחתה על ידי שופט מחוזי, בטענה כי למגיש התביעה, עורך הדין לין ווד, אין מעמד משפטי מספק (לתביעה לא הצטרף קמפיין טראמפ או המפלגה הרפובליקנית) והעדויות בתיק אינן מספיקות כדי להשהות את אישור תוצאות ההצבעה. ווד אמר כי יעתור לבית המשפט העליון של ג'ורג'יה.

עדכון (7.12): טימוטי באטן, שופט מחוזי (מינוי של ג'ורג' בוש ב-2005), דחה את התביעה שהגישה סידני פאוול, בטענה כי היא הוגשה מאוחר מדי והייתה צריכה להיות מטופלת בערכאה גבוהה יותר. לדברי השופט, מכיוון שהבחירות הן בחירות של המדינה, "על בתי המשפט של המדינה (State) להעריך את ההליכים הללו מההתחלה ועד הסוף". סידני פאוול הודיעה כי תערער "מהר ככל הניתן לבית המשפט העליון". עדכון (8.12): סידני פאוול הגישה ערעור לבית משפט פדרלי לערעורים.

עדכון (8.12): מזכיר המדינה של ג'ורג'יה בראד רפנספרגר, הודיע שוב כי המנצח בבחירות במדינה הוא ג'ו ביידן, לאחר שתי ספירות חוזרות – שלא כללו בדיקה של החתימות על טפסי ומעטפות ההצבעה.

עדכון (8.12): בית משפט במחוז פולטון בג'ורג'יה דחה את תיק John Wood v. Raffensperger – תביעה שהגיש פרויקט Amistad השייך ל"אגודת תומאס מור", בשם ג'ון ווד, נשיא "ברית המצביעים בג'ורג'יה". התביעה טוענת כי יותר מ-100 אלף קולות לא חוקיים נספרו בג'ורג'יה, בעוד עשרות אלפי קולות חוקיים לא נספרו. בית המשפט סגר את התיק.

עדכון (10.12):  אינפוגרפיקה שהוכנה באתר אפוק טיימס ארה"ב מנתחת את תצלומי הווידאו ואת ההתרחשויות בהיכל "פיליפס ארנה" בג'ורג'יה, ממנו הגיעו צילומי וידאו המראים עובדים המוציאים בחשאי, מתחת לשולחנות, מזוודות עמוסות בטפסי הצבעה לכאורה.

עדכון (10.12): מתברר שמחוז קופי בג'ורג'יה שלח ב-4.12 מכתב לבראד רפנספרגר, מזכיר המדינה של ג'ורג'יה, בו הודיע כי המחוז לא יכול לאשר את תוצאות ההצבעה לאחר הספירה החוזרת השנייה, מכיוון שמכונות הספירה אינן אמינות. למרות זאת, רפנספרגר אישר את תוצאות ההצבעה במדינה ימים ספורים אחר כך. ניתן לקרוא עוד על הנושא כאן.

עדכון (15.12): המפלגה הרפובליקנית בג'ורג'יה ערכה ב-14.12 הצבעה אלטרנטיבית המעבירה את קולות האלקטורים הרפובליקנים לנשיא טראמפ ולסגן הנשיא פנס, זאת למרות שההצבעה הרשמית של ה-Electoral College העבירה את האלקטורים לביידן והאריס. ב-6 בינואר ייספרו במושב משותף של הקונגרס והסנאט קולות האלקטורל קולג' מכל 50 המדינות. המפלגה הרפובליקנית תשלח לשם גם את קולות האלקטורים האלטרנטיביים, והיא מקווה שסגן הנשיא פנס, שמנהל את הספירה, יחליט להתייחס אליהם. על פי קוד הבחירות בארה"ב, כאשר בית הנבחרים והסנאט נפגשים, הם חייבים לבחון את "כל האישורים והניירות המתיימרים להיות תעודות [אישור] של הצבעות האלקטורים". לכל הפחות, מציינים הרפובליקנים, ההצבעה האלטרנטיבית נותנת גב לנשיא טראמפ להמשיך במאבקיו המשפטיים שיימשכו עד ה-20 בינואר.

עדכון (20.12): מזכיר המדינה של ג'ורג'יה, בראד רפנספרגר, אמר ב-17.12 כי ג'ורג'יה תערוך בדיקה של החתימות על טפסי ההצבעה בכל 159 המחוזות שלה. "למרות אין-סוף תביעות וטענות פרועות מצד מלומדים מוושינגטון, לא ראינו שום עדות ממשית להונאה נרחבת בבחירות, למרות שאנו חוקרים את כל הדיווחים האמינים", אמר רפנספרגר בהודעה. הבדיקה תיעשה בשיתוף עם אוניברסיטת ג'ורג'יה. לדבריו, הבדיקה לא תשנה את תוצאות ההצבעה.

עדכון (20.12): עורכת הדין סידני פאוול צייצה כי בית המשפט העליון של ארה"ב לא ידון בתיק שלה הקשור להונאה בבחירות בג'ורג'יה עד אמצע ינואר (14.1). מדובר בתיק Pearson et al v. Kemp et al – ראו תיקים פעילים.

עדכון (29.12): בדיקה של החתימות המופיעות על 15,118 מעטפות ההצבעה (מתוך 150,431 מעטפות שהתקבלו) במחוז קוב הסתיימה מבלי למצוא טעות כלשהי, הודיע בראד רפנספרגר, מזכיר המדינה של ג'ורג'יה. הבדיקה בוצעה בעזרת לשכת החקירות של ג'ורג'יה (GBI). לדברי רפנספרגר, זו כבר "הפסילה השלישית" נגד טענות ההונאה של קמפיין טראמפ, מה שמוכיח שאין להן בסיס. שתי הפסילות הקודמות היו כאשר נערכה ספירה ידנית חוזרת של הקולות, ולאחר מכן ספירה באמצעות מחשב.

עדכון (30.12): הצוות של עורכת הדין סידני פאוול ביקש מבית המשפט העליון של ארה"ב לאחד ארבע עתירות קשורות שהוגשו על ידי פאוול במדינות שונות בשם אלקטורים רפובליקנים. אחת העתירות היא תיק Pearson et al v. Kemp et al (ראו עדכון מה-26.11).

עדכון (31.12): הנשיא טראמפ הגיש תביעה בבית משפט פדרלי נגד המושל בריאן קמפ ונגד מזכיר המדינה של ג'ורג'יה, בראד רפנספרגר, בטענה שאלפי טפסי הצבעה השייכים לאנשים שאינם מורשים להצביע, נספרו באופן לא חוקי, בהם אסירים שעדיין מרצים עונש מאסר, קטינים, אנשים שהצביעו כבר במדינות אחרות, מתים ועוד. טראמפ טען כי זה מסתכם ב-11,779 קולות לפחות שנספרו. שם התיק: Trump v. Kemp.

עדכון (5.1): שופט פדרלי דחה את התביעה שהגיש הנשיא טראמפ. שם התיק: Trump v. Kemp.

עדכון (7.1): קמפיין טראמפ הגיב לשיחת הטלפון עם מזכיר המדינה של ג'ורג'יה שהודלפה על ידי הוושינגטון פוסט ב-3.1. להלן סיכום התגובה.

עדכון (8.1): קמפיין טראמפ משך (ביטל) תביעות שהגיש בג'ורג'יה: תיק אחד הוא Trump v. Kemp (ראו עדכון מה-5.1). תיק נוסף הוא Trump v. Raffensperger (2020CV343255; Georgia Supreme Court: S21M0561) – תביעה שטענה כי מספר פקידים הקשורים בהליך הבחירות ביצעו "הפרה חוזרת של קוד הבחירות". בין היתר, הקמפיין ביקש מבית המשפט להכריז כי נספרו עשרות אלפי קולות פסולים, לבטל את תוצאות הבחירות ולהורות על עריכת בחירות חדשות במדינה. ב-4.12 הוגשה התביעה. ב-11.12 ביקש קמפיין טראמפ מבית המשפט העליון של ג'ורג'יה לבחון את התיק. ב-12.12 דחה בית המשפט העליון את התיק. קמפיין טראמפ אמר שיערער לעליון של ארה"ב. ב-30.12 הועבר התיק לטיפול בית משפט נמוך יותר, והתאריך שנקבע לדיון בו הוא ה-8.1 (כאמור, התיק מבוטל).

 

תיקים פעילים בבתי המשפט:

1. Pearson et al v. Kemp et al – תביעה שהגישה סידני פאוול, המייצגת קבוצה של רפובליקנים. התביעה מציגה כ-30 טענות שונות (ראו עדכון מה-26.11) לאי-סדירות והונאה בבחירות. התיק נמצא בבית המשפט העליון של ארה"ב.

2. Wood v. Raffensperger (1:20-cv-04651) – תביעה שהגיש עורך דין מקמפיין טראמפ נגד מזכירת המדינה של ג’ורג’יה, בניסיון לעצור את אישור תוצאות ההצבעה במדינה בטענה שחוקי הבחירות שונו באופן לא חוקתי על ידי פקידי הממשל במדינה. התביעה נדחתה על ידי שופט מחוזי ב-19.11. ב-24.11 הוגש ערעור לבית משפט גבוה יותר, נוסף על בקשה לגילוי והבאת תצלומי וידאו והקלטות מההיכל שבו בוצעה ספירת הקולות. ב-11.12 ערער ווד לבית המשפט העליון של ארה"ב.

פנסילבניה (20 קולות אלקטורליים)

עדכון אחרון:

עדכון (21.12): קמפיין טראמפ הגיש ערעור לבית המשפט העליון של ארה"ב במטרה להפוך את החלטת בית המשפט העליון של מדינת פנסילבניה לגבי חוקי ההצבעה בדואר. מדובר בשלושה תיקים סך הכול עליהם החליט בית המשפט במדינה ש"שינו באופן לא חוקי" את חוקי ההצבעה בדואר "מיד לפני ואחרי הבחירות לנשיאות ב-2020", על פי התביעה. התיקים הם In Re: Canvassing Observation (ראו תיקים פעילים), נוסף על החלטה של בית המשפט העליון בפנסילבניה מה-23 באוקטובר (לפני הבחירות), והחלטה נוספת מה-23.11 (ראו עדכון מה-24.11 בעמוד זה) המאגדת בתוכה מספר תיקים.

עדכונים לפי תאריך:

6.11 – בית המשפט העליון של ארה”ב הורה לפקידים בפנסילבניה להפריד בין טפסי הצבעה שהתקבלו לפני השעה 8 בערב של יום הבחירות ב-3 בנובמבר, וטפסי הצבעה שהתקבלו לאחר מכן. את הטפסים יש להחזיק, על פי ההוראה, “בכלי מאובטח, בטוח, ואטום בנפרד מהצבעות אחרות”.

מנגד, בספטמבר האחרון הורה בית המשפט העליון בפנסילבניה כי טפסי הצבעה שיגיעו עד ה-6 בנובמבר ייספרו, כל עוד הם נשלחו עד השעה 8 בערב הבחירות (ה-3 בנובמבר). לכן הוגשה בימים האחרונים תביעה מטעם המפלגה הרפובליקנית של פנסילבניה לבית המשפט העליון במדינה המערערת על החלטתו להתיר ספירת טפסי הצבעה שהגיעו אחרי ערב הבחירות. ייתכן שהנושא יוכרע בבית המשפט העליון של ארה”ב לפני שייקבע סופית מי ניצח בפנסילבניה. בינתיים ביידן מוביל בכ-72 אלף קולות.

רודי ג’וליאני, אחד מעורכי דינו האישיים של הנשיא דונלד טראמפ, אמר בריאיון שנתן ברשת “פוקס ניוז” ביום א’ (8.11), כי התביעות של קמפיין טראמפ עשויות להוכיח כי עד 900 אלף פתקי הצבעה לא כשרים נספרו במדינה. ג’וליאני לא פירט על בסיס מה הוא טוען זאת – האם הוא מייחס זאת לטפסים שהגיעו לאחר ערב הבחירות, או לסיבות אחרות.

עובד דואר בפנסילבניה סיפר לעיתונאי העצמאי ג’יימס אוק’יף כי שמע עובדי דואר אחרים מדברים על תיארוך לאחור של פתקי הצבעה. הנושא בבדיקה. לפי ג’וליאני, טפסי הצבעה הקשורים ב”תיארוך לאחור” אינם עיקר הבעיה.

עדכון (12.11): בית משפט בפנסילבניה קבע לטובת קמפיין טראמפ כי מזכירת המדינה של פנסילבניה, קאת’י בוקוואר, חרגה מעבר לסמכותה כאשר אפשרה לבודקים מטעם מערך הבחירות לבדוק את מהימנותם של טפסי הצבעה עד ה-12 בנובמבר, בעוד הדד-ליין שקבע בין המשפט העליון במדינה הוא עד ה-9 בנובמבר. במילים אחרות, טפסי הצבעה שלא נקבעה זהותם עד ה-9 בנובמבר לא ייספרו. לא ברור בכמה טפסי הצבעה מדובר.

עדכון (17.11): רודי ג’וליאני התראיין לרשת פוקס ניוז, ואמר כי קמפיין טראמפ מוכן להפסיד בכמה מהתביעות שהגיש, כדי לערער על כך ולהגיע לבית המשפט העליון. ג’וליאני התייחס בעיקר לתביעות בפנסילבניה. “במקרה של בוש נגד גור, קמפיין בוש הפסיד במדינת פלורידה מכיוון שהיה בה בית משפט של הדמוקרטים. אתה לא הולך לזכות בכל אחת מ[מהתביעות]… אבל בחלק מהמקרים אתה מנצח, בחלק מהמקרים אתה מפסיד”. פנסילבניה, אמר ג’וליאני, תהיה התיק הראשון של קמפיין טראמפ בדרך לבית המשפט העליון. תיק נוסף יהיה במישיגן ואולי במדינות נוספות.

עדכון (18.11): בית המשפט העליון בפנסילבניה קבע כי חוק הבחירות במדינה אינו קובע באיזה מרחק צריכים לעמוד המשגיחים שצופים בתהליך ספירת הקולות, ולכן אין לקבוע מרחק מסוים שבו על המשגיחים לעמוד (קמפיין טראמפ טען כי הרחיקו את המשגיחים עשרות מטרים לאחור ואפילו היו כאלה שנאלצו להשתמש במשקפת). הקביעה נועדה להפוך החלטה של בית משפט לערעורים בפנסילבניה, שקבע מוקדם יותר החודש כי על המשגיחים לעמוד במרחק של כ-2 מטרים.

עדכון (19.11): קמפיין טראמפ משך ערעור שהגיש לבית משפט לערעורים על תביעה נגד ועדת הבחירות במחוז מונטגומרי, בטענה שהמחוז ספר טפסי הצבעה שלא מולאו כראוי או לא מולאו לגמרי בפרטים האישיים של המצביע (התיק נפל). שם התיק: Donald J. Trump for President v. Montgomery County Board of ElectionsT rial court: 18680; Commonwealth Court: 1171 CD 2020)

עדכון (24.11): חמש עתירות נפרדות שהגיש קמפיין טראמפ בטענה שנספרו קולות, למרות שהתגלו אי-סדירויות בטפסי הרישום שלהם (השם או הכתובת לא נרשמו כראוי בטופס), נדחו ב-23.11 על בית המשפט העליון בפנסילבניה. רקע: ב-13.11 דחה אותן בית המשפט המחוזי, דבר שהוביל את קמפיין טראמפ לפנות לבית משפט לערעורים, וב-17.11 הסכים בית המשפט העליון לבחון את התיק ששמו – Canvass of absentee and mail-in ballots  .(89-93 EM 2020)

עדכון (24.11): מחלקת המדינה של פנסילבניה אישרה את תוצאות ההצבעה במדינה, על פי מושל פנסילבניה, הדמוקרט תום וולף. זהו אינו האישור הסופי. האישור הסופי יינתן באמצע דצמבר, כאשר האלקטורים של פנסילבניה יתכנסו כדי להצביע על תוצאות המירוץ, ולאחר מכן קולותיהם ייספרו ב-6 בינואר במהלך מושב של הקונגרס בוושינגטון.

עדכון (25.11): שופטת בית משפט לערעורים בפנסילבניה, פטריסיה מק'קולו, הורתה למדינה שלא לנקוט צעדים נוספים כלשהם להשלמת אישור תוצאות ההצבעה, עד אשר ייערך ב-27.11 שימוע בתיק Kelly et al v. Commonwealth of Pennsylvania (620 MD 2020) המבקש לעצור את אישור תוצאות ההצבעה (ראו תיקים פעילים).

עדכון (26.11): בשימוע פומבי שנערך בפנסילבניה (ראו טענות כלליות נוספות ב-25.11) דיבר פיל וולדרון, קולונל לשעבר בצבא ארה"ב. וולדרון טען שצוותו חקר את מערכות ההצבעה מאז חודש אוגוסט וכי הם מאמינים ש"ניתן היה לשנות או להונות עד 1.2 מיליון קולות בפנסילבניה". וולדרון אמר גם כי תדרך באופן אישי את בנו של קצין מודיעין קובני, לו נאמר על ידי בני משפחתו של הוגו צ'אבס "לא לדאוג מהאיום הפופולארי על היבחרותו של מאדורו בוונצואלה" מכיוון ש"זה היה מובטח, אביהם השקיע את הכסף כדי לבנות את מערכות ההצבעה של SGO (התאגיד שהקים מנכ"ל Smartmatic כדי לייצר מכונות הצבעה. ראו פירוט כאן)". וולדרון הוסיף כי למערכת ההצבעה Dominion יש "קוד דומה ופונקציות דומות".

עדכון (27.11): שופטת בית משפט לערעורים בפנסילבניה, פטריסיה מק'קולו (ראו עדכון מה-25.11), כתבה בדעה שפרסמה כי נראה שהרפובליקנים שהגישו את התביעה שבה עוסק בית המשפט "ביססו אפשרות להצליח [בה]". מק'קולו כתבה את הדעה כדי להסביר מדוע הורתה לעצור את אישור תוצאות ההצבעה בפנסילבניה. בתוך כך נדחה ערעור שהגיש קמפיין טראמפ לבית משפט לערעורים (ראו תיקים פעילים למטה) בתיק Donald J. Trump For President, Inc. v. Boockvar (4:20-cv-02078). הקמפיין רמז כי בכוונתו להגיש ערעור לבית המשפט העליון של ארה"ב.

עדכון (28.11): בית המשפט העליון בפנסילבניה ביטל את הוראתה של שופטת בית משפט לערעורים, פטריסיה מק'קולו, לעצור את אישור התוצאות עד לקיום דיון בתיק Kelly et al v. Commonwealth of Pennsylvania. בנוסף, בית המשפט דחה את הטענות בתיק, בטענה שהן הוגשו מאוחר מדי.

עדכון (30.11): מחוקקים רפובליקנים בפנסילבניה פרסמו החלטה הקוראת לעצור את אישור תוצאות הבחירות במדינה. בהחלטה הם מצהירים כי הרשויות המבצעת והשיפוטית במדינה גזלו את הכוח החוקתי לידיהן כדי לשנות חוקי בחירות מסוימים, וגם מציינים מספר אי-סדירויות והונאות פוטנציאליות. נראה כי פרסום ההחלטה הוא צעד ראשון בניסיונו של בית המחוקקים (בעל רוב רפובליקני) להשפיע על בחירת האלקטורים במדינה.

עדכון (6.12): שופט בית המשפט העליון של ארה"ב, סמואל אליטו, ביקש מפקידים בפנסילבניה למלא תצהירים עד ה-8.12, בתגובה לתיק Kelly et al v. Commonwealth of Pennsylvania (620 MD 2020) – ראו תיקים פעילים. ככל הנראה בית המשפט העליון יעסוק בקרוב בתיק.

עדכון (8.12): תביעה חדשה שהגישו 11 מצביעים בפנסילבניה (בהם סנאטור רפובליקני) מבקשת מבית משפט לערעורים להנחות את המושל הדמוקרט תום וולף למשוך את אישור תוצאות ההצבעה.

עדכון (8.12): בתגובה לבקשה של שופט העליון סמואל אליטו (ראו עדכון מה-6.12), פקידים רפובליקנים בפנסילבניה מילאו הצהרה לבית המשפט העליון של ארה"ב בה הם דורשים שבית המשפט יבטל את אישור תוצאות ההצבעה במדינה. מנגד, עורכי דין ממשרדו של המושל הדמוקרטי תום וולף, כתבו כי הרפובליקנים מנסים "לקחת על עצמם את אחת הקריאות הדרמטיות והמשבשות ביותר של הכוח השיפוטי בהיסטוריה של הרפובליקה. […] אף בית משפט מעולם לא הוציא צו לביטול אישור המושל לתוצאות הבחירות הנשיאותיות".

עדכון (8.12): בית המשפט העליון של ארה"ב דחה את הטענה המרכזית בתיק Kelly et al v. Commonwealth of Pennsylvania – שביקשה לעצור את אישור תוצאות ההצבעה (זהו התיק הקשור בבקשה של שופט העליון סמואל אליטו, ראו עדכון מה-6.12). השופטים לא סיפקו הסבר כלשהו ולא צורפו לתביעה הערות. 

עדכון (10.12): בית המשפט לערעורים דחה את עתירתם של 11 מצביעים בפנסילבניה, בהם סנאטור רפובליקני (ראו עדכון מה-8.12), שביקשו להנחות את המושל הדמוקרט תום וולף למשוך את אישור תוצאות ההצבעה. מדובר בתיק Metcalfe et al. v. Wolf et al. (636 MD 2020).

עדכון (15.12): המפלגה הרפובליקנית בפנסילבניה דיווחה כי ב-14.12 העבירו האלקטורים הרפובליקנים את קולותיהם לנשיא טראמפ ולסגן הנשיא פנס, במה שמכונה "הצבעה אלטרנטיבית". זאת למרות שההצבעה הרשמית של ה-Electoral College העבירה את האלקטורים לביידן והאריס. ב-6 בינואר ייספרו במושב משותף של הקונגרס והסנאט קולות האלקטורל קולג' מכל 50 המדינות. המפלגה הרפובליקנית תשלח לשם גם את קולות האלקטורים האלטרנטיביים, והיא מקווה שסגן הנשיא פנס, שמנהל את הספירה, יחליט להתייחס אליהם. על פי קוד הבחירות בארה"ב, כאשר בית הנבחרים והסנאט נפגשים, הם חייבים לבחון את "כל האישורים והניירות המתיימרים להיות תעודות [אישור] של הצבעות האלקטורים". לכל הפחות, מציינים הרפובליקנים, ההצבעה האלטרנטיבית נותנת גב לנשיא טראמפ להמשיך במאבקיו המשפטיים שיימשכו עד ה-20 בינואר.

עדכון (16.12): קבוצה של רפובליקנים בפנסילבניה ביקשה מבית המשפט העליון של ארה"ב לבחון שוב את התביעה שהוגשה לפתחו, אותה הוא דחה ב-8.12. מדובר בתיק Kelly et al v. Commonwealth of Pennsylvania – שאת טענתו המרכזית דחה שופט העליון סמואל אליטו. "בית המשפט הזה לא צריך להעלים עין מחוקי בחירות לא חוקתיים המאפשרים דילול קולות מאסיבי ומשפיעים משמעותית על תוצאות הבחירות, כפי שעשה בית המשפט העליון בפנסילבניה", נכתב בעתירה.

עדכון (21.12): קמפיין טראמפ הגיש ערעור לבית המשפט העליון של ארה"ב במטרה להפוך את החלטת בית המשפט העליון של מדינת פנסילבניה לגבי חוקי ההצבעה בדואר. מדובר בשלושה תיקים סך הכול עליהם החליט בית המשפט במדינה ש"שינו באופן לא חוקי" את חוקי ההצבעה בדואר "מיד לפני ואחרי הבחירות לנשיאות ב-2020", על פי התביעה. התיקים הם In Re: Canvassing Observation (ראו תיקים פעילים), נוסף על החלטה של בית המשפט העליון בפנסילבניה מה-23 באוקטובר (לפני הבחירות), והחלטה נוספת מה-23.11 (ראו עדכון מה-24.11 בעמוד זה) המאגדת בתוכה מספר תיקים.

תיקים פעילים בבתי המשפט:

1. תיק Donald J. Trump For President, Inc. v. Boockvar (4:20-cv-02078) – תביעה מטעם קמפיין טראמפ המבקשת למנוע אישור של תוצאות ההצבעה בטענה כי תהליך הבחירות נוהל שלא כראוי ותהליך הספירה היה “אפוף סודיות”. ב-17.11 דחה בית המשפט את הטענות, תוך שהוא מורה לצדדים להגיש תצהירים חדשים המגנים על עמדותיהם ומבהירים אותן. ב-21.11 דחה בית המשפט באופן רשמי את התיק בטענה כי לתובעים חסר בסיס כדי לטעון זאת. ב-22.11 הגיש קמפיין טראמפ ערעור לבית משפט לערעורים הנמצא "בסבב השלישי" (מעל בתי המשפט המחוזיים). ב-27.11 נדחה הערעור בבית המשפט לערעורים. קמפיין טראמפ מתכוון לערער לבית המשפט העליון של ארה"ב.

2. תיק Republican Party of Pennsylvania v. Boockvar et al (20-542)  U.S. Supreme Court – רפובליקנים בפנסילבניה מבקשים מבית המשפט העליון במדינה לבחון החלטה קודמת של בית המשפט העליון להתיר ספירה של טפסי הצבעה שהתקבלו עד שלושה ימים לאחר יום הבחירות (ה-3 בנובמבר). הרפובליקנים טוענים כי ההחלטה מנוגדת לחוקה, כיוון שהארכת הדד-ליין לטפסי הצבעה היא החלטה שצריכים לקבל המחוקקים במדינה ולא בתי המשפט. סמואל אליטו, שופט בית המשפט העליון של ארה”ב, הורה להפריד בין טפסי הצבעה שהתקבלו לפני השעה 8 בערב של יום הבחירות ב-3 בנובמבר, וטפסי הצבעה שהתקבלו לאחר מכן.

3. תיק Kelly et al v. Commonwealth of Pennsylvania (620 MD 2020) – ב-21.11 הגישו מספר מועמדים רפובליקנים לקונגרס תביעה נגד מדינת פנסילבניה, המבקשת לעצור את אישור תוצאות ההצבעה או להוציא מתוכן את ספירת טפסי ההצבעה שהגיעו בדואר. ב-25.11 הורתה שופטת בית משפט לערעורים, אליו הוגשה התביעה, לעצור את אישור תוצאות ההצבעה, עד שבית המשפט יערוך שימוע. ב-28.11 דחה בית המשפט העליון של פנסילבניה את הטענות בתיק ואת החלטת בית המשפט לערעורים. ב-8.12 דחה בית המשפט העליון של ארה"ב את הטענה המרכזית בתיק, לפיה יש לעצור את אישור תוצאות הבחירות במדינה. ב-15.12 הוגשה עתירה חוזרת המבקשת מבית המשפט העליון של ארה"ב לבחון את התיק.

4. Re: Canvassing Observation (Commonwealth Court: 1094 CD 20; Supreme Court: 425 EAL 2020/30 EAP 2020) – קמפיין טראמפ הודיע ב-20.12 כי ערער על תיק זה ועל שני תיקים נוספים לבית המשפט העליון של ארה"ב.

מישיגן (16 קולות אלקטורליים)

עדכון אחרון:

עדכון (30.12): הצוות של עורכת הדין סידני פאוול ביקש מבית המשפט העליון של ארה"ב לאחד ארבע עתירות קשורות שהוגשו על ידי פאוול במדינות שונות בשם אלקטורים רפובליקנים. אחת העתירות היא תיק King v. Whitmer (ראו עדכון מה-20.12).

עדכונים לפי תאריך:

ב-7 בנובמבר טענו פקידים במחלקת המדינה של מישיגן כי בוצעה טעות אנוש שגרמה לניצחונו של ביידן במחוז אנטרים במדינה. הטעות תוקנה ולא שינתה מהותית את התוצאה – ביידן מוביל בכ-144 אלף קולות. בתוך כך הוגשה ב-9 בנובמבר תביעה נגד ועדת הבחירות בדטרויט, העיר הגדולה ביותר במישיגן המשתייכת למחוז ויין, בטענה כי לעובדים נאמר לתארך לאחור טפסי הצבעה ולא לאמת את החתימות על גבי הטפסים.

ג'סי ג'ייקוב, שעבדה בספירת קולות בעיר דטרויט, חתמה על תצהיר (בשבועה) לפיו הנחו אותה לתארך לאחור את טפסי ההצבעה שהגיעו בדואר ולא לחפש ליקויים כלשהם בטפסים. על תצהיר נוסף (בשבועה) חתם משקיף וסנאטור לשעבר במישיגן בשם פטריק קולבק, שהבחין לטענתו באייקון של חיבור לאינטרנט במסכי המחשבים של מכונות שניתחו את נתוני ההצבעה בדטרויט, והציע לבדוק לאיזה רשת בדיוק הם חוברו. "כשאין חיבור לאינטרנט, מופיע אייקון ייחודי המראה גלובוס", הצהיר קולבק. "המשכתי להתבונן במסכי המחשבים […] וראיתי את האייקון שמציין חיבור לאינטרנט בכל מסוף. משגיחים אחרים יוכלו להעיד על התצפית הזו".

הצהרה אחרת היא של המשגיח רוברט קשמן, שראה לדבריו כיצד טפסים שאינם משויכים לאף מצביע רשום מתקבלים בכל זאת (קשמן מציין מספר רשומות שמולן נבדקו פרטי הזיהוי של המצביעים), וניתנים להם תאריכי לידה מומצאים כמו 1-1-1900.

דיוויד פינק, התובע של דטרויט שעוסק בתיק, אמר מנגד כי מדובר ב"טענות חסרות בסיס המנסות לערער את האמון בבחירות שהתנהלו היטב. בדומה לשתי תביעות קודמות, גם מקרה זה אינו מבוסס על ראיות אמיתיות להונאת בחירות כלשהי או התנהגות בלתי הולמת, אלא מבוסס על תיאוריות קונספירציה שונות, שכבר הופרכו. אנו בטוחים שהתיק הזה, כמו האחרים שהוגשו בשבוע שעבר, יידחה".

עדכון (11.11): קיילי מקנאני, מזכירת העיתונות של הבית הלבן, אמרה כי ברשותה מסמך באורך 234 עמודים של אנשים המצהירים בשבועה כי בוצעו אי-סדירויות בהצבעות במחוז ויין במישיגן. בין הטענות שציינה: אוסף של טפסי הצבעה ש-60 אחוז מהם בעלי חתימה זהה; ו-50 טפסי הצבעה שהורצו שוב ושוב דרך אותה מכונת ספירה. נוסף על כך, קמפיין טראמפ הודיע כי הוא מגיש תביעה בגין אי-סדירות בהצבעות במחוז זה. התביעה מבקשת לבחון את תוכנת ההצבעה (Dominion Voting software) והיא גם תכלול 100 הצהרות בשבועה של אנשים שמצביעים, לטענת הקמפיין, על הפרות שבוצעו בחוק ההצבעה של המדינה.

עדכון (18.11): המחוז המאוכלס ביותר במישיגן, מחוז ויין, אישר את תוצאות ההצבעה במחוז, למרות התנגדותם של שניים מתוך ארבעת חברי הוועדה העוסקת באישור התוצאות (שני המתנגדים הם רפובליקנים, לעומת שני החברים הדמוקרטים שאישרו את התוצאות). המתנגדים טענו כי עדיין אין מידע שלם ומדויק בספרים המתעדים את נתוני ההצבעה.

עדכון (19.11): קמפיין טראמפ הודיע כי הוא מושך (מבטל) את התביעה בתיק Donald J. Trump for President, Inc. v. Benson (1:20-cv-01083) – תביעה שהגיש קמפיין טראמפ נגד מזכירת המדינה של מישיגן ופקידים אחרים, בטענה שבוצעו אי-סדירויות חמורות במחוז ויין.

עדכון (24.11): ועדת הבחירות הארצית במישיגין הצביעה כדי לאשר את תוצאות הבחירות במדינה, למרות קריאות להשהות את האישור לנוכח טענות לאי-סדירויות. ההצבעה היא חלק מסדרה של צעדים הנדרשים כדי לאשר סופית את התוצאות. לפי נתוני ההצבעה, ביידן מוביל כעת בכ-150 אלף קולות.

עדכון (24.11): שני שופטי בית המשפט העליון במישיגן הורו לבדוק טענות "מטרידות וחמורות על הונאה ואי סדרים" בבחירות, כמה שיותר מהר, במשפט שייערך בבית משפט נמוך יותר. השופטים הגיבו לתיק Cheryl A Costantino v City of Detroit (20-014780-AW) – תביעה שהגישו שני אנשים מ"מרכז הצדק של האגמים הגדולים" במחוז ויין, בטענה להונאת בחירות בספירת הקלפיות. התביעה כללה הצהרות בשבועה של עובדים, והיא גם ניסתה למנוע את אישור תוצאות ההצבעה – דבר שהשופטים דחו. למרות שדחו זאת, ציינו השופטים כי התובעים הציגו עדויות שיכול להיות שהן מאששות את טענותיהם, בהן הטענה כי נספרו קולות מצביעים ששמותיהם לא היו ברשימות המצביעים והטענה כי פקידים האחראים על תהליך ההצבעה נתנו הוראה "לא לציית לחוקי ההצבעה ולרגולציות", ולכן יש לבדוק זאת כמה שיותר מהר.

"אני מודע לכך שאמריקנים רבים מאמינים שטענותיהם של התובעים על הונאת בחירות והתנהלות לא נכונה הן טענות טיפשיות ומעכבות, אבל באותה מידה אני מודע לכך שאמריקנים רבים סבורים כי בחירות 2020 לא היו חופשיות והוגנות לחלוטין", כתב השופט סטיבן מרקמן.

עדכון (26.11): סידני פאוול, עורכת הדין הקשורה לקמפיין טראמפ, הגישה קבילה לבית משפט מחוזי בה נטען כי בבחירות היו "מאות אלפי הצבעות לא חוקיות, פסולות, כפולות, או פיקטיביות לחלוטין" שהתאפשרו עקב "הונאת בחירות מאסיבית" שסייעה לביידן להוביל במדינה. פאוול צייצה בטוויטר כי ה"קראקן" שוחרר. הקבילה מצטטת הצהרות בשבועה של עדי ראיה ומומחים, וטוענת כי זוהו מספיק טפסי הצבעה פסולים כדי להפוך את תוצאות הבחירות. לגבי מערכות ההצבעה Dominion, הקבילה טוענת כי הן מופעלות על ידי "תוכנה שפותחה על ידי תאגיד Smartmatic, שהפך ל-Sequoia בארה"ב". לפי הקבילה, תוכנת Smartmatic פותחה על ידי גורמים זרים במטרה להבטיח שדיקטטור ונצואלה לשעבר, הוגו צ'אבס, לא יפסיד את הבחירות אף פעם. הקבילה מצטטת מומחה לאנליזה של נתונים מהמודיעין האמריקני הטוען כי לתוכנה שפעלה במערכות ההצבעה של Dominion קיבלו גישה סוכנים הפועלים מטעם איראן וסין, במטרה לנטר ולבצע מניפולציה על תוצאותיהן, כולל הבחירות האחרות בארה"ב. אדם נוסף, מומחה לשעבר מהמודיעין האמריקני, טוען בקבילה כי מערכת Dominion והתוכנה שלה ללא ספק נפגעו על ידי שחקנים מושחתים כמו איראן וסין. "בכך שהשתמשו בשרתים ובעובדים המקושרים לשחקנים מושחתים ולגורמים זרים בעלי השפעה עוינת, בשילוב עם מספר רב של אישורים שהודלפו, Dominion אפשרה ברשלנות ליריבים זרים לגשת לנתונים וסיפקה בכוונה גישה לתשתית שלה כדי [שיוכלו] לפקח ולבצע מניפולציה בבחירות".

עדכון (4.12): שופט במחוז אנטרים במישיגן אישר לקמפיין טראמפ לבצע ביקורת פורנזית של 22 מכונות הצבעה של Dominion, על פי עורך הדין של טראמפ, רודי ג'וליאני. לא ברור לאיזה מהתביעות קשורה ההוראה. בכל מקרה, זהו האישור הראשון שניתן לקמפיין טראמפ לבחון את המכונות של Dominion.

עדכון (7.12): שופטת מחוזי דחתה את התביעה שהגישה סידני פאוול באומרה כי היא מכילה "השערות וספקולציות" (ראו תיק King v. Whitmer). השופטת לינדה פארקר היא מינוי של הנשיא הקודם ברק אובמה. בתגובתה הסבירה כי התביעה אינה נתמכת על ידי טענות המראות כי קולות שיועדו עבור טראמפ הועברו לביידן. ככל הנראה פאוול מתכוונת לערער לערכאה גבוהה יותר.

עדכון (8.12): מאט הול, מחוקק רפובליקני במישיגן העומד בראש ועדה עצמאית הבוחנת את הליך הבחירות והטענות להונאה, איים על מנכ"ל Dominion שאם לא יתייצב בפני הוועדה הוא יוציא לו זימון לבית דין (Subpoena). הול אמר כי זימן את המנכ"ל עוד בחודש שעבר, אך לא קיבל ממנו תשובה כלשהי.

עדכון (8.12): בית המשפט דחה את הבקשה בתיק Cheryl A Costantino v City of Detroit (ראו עדכון מה-24.11) לבצע בדיקה של תוצאות הבחירות.

עדכון (10.12): מנכ"ל Dominion שלח מכתב לוועדת הסנאט במישיגן הבוחנת את הליך הבחירות (ראו עדכון מה-8.12), בו כתב כי נציג של החברה יוכל להעיד בשבוע הבא על "קמפיין הדיס-אינפורמציה הזדוני והממושך" נגד Dominion (ב-16.12 נערך שימוע בוועדה בסנאט של מישיגן. העדכון מופיע תחת "מערכת ספירת הקולות").

עדכון (20.12): ספירה ידנית חוזרת שנערכה במחוז אנטרים במישיגן והסתיימה ב-16.12 אישרה כי טראמפ ניצח במחוז. כזכור, בתחילת נובמבר דווח כי ביידן קיבל כ-3,000 קולות יותר מטראמפ. יומיים אחר כך שונו התוצאות, ודווח כי טראמפ ניצח בכ-2,500 קולות. שינוי שלישי התחולל ב-21 בנובמבר, אז דווח כי טראמפ הוא המנצח הרשמי בפער של כ-4,000 קולות. כעת, לאחר הספירה הידנית החוזרת, לטראמפ היו 9,759 קולות לעומת 5,959 לביידן. בהקשר זה יש לציין כי במחוז אנטרים השתמשו במכונות הצבעה של דומיניון.

עדכון (20.12): עורכת הדין סידני פאוול צייצה כי בית המשפט העליון של ארה"ב לא ידון בתיק שלה הקשור להונאה בבחירות במישיגן עד אמצע ינואר (14.1). מדובר בתיק King v. Whitmer (2:20-cv-13134) (ראו עדכון מה-7.12).

עדכון (30.12): הצוות של עורכת הדין סידני פאוול ביקש מבית המשפט העליון של ארה"ב לאחד ארבע עתירות קשורות שהוגשו על ידי פאוול במדינות שונות בשם אלקטורים רפובליקנים. אחת העתירות היא תיק King v. Whitmer (ראו עדכון מה-20.12).

תיקים פעילים בבתי המשפט:

1. King v. Whitmer (2:20-cv-13134) – תביעה שהגישה סידני פאוול בשם קבוצה של רפובליקאים. התביעה מציגה עשרות טענות שונות (ראו עדכון מה-26.11) לאי-סדירויות והונאה בבחירות. התיק נמצא בבית המשפט העליון של ארה"ב, שעשוי לדון בו לאחר ה-14.1.

אריזונה (11 קולות אלקטורליים)

עדכון אחרון:

עדכון (30.12): הצוות של עורכת הדין סידני פאוול ביקש מבית המשפט העליון של ארה"ב לאחד ארבע עתירות קשורות שהוגשו על ידי פאוול במדינות שונות בשם אלקטורים רפובליקנים. אחת העתירות היא תיק Bowyer v. Ducey (ראו עדכון מה-20.12).

עדכונים לפי תאריך:

עדכון (9.11): – באריזונה אין, נכון לשעה זו, טענות לאי סדרים, כאשר נותר לספור כ-75 אלף טפסי הצבעה, על פי מושל המדינה דאג דוסי, וביידן מוביל על טראמפ בכ-10 אלף קולות.

עדכון (13.11): המפלגה הרפובליקנית באריזונה הגישה תביעה הדורשת לבצע ספירה ידנית חוזרת בכל מחוז בנפרד.

עדכון (19.11): תביעה שהגישה המפלגה הרפובליקנית באריזונה הדורשת ספירה ידנית בכל מחוז, בניגוד לספירה ב”מרכזי הצבעה”, נדחתה על ידי בית משפט מחוזי (Arizona Republican Party v Fontes et al CV2020-014553).

עדכון (20.11): ב-18.11 אמר מושל אריזונה דאג דוסי כי יקבל את תוצאות המרוץ הנשיאותי רק אחרי שכל התיקים הפעילים בבית המשפט ייושבו.

עדכון (25.11): יו"ר המפלגה הרפובליקנית באריזונה, קלי וורד, הגישה עתירה המבקשת לבדוק את מעטפות טפסי ההצבעה שהגיעו בדואר ואת החתימות. לטענתה, התהליך ששימש לוידוא החתימות היה לא מספק מבחינה חוקית, ולכן מעטפות רבות לא חוקיות נספרו. עדכון: בית המשפט דחה את העתירה, בטענה כי לא נמצאו ראיות להונאה או אי-סדירויות שישנו את תוצאות הבחירות. וורד ערערה לבית המשפט העליון של אריזונה, שדחה אף הוא את הטענות בתיק. 

עדכון (30.11): מזכירת המדינה קייטי הובס אישרה את תוצאות ההצבעה, לפיהן ביידן ניצח ב-10,500 קולות. הובס אמרה כי ועדה פדרלית אישרה את התוצאות  שיצאו מהמכונות, והן נבדקו על ידי פקידי המדינה ומשקיפים נוספים. בפגישת האישור נכח גם מושל אריזונה הרפובליקני דאג דוסי, שהודה לכל המצביעים, לאנשי הממשל במחוזות ולעובדים "על התמדתם להצלחת מערכת הבחירות שלנו" (ראו עדכון מה-20.11).

עדכון (3.12): עורכת הדין סידני פאוול הגישה עתירה לבית משפט מחוזי בטענה שלפחות 400 אלף קולות לא חוקיים נספרו באריזונה. העתירה הוגשה בשם 11 האלקטורים הרפובליקנים במדינה ובשם אנשים נוספים, והיא טענה גם כי בוצעה מניפולציה בתוכנת הבחירות והונאות אחרות. שם התיק: Bowyer v. Ducey. ב-9.12 דחה בית המשפט את התיק.

עדכון (11.12): יו"ר המפלגה הרפובליקנית באריזונה, קלי וורד, הודיעה כי היא מערערת לבית המשפט העליון של ארה"ב, בתיק Ward v. Jackson, et al. (CV2020-015285). ראו עדכון מה-25.11 בנושא. וורד הלינה כי התיק לא קיבל יחס הוגן על ידי בית המשפט העליון, שהציב דד-ליין לא ריאלי לבחון את טפסי ההצבעה בניסיון למצוא בהם אי-סדירויות.

עדכון (11.12): עורכת הדין סידני פאוול ערערה לבית המשפט העליון של ארה"ב בתיק Bowyer v. Ducey (ראו עדכון לגביו מה-3.12).

עדכון (15.12): ועדת המשפט של הסנאט באריזונה ערכה שימוע בנושא אי-הסדירויות בבחירות.

עדכון (15.12): המפלגה הרפובליקנית בג'ורג'יה ערכה ב-14.12 הצבעה אלטרנטיבית המעבירה את קולות האלקטורים הרפובליקנים לנשיא טראמפ ולסגן הנשיא פנס, זאת למרות שההצבעה הרשמית של ה-Electoral College העבירה את האלקטורים לביידן והאריס. ב-6 בינואר ייספרו במושב משותף של הקונגרס והסנאט קולות האלקטורל קולג' מכל 50 המדינות. המפלגה הרפובליקנית תשלח לשם גם את קולות האלקטורים האלטרנטיביים, והיא מקווה שסגן הנשיא פנס, שמנהל את הספירה, יחליט להתייחס אליהם. על פי קוד הבחירות בארה"ב, כאשר בית הנבחרים והסנאט נפגשים, הם חייבים לבחון את "כל האישורים והניירות המתיימרים להיות תעודות [אישור] של הצבעות האלקטורים". לכל הפחות, מציינים הרפובליקנים, ההצבעה האלטרנטיבית נותנת גב לנשיא טראמפ להמשיך במאבקיו המשפטיים שיימשכו עד ה-20 בינואר.

עדכון (16.12): קארן פאן, סנאטורית באריזונה, הגישה זימונים (Subpoena) ל"חבר המפקחים" של מחוז מריקופה – המחוז המאוכלס ביותר במדינה. "זימון אחד קורא לבחינה של טפסי ההצבעה הסרוקים, כדי לאסוף תמונה אלקטרונית של כל טפסי ההצבעה שנשלחו בדואר בבחירות הכלליות של נובמבר 2020 במחוז מריקופה", אמרה פאן. "הזימון השני קורא לביצוע ביקורת פורנזית מלאה של ציוד רישום הנתונים – התוכנה ומערכת ניהול הבחירות". הזימונים קוראים ל"חבר המפקחים" להגיש את הנתונים לוועדת המשפט של הסנאט לא יאוחר מה-18 בדצמבר.

עדכון (20.12): עורכת הדין סידני פאוול צייצה כי נראה שבית המשפט העליון של ארה"ב דחה את התיק שלה הקשור להונאה בבחירות באריזונה. מדובר בתיק Bowyer v. Ducey – עתירה שהגישה סידני פאוול בשם 11 אלקטורים רפובליקנים ואנשים נוספים במדינה, לבית משפט מחוזי. העתירה טוענת שלפחות 400 אלף קולות לא חוקיים נספרו באריזונה (ראו עדכון מה-3.12). ב-9.12 דחה השופט את התיק. ב-11.12 ערערה פאוול לבית המשפט העליון של ארה"ב.  

עדכון (20.12): "חבר המפקחים" במחוז מריקופה שבאריזונה החליט להגיש תלונה לבית המשפט העליון באריזונה, בה הוא מסרב לשתף פעולה עם הזימונים שקיבל על ידי הסנאט (ראו עדכון מה-16.12) להגיש מידע הקשור במכונות ההצבעה ובטפסי ההצבעה במחוז. 

עדכון (30.12): הצוות של עורכת הדין סידני פאוול ביקש מבית המשפט העליון של ארה"ב לאחד ארבע עתירות קשורות שהוגשו על ידי פאוול במדינות שונות בשם אלקטורים רפובליקנים. אחת העתירות היא תיק Bowyer v. Ducey (ראו עדכון מה-20.12).

תיקים פעילים בבתי המשפט:

1. Ward v. Jackson, et al. (CV2020-015285) – עתירה שהגישה קלי וורד, יו"ר המפלגה הרפובליקנית באריזונה, המבקשת לבדוק את מעטפות טפסי ההצבעה שהגיעו בדואר ואת החתימות. לטענתה, התהליך ששימש לוידוא החתימות היה לא מספק מבחינה חוקית, ולכן מעטפות רבות לא חוקיות נספרו.

2. (Bowyer v. Ducey (Appeals Court: ; U.S. Supreme Court: 20-858 – עתירה שהגישה עורכת הדין סידני פאוול בטענה שלפחות 400 אלף קולות לא חוקיים נספרו באריזונה. העתירה הוגשה בשם 11 האלקטורים הרפובליקנים במדינה ובשם אנשים נוספים, והיא טענה גם כי בוצעה מניפולציה בתוכנת הבחירות והונאות אחרות.

ויסקונסין (10 קולות אלקטורליים)

עדכון אחרון:

עדכון (30.12): הצוות של עורכת הדין סידני פאוול ביקש מבית המשפט העליון של ארה"ב לאחד ארבע עתירות קשורות שהוגשו על ידי פאוול במדינות שונות בשם אלקטורים רפובליקנים. אחת העתירות היא תיק Feehan v. Wisconsin Elections Commission (ראו עדכון מה-20.12).

עדכונים לפי תאריך:

עדכון (3.11): – שלושה מצביעים בויסקונסין הגישו תביעה שטענה כי יש לפסול את תוצאות ההצבעה בשלושה מחוזות במדינה (סך הכול כ-792 אלף קולות). ב-16.11 נדחתה התביעה.

עדכון (18.11): – קמפיין טראמפ הודיע כי יבקש ספירה חוזרת בשני מחוזות במדינה.

עדכון (28.11): עתירה חדשה שהוגשה לבית המשפט העליון בויסקונסין דורשת ממנו לעצור את אישור תוצאות ההצבעה, בטענה שכל טפסי ההצבעה שנשלחו דרך תיבות (drop boxes) אינם חוקיים ולכן יש לפסול אותם. העתירה טוענת כי הותקנו יותר מ-500 תיבות דואר לא חוקיות ברחבי ויסקונסין, למרות שוועדת הבחירות בויסקונסין אישרה אותן (בעתירה נטען שלוועדה לא הייתה הסמכות לאשר זאת).

עדכון (30.11): ועדת הבחירות בויסקונסין חתמה על טפסים הקובעים כי המנצח הוא ג'ו ביידן בפער של כ-20 אלף קולות, לאחר ספירה חוזרת חלקית בשני מחוזות. מושל המדינה טוני אייברס (דמוקרט) הודיע כי חתם על אישור שלדבריו מעביר רשמית את האלקטורים לביידן, אך מייגן וולף, מנהלת ועדת הבחירות במדינה, אמרה כי ניתן לשנות זאת, במידה שיגיע צו מבית משפט עקב ערעור שיוגש. בקמפיין טראמפ הודיעו כי יגישו תביעה המערערת על התוצאות. טראמפ צייץ יומים קודם: "הספירה החוזרת בויסקונסין אינה עוסקת במציאת טעויות בספירה, אלא במציאת אנשים שהצביעו שלא כדין…"

עדכון (2.12): קמפיין טראמפ הגיש עתירה לבית המשפט העליון בויסקונסין, הטוענת שיש עדות ברורה לפעולות לא חוקיות שבוצעו ושינו את תוצאות הבחירות (שינוי מעטפות הצבעה, ספירת טפסים שהפרטים עליהם לא שלמים, שליחת מעטפות הצבעה בדואר לאנשים שלא ביקשו זאת ועוד). לפי העתירה, זה השפיע על לפחות 221 אלף קולות. קמפיין טראמפ צירף לעתירה תזכיר עם מידע משלים. שם התיק: Trump v. The Wisconsin Elections Commission.

עדכון (3.12): הנשיא טראמפ הגיש תביעה נגד פקידים ומנהיגים שונים בויסקונסין (ראשי ערים, מזכיר המדינה, המושל ועוד), בטענה כי בוצעו מעשים "לא חוקיים ולא חוקתיים". התיק: Trump v. Biden, מבקש מבית המשפט להכריז שבוצעו כמה "הפרות חוקתיות על ידי הנאשמים" ולהעביר את הטיפול בנושא לבית המחוקקים של ויסקונסין – שם נמצאים "מקבלי ההחלטות הסופיים בעניינים הקשורים בטיפול בהפרות חוקתיות הכרוכות בבחירות לנשיאות", הודיע קמפיין טראמפ. כפי שקובעת החוקה, לבית המחוקקים יש הכוח והזכות לבחור את האלקטורים וכך להשפיע על התוצאה הסופית.

עדכון (3.12): סידני פאוול הגישה עתירה למחוזי הטוענת כי יש למנוע את אישור התוצאות בויסקונסין, עקב טענות להונאה בבחירות. חלק מהטענות מופיעות בעתירות קודמות שהגישה פאוול בג'ורג'יה ובמישיגן. פאוול מייצגת בעתירה אלקטור רפובליקני (Feehan) ומועמד רפובליקני לקונגרס (Orden). שם התיק: Feehan v. Wisconsin Elections Commission.

עדכון (3.12): בית המשפט העליון בויסקונסין דחה עתירה שהגיש קמפיין טראמפ: Trump v. Evers (2020AP001971 – OA). העתירה טענה שיש עדות ברורה לפעולות לא חוקיות שבוצעו ושינו את תוצאות הבחירות (ראו עדכון מה-2.12).

עדכון (4.12): בית המשפט דחה את תיק Wisconsin Voters Alliance v. WI Elections Commission. מדובר בעתירה שהגיש ארגון ללא מטרות רווח בויסקונסין, יחד עם מספר מצביעים, המבקשת מבית המשפט העליון לבלום את אישור תוצאות ההצבעה עקב אי-סדירויות. העתירה טוענת כי נספרו כ-100 אלף טפסים לא חוקיים.

עדכון (6.12): מחוקקים בויסקונסין הודיעו שיערכו ב-11.12 שימוע ציבורי לגבי הטענות להונאה בבחירות. "מטרת החקירה [בשימוע] היא שקיפות. למצביעי ויסקונסין מגיעות בחירות הוגנות ומדויקות", אמר רון טסלר, רפובליקני בבית המחוקקים של ויסקונסין. עדכון (9.12): יו"ר הוועדה האחראית על כינוס השימוע אמר לאפוק טיימס כי מטרת השימוע היא להבין האם הבחירות היו "הוגנות ומדויקות".

עדכון (9.12): שופט המחוזי דחה את תיק Feehan v. Wisconsin Elections Commission של סידני פאוול (ראו עדכון מה-3.12).

עדכון (11.12): בבית המחוקקים של ויסקונסין (בוועדת הסנאט של ויסקונסין לנושא בחירות, אתיקה ועניינים כפריים) נערך שימוע פומבי לגבי הטענות להונאה בבחירות.

עדכון (12.12): סידני פאוול הגישה ערעור לבית המשפט העליון של ארה"ב בתיק Feehan v. Wisconsin Elections Commission (ראו עדכון מה-3.12).

עדכון (13.12): עתירתו של הנשיא טראמפ נגד פקידים בויסקונסין (ראו עדכון מה-2.12), נדחתה על ידי שופט פדראלי. השופט טען כי "נשיא מכהן שלא ניצח במאמצו להיבחר מחדש, ביקש עזרה מבית משפט פדראלי בביטול הקול הפופולארי על סמך סוגיות שנויות במחלוקת". שם התיק: Trump v. Wisconsin Elections Commission.

עדכון (15.12): בית המשפט העליון בויסקונסין דחה את עתירתו של הנשיא טראמפ נגד ועדת הבחירות של ויסקונסין, בתיק ששמו Trump v. Biden (Trial: 2020CV007092; Wisconsin Supreme Court: 2020AP2038) (ראו עדכון מה-3.12).

עדכון (15.12): המפלגה הרפובליקנית בויסקונסין ערכה ב-14.12 הצבעה אלטרנטיבית המעבירה את קולות האלקטורים הרפובליקנים לנשיא טראמפ ולסגן הנשיא פנס, זאת למרות שההצבעה הרשמית של ה-Electoral College העבירה את האלקטורים לביידן והאריס. ב-6 בינואר ייספרו במושב משותף של הקונגרס והסנאט קולות האלקטורל קולג' מכל 50 המדינות. המפלגה הרפובליקנית תשלח לשם גם את קולות האלקטורים האלטרנטיביים, והיא מקווה שסגן הנשיא פנס, שמנהל את הספירה, יחליט להתייחס אליהם. על פי קוד הבחירות בארה"ב, כאשר בית הנבחרים והסנאט נפגשים, הם חייבים לבחון את "כל האישורים והניירות המתיימרים להיות תעודות [אישור] של הצבעות האלקטורים". לכל הפחות, מציינים הרפובליקנים, ההצבעה האלטרנטיבית נותנת גב לנשיא טראמפ להמשיך במאבקיו המשפטיים שיימשכו עד ה-20 בינואר.

עדכון (20.12): עורכת הדין סידני פאוול צייצה כי נראה שבית המשפט העליון של ארה"ב דחה את התיק שלה הקשור להונאה בבחירות בוויסקונסין. מדובר בתיק Feehan v. Wisconsin Elections Commission (2:20-cv-01771) – עתירה הטוענת כי יש למנוע את אישור התוצאות בויסקונסין, עקב טענות להונאה בבחירות (ראו עדכון מה-3.12).

עדכון (22.12): בריאן האגדורן, שופט קונסרבטיבי בבית המשפט העליון בויסקונסין, הסביר בראיון לניו יורק טיימס מדוע פסק נגד תביעה שהגיש קמפיין טראמפ (ראו עדכון מה-15.12). האגדורן הצטרף לשלושה שופטים ליברלים כדי לפסוק ברוב דחוק של 4 מול 3 (שופטים קונסרבטיבים) נגד התיק. האגדורן אמר כי לא מצא דבר כלשהו בחוק או עדות המוצגת בתיק, המאפשרים לטראמפ לנצח בתיק. התביעה ביקשה לבטל 28 אלף הצבעות בגלל בעיות באופן שבו הן נאספו, בוצעו או זוהו. כשנשאל מדוע חבריו, השופטים הקונסרבטיבים, חשבו אחרת ממנו, השיב האגדורן כי "אינו יכול לדבר בשמם בנושאים האלה".

עדכון (25.12): ב-24.12 דחה בית משפט פדרלי לערעורים את הערעור שהוגש בתיק Trump v. The Wisconsin Elections Commission (ראו עדכון מה-13.12) – שטען כי פקידים ואנשי ממשל בויסקונסין פעלו בדרך לא חוקית ולא חוקתית.

עדכון (29.12): הנשיא טראמפ הגיש בקשה לבית המשפט העליון של ארה"ב לעסוק באופן דחוף בתיק Trump v. Biden (ראו עדכון מה-15.12). 

עדכון (30.12): הצוות של עורכת הדין סידני פאוול ביקש מבית המשפט העליון של ארה"ב לאחד ארבע עתירות קשורות שהוגשו על ידי פאוול במדינות שונות בשם אלקטורים רפובליקנים. אחת העתירות היא תיק Feehan v. Wisconsin Elections Commission (ראו עדכון מה-20.12).

עדכון (31.12): הנשיא טראמפ ערער לבית המשפט העליון של ארה"ב בתיק Trump v. The Wisconsin Elections Commission (ראו עדכון מה-25.12).

תיקים פעילים בבתי המשפט:

1. Feehan v. Wisconsin Elections Commission – עתירה שהגישה סידני פאוול הטוענת כי יש למנוע את אישור התוצאות בויסקונסין, עקב הונאה בבחירות. התיק נמצא בבית המשפט העליון של ארה"ב.

2. Trump v. Biden – עתירה שהגיש הנשיא טראמפ נגד פקידים ומנהיגים שונים בויסקונסין (ראשי ערים, מזכיר המדינה, המושל ועוד), בטענה כי בוצעו מעשים "לא חוקיים ולא חוקתיים" בבחירות. התיק נמצא בבית המשפט העליון של ארה"ב.

3. Trump v. The Wisconsin Elections Commission – עתירה שהגיש הנשיא טראמפ נגד פקידים ואנשי ממשל בויסקונסין, בטענה שפעלו בדרך לא חוקית ולא חוקתית. התיק נמצא בבית המשפט העליון של ארה"ב.

מערכת ספירת הקולות (Dominion)

תמונת מצב כללית:

דוח שפרסמה חברת אבטחת סייבר שערכה בדיקה פורנזית למכונות ההצבעה של חברת Dominion (דומיניון) במישיגן, טוען כי הן תוכננו במטרה ליצור הונאה ולהשפיע על תוצאות הבחירות (ראו עדכון מה-15.12).

קודם לכן, עורכת הדין הקשורה לקמפיין טראמפ, סידני פאוול, הביאה הצהרה בשבועה של אדם מהמשמר הלאומי של נשיא ונצואלה הטוען כי היה עד להקמת ולהפעלת מערכת הצבעה אלקטרונית שמטרתה לתמרן את הבחירות בוונצואלה. אותו אדם טוען כי תוכנת ספירת הקולות Dominion Voting software הפועלת במערכות ההצבעה בארה”ב, נשענת על תוכנת Smartmatic ועל מערכת ניהול המידע שלה – אותה תוכנה ששימשה לכאורה את הוגו צ'אבס לתמרון הבחירות בוונצואלה להבטחת נצחונו. לטענתו, הוא ראה במו עיניו כיצד תוכנת הבחירות מבצעת מניפולציה על ספירת הקולות מבלי להותיר סימן. מנכ"ל דומיניון הכחיש את הדברים.

 

עדכונים לפי תאריך:

עדכון (17.11): עורכת הדין סידני פאוול הביאה ב-16 בנובמבר הצהרה בשבועה של אדם הטוען כי ראה במו עיניו כיצד תוכנת הבחירות מבצעת מניפולציה על ספירת הקולות מבלי להותיר סימן. האדם, המגיע מהצבא של ונצואלה ומהמשמר הלאומי של נשיא ונצואלה, ציין כי הייתה קונספירציה בין המנהלים שהיו קשורים בתכנון תוכנת Smartmatic, בהם נשיא ונצואלה לשעבר הוגו צ’אבס, ובין האנשים האחראים על מערך ההצבעה בוונצואלה. לדברי אותו אדם, הוא נכח בכמה פגישות שבהן דנו על כך. “הייתי עד להקמתה ולהפעלתה של מערכת הצבעה אלקטרונית מתוחכמת, שאיפשרה למנהיגי ממשלת ונצואלה לתמרן את טבלת הקולות בבחירות הלאומיות והמקומיות ולבחור את הזוכה בבחירות אלה כדי להשיג ולשמר את כוחם”, נכתב בתצהיר. “מאותה נקודה, צ’אבס מעולם לא הפסיד בבחירות כלשהן. למעשה, הוא הצליח להבטיח זכיות לעצמו, למפלגתו, לאנשי הקונגרס ולראשי הערים במחוזות”. כיצד זה קשור לבחירות בארה”ב? בתצהיר טוען האדם כי תוכנת ספירת הקולות Dominion Voting software הפועלת במערכות ההצבעה בארה”ב, נשענת על תוכנת Smartmatic ועל מערכת ניהול המידע שלה.

דובר Dominion Voting Systems אמר ב-12 בנוב’ כי החברה דוחה כל טענה בדבר שינוי הצבעות דרך התוכנה או בעיות הקשורות במערכת ההצבעה.

עדכון (18.11): טריי טריינור (Trey Trainor), ראש ועדת הבחירות הפדרלית (FEC), אמר כי “אם היא [סידני פאוול] אומרת שיש הונאת בחירות משתוללת, אני מאמין לה”. הסיבה לכך, לדבריו, היא שפאוול היא עורכת דין שהייתה כנה וישרה בכל תיק שלקחה.

עדכון (23.11): הצהרה שהוציא רודי ג'וליאני מסבירה כי סידני פאוול אינה חלק מהצוות המשפטי של דונלד טראמפ, זאת למרות שטראמפ צייץ כשבוע קודם שפאוול היא חלק מהצוות המשפטי של הקמפיין.

עדכון (26.11): סידני פאוול הגישה לבתי המשפט המחוזיים בג'ורג'יה ובמישיגן קבילות הטוענות בין היתר כי מערכות ההצבעה Dominion לא מאפשרות לבצע בדיקה פשוטה של תוצאות ההצבעה, שתגלה האם קולות הוקצו באופן שגוי או נמחקו, וכי קיימות "ראיות פיזיות בלתי ניתנות לערעור לפיהן הופרו (או נפרצו – breached) תקני האבטחה הפיזיים של מכונות ההצבעה ושל התוכנה, וכי המכונות חוברו לאינטרנט תוך הפרה של הסטנדרטים המקצועיים ושל חוקי המדינה והחוק הפדראלי". אחד הקולות שמצוטטים בקבילה הוא Navid Keshavarz-Nia – מומחה לאבטחת סייבר, הטוען כי "שירותי המודיעין האמריקני פיתחו כלים המאפשרים להם לחדור למערכות הצבעה זרות, כולל Dominion". הקבילה מצטטת מומחה לשעבר מהמודיעין האמריקני הטוען כי מערכת Dominion והתוכנה שלה ללא ספק נפגעו על ידי שחקנים מושחתים כמו איראן וסין. "בכך שהשתמשו בשרתים ובעובדים המקושרים לשחקנים מושחתים ולגורמים זרים בעלי השפעה עוינת, בשילוב עם מספר רב של אישורים שהודלפו, Dominion אפשרה ברשלנות ליריבים זרים לגשת לנתונים וסיפקה בכוונה גישה לתשתית שלה כדי [שיוכלו] לפקח ולבצע מניפולציה בבחירות". עוד נטען בקבילה כי מערכות Dominion מופעלות על ידי "תוכנה שפותחה על ידי תאגיד Smartmatic, שהפך ל-Sequoia בארה"ב". לפי הקבילה, תוכנת Smartmatic פותחה על ידי גורמים זרים במטרה להבטיח שדיקטטור ונצואלה לשעבר, הוגו צ'אבס, לא יפסיד את הבחירות אף פעם.

עדכון (11.12): מפקחת על הבחירות במחוז קופי בג'ורג'יה הדגימה בווידאו שפורסם ברשת, כיצד התוכנה במערכת ההצבעה של Dominion מאפשרת לשנות קולות באמצעות פונקציה המוטמעת בה (הנקראת "Adjudication"). הפונקציה קיימת במערכת כדי לאפשר למפעיל לפתור בעיות כאשר טופס הצבעה מסוים סומן לא נכון, למשל כאשר העיגול שסימן המצביע בטופס לא מראה בבירור איזה שם הוא הקיף (למי הצביע). אך כפי שהראתה המפקחת, ניתן להשתמש בפונקציה כדי לשנות את תוצאות ההצבעה של כל הטפסים הסרוקים, אפילו טפסים שלא מולאו כלל (ריקים), מבלי שניתן יהיה מאוחר יותר לבדוק איזה טופס מולא על ידה בדרך זו. הסרטון צולם השבוע במשרד בחירות מקומי במחוז.

עדכון (15.12): דוח שפרסמה חברת אבטחת סייבר שערכה בדיקה פורנזית למכונות ההצבעה של חברת Dominion (דומיניון) במישיגן, טוען כי הן תוכננו במטרה ליצור הונאה ולהשפיע על תוצאות הבחירות. הדוח פורסם לאחר שבית משפט במחוז אנטרים, בראשות השופט קווין אלסנהיימר, אישר לחברת אבטחת הסייבר Allied Security Operations Group לבצע בדיקה פורנזית של מכונות ההצבעה מתוצרת Dominion (דומיניון) ששימשו בבחירות לנשיאות ארה"ב. הבדיקה אושרה כחלק מתביעה שטענה כי בוצעה שגיאה ברישום הקולות במחוז, שאינה נובעת מטעות אנוש.

"אנו מסיקים כי מערכת ההצבעה של דומיניון תוכננה בכוונה ובאופן תכליתי עם שגיאות מובנות כדי ליצור הונאה מערכתית ולהשפיע על תוצאות הבחירות", כתב ראסל רמסלנד ג'וניור, מייסד שותף בחברת אבטחת הסייבר, בדוח הראשוני שפרסמה החברה שנשכרה על ידי ויליאם ביילי, התובע בתיק. "המערכת יוצרת בכוונה מספר גבוה מאוד של שגיאות הצבעה. לאחר מכן ההצבעות האלקטרוניות [השגויות כביכול] מועברות ל-Adjudication". ראו עדכון מה-11.12 המסביר על פונקציית Adjudication. "הטעויות המכוונות", ממשיך רמסלנד, "מובילות לכמות גדולה של פתקי הצבעה שנאגרים ב-Adjudication ללא פיקוח, ללא שקיפות וללא אפשרות לבצע ביקורת עליהם. דבר המוביל להונאת הבוחר או הונאת בחירות. בהתבסס על המחקר שלנו, אנו מסיקים כי אין להשתמש במערכת ההצבעה של דומיניון במישיגן. בנוסף, אנו מסיקים כי תוצאות ההצבעה במחוז אנטרים [במישיגן] לא היו צריכות להיות מאושרות".

רמסלנד ציין כי בכירי מחוז אנטרים דיווחו בליל הבחירות כי מתוך 12,423 קולות במחוז, ג'ו ביידן קיבל קרוב ל-7,800. אך יומיים לאחר מכן הם אמרו שהנשיא טראמפ זכה בפועל במחוז, וקיבל כמעט 9,800 קולות מתוך יותר מ-17,000 קולות בוחרים (כמות המצביעים עלתה איכשהו). ואז ב-21 בנובמבר, בכירי המחוז שוב עדכנו את המספרים, והורידו כ-1,300 קולות לביידן.

לפי רישומי הקולות שמופיעים על שרת הבחירות (ה-server), כותב רמסלנד, היו במחוז 15,676 אירועים בודדים של הצבעה. מתוכם כ-68 אחוז נרשמו כטעויות, אף על פי שוועדת הבחירות הפדראלית מאשרת שיעור טעויות של 0.0008 אחוז. "שגיאות אלה גרמו לטעויות כוללות בספירת הקולות או לכך שטפסי הצבעה נשלחו להליך בירור. שיעור השגיאות הגבוה מוכיח כי מערכת ההצבעה של דומיניון פגומה ואינה עומדת בחוקי הבחירות המדינתיים או הפדרליים", הוא כתב.

רמסלנד מציין בדוח כי נתוני הטפסים שנשלחו להליך בירור (Adjudication) חסרים ואינם מופיעים על השרת, כך שלא ניתן לברר מה עלה בגורלם של הטפסים האלה, כלומר האם קולות שיועדו לטראמפ עברו לביידן למשל. לדברי רמסלנד, הנתונים הוסרו ידנית. דבר נוסף שחסר על השרת הוא נתוני האבטחה (Security logs) לפני שעה 11 בלילה של ה-4 בנובמבר. כלומר, נתוני האבטחה של יום הבחירות ושל היום שאחריו – נעלמו.

פקידים האחראים על הבחירות במישיגן, כמו גם נציגי דומיניון, אמרו כי הדוח שנוי במחלוקת. לדברי מנהל מערך הבחירות במישיגן, ג'ונתן ברייטר, "הדוח יוצר סדרה של מסקנות שאינן מבוססות, מייחס מניעים של הונאה והחשכה לתהליכים שניתן להסביר בקלות כנהלי בחירות שגרתיים או תיקוני שגיאות, ומציע ללא הסבר שאלמנטים של תוכנת בחירות שאינם בשימוש במישיגן, איכשהו אחראים לשינוי נתונים או לדיווח על שגיאות שאינן קיימות או שניתן להסביר אותן בקלות".

עדכון (15.12): בעקבות הדוח שפרסמה חברת אבטחת הסייבר Allied Security Operations (ראו עדכון מה-15.12), קבוצה של עורכי דין המשתייכת ל-The Amistad Project, הגישה בקשות לשימור ראיות בחמש מדינות המפתח. "אנו דורשים שהשופטים יתערבו וישמרו את הראיות, כדי למנוע מהן להיהרס או להתקלקל על ידי מעשים מכוונים או פזיזים של פקידים בכירים", אמר פיל קליין, מנהל הפרויקט.

עדכון (16.12): ג'ון פולוס, מנכ"ל דומיניון, ענה על שאלות במסגרת שימוע שנערך בוועדה בסנאט של מישיגן. פולוס הכחיש את כל הטענות נגד החברה:

עדכון (17.12): בשימוע שנערך בוועדה בסנאט של מישיגן (ראו עדכון מה-16.12), רמז ג'ון פולוס, מנכ"ל דומיניון, כי חלק ממכונות ההצבעה שיוצרו על ידי דומיניון יכולות להתחבר לאינטרנט. "נדרש מודם סלולארי חיצוני עבור כמה תחומי שיפוט המייצגים פחות מ-1 אחוזים מקהל לקוחותינו", אמר. כזכור, מספר אנשים טענו קודם כי מכונות ההצבעה של דומיניון חוברו לאינטרנט בימי הבחירות. אחת מהן היא מליסה קארון, קבלנית של החברה שעברה הדרכה על ידי אנשי החברה כיצד לתפעל את המכונות. קארון חתמה על הצהרה בשבועה בה היא מתארת כיצד בסיום ההדרכה קיבלה קלסר עם מידע על המכונה והתוכנה של דומיניון, בו מוסבר כי המכונות מחוברות לאינטרנט (ראו כאן ראיון עם קארון). אדם נוסף שטען כי המכונות חוברו לאינטרנט הוא פטריק קולבק, משגיח וסנאטור לשעבר. "כל המחשבים שבהם ניתחו את הנתונים חוברו באמצעות כבלי אתרנט לראוטר אינטרנטי… והראוטר הזה חובר לראוטר נוסף שחובר לאינטרנט, ומשם למרכז מידע מקומי". גם פיל ולדרון, מומחה לאבטחת רשתות וקולונל לשעבר בצבא ארה"ב, הצהיר כי המכונות חוברו לאינטרנט. לטענת מנכ"ל דומיניון, המחשבים שמבצעים את ניתוח הנתונים יכולים להתחבר למחשבים אחרים, אבל לא החוצה. לסיכום: אין כמעט ספק שהמערכת של דומיניון מסוגלת להתחבר לאינטרנט. השאלה היא האם היא חוברה – וחשוב מכך: מתי – במהלך תהליך הספירה, או לאחר שכל הקולות נספרו ותוצאות הספירה נרשמו.

עדכון (21.12): חברת Smartmatic דרשה מעורכת הדין סידני פאוול לחזור בה מהצהרותיה לפיהן החברה הייתה מעורבת בהונאה במהלך הבחירות לנשיאות. בתגובה לכך, עורך הדין לין ווד, המייצג את פאוול, אמר כי "מכיוון שכל מה שסידני אומרת לגבי ההונאה בבחירות מתועד כאמת, תגובתי ל-Smartmatic הייתה פשוטה ולעניין". במכתב תשובה לחברה כתב ווד: "בדקתי היטב את מכתבכם ב-15 בדצמבר 2020. לא התרשמתי. גברת פאוול לא חוזרת בה מדבר. תגישו את התביעה שלכם".

עדכון (22.12): פוקס ניוז ו-Newsmax שידרו קטע המאתגר כמה מהטענות שהועלו בדבר תוכנת Smartmatic, לאחר שחברת Smartmatic איימה שתתבע אותן עקב פרסום "הצהרות שקריות ומשמיצות". המכתב שנשלח לרשת פוקס ניוז כלל רשימה של טענות לא נכונות ומשמיצות לכאורה ששודרו ברשת, בהן הטענה של-Smartmatic יש קשר תאגידי עם חברת דומיניון, שהיו לה או עדיין יש לה יחסים מושחתים עם ממשלת ונצואלה, שמוצרי החברה תוכננו כדי "לתקן" את תוצאות הבחירות, וכי לטכנולוגיה ולתוכנה של החברה יש בעיות בטיחות. הקטע ששודר בפוקס ניוז הביא מומחה שהפריך את רוב הטענות. ב-Newsmax שידרו קטע דומה. בניגוד לרשתות אלה, עורכת הדין סידני פאוול דחתה איום דומה של Smartmatic נגדה וציינה בתגובה כי החברה מוזמנת להגיש נגדה תביעה (ראו עדכון מה-21.12)

עדכון (22.12): ג'סי בינול, עורך הדין של הנשיא טראמפ, אמר בראיון כי למרות שהתקשורת מקדמת נרטיב לפיו "המכונות בסדר, הן בטוחות", זה נרטיב של "תסמכו עלינו". במקום זאת צריך שקיפות מלאה לגבי המכונות. "באריזונה, מחוז מריקופה מונע זימון שהוגש על ידי המחוקק לערוך בדיקה, בדיקה מלאה, של המכונות האלה. ואתה חייב לשאול – מה יש להם להסתיר?". בינול גם אמר כי למעשה בתי המשפט לא בחנו עד היום את הטענות שהוצגו לפתחם, אלא ביטלו את התביעות מסיבות טכניות בעיקר. "המקרה שלי בנוודה הוא דוגמה לכך. אמרו לנו שם: אין לכם אפשרות להציג עדויות של אנשים ממשיים בבית המשפט ואתם מוגבלים להצגת 15 תצהירים בלבד. כלומר, אתה צריך להקיף 130 אלף מקרים של הונאה שאספת, באמצעות 15 תצהירים".

עדכון (8.1): חברת דומיניון הגישה תביעה נגד עורכת הדין סידני פאוול, בטענה כי השמיעה נגד החברה "טענות פרואות" שאינן נכונות. לטענת התביעה, פאוול לא הציגה עדויות התומכות בטענותיה, אלא רק טענות מצד חבורה של תומכי תיאוריות קונספירציה, רמאים ו"מומחים".

טענות כלליות נוספות

עדכון אחרון:

עדכון (17.1): ג'ון רטקליף, ראש המודיעין הלאומי של ארה”ב, שלח לקונגרס מכתב בו הוא מעריך כי סין התערבה בבחירות, ומתאר כיצד הסי-איי-אי לחץ על אנליסטים שלא לדווח זאת, וגם כיצד אנליסטים נרתעו מלתאר את פעולותיה של סין כהפרעה לבחירות משום שלא הסכימו עם מדיניותו של הנשיא דונלד טראמפ (ככל הנראה חששו שהדיווח שלהם ישמש את טראמפ). רטקליף ציטט בדבריו מכתב שכתב מבקר קהילת המודיעין האמריקנית. להלן: המכתב של רטקליף; מכתבו של Barry Zulauf (מבקר קהילת המודיעין); דברים קודמים שאמר רטקליף בנושא האיום הסיני.

עדכונים לפי תאריך:

עדכון (19.11): – רודי ג’וליאני טען במסיבת עיתונאים שכינס כי ההכרזה המוקדמת על נצחונו של ג’ו ביידן בבחירות לנשיאות היא תוצאה של “קונספירציה לאומית” של הדמוקרטים. “אין ספק לגבי זה. זה לא היה רעיון פרטי של עשר או 12 ראשים דמוקרטיים. זו תוכנית [כוללת]”. ג’וליאני טען כי לקמפיין יש לפחות עשרה עדים שמוכנים להעיד על הונאת בחירות בשבועה בבית המשפט, אבל שאין הוא יכול לחשוף אותם עד שלא תוגש התביעה, כי זה יסכן את חייהם. ג’וליאני גם טען שיש בידיו כ-1,000 הצהרות בשבועה של אזרחים הטוענים שבוצעו אי-סדירויות שיש בהן “מספיק כדי להפוך את הבחירות”.

עדכון (21.11): ראש ועדת הבחירות הפדרלית (FEC) טריי טריינור, אמר כי ההצהרות בשבועה שמחזיק קמפיין טראמפ מראות כי התקיימה הונאה במהלך הבחירות.

עדכון (25.11): קמפיין טראמפ הודיע כי בתי המחוקקים בפנסילבניה, אריזונה ומישיגן יערכו שימועים ציבוריים. "האינטרס של כולם הוא לברר באופן מלא על אי-סדירויות והונאות בבחירות", אמר רודי ג'וליאני, "והדרך היחידה לעשות זאת היא באמצעות שימועים ציבוריים, עם עדים, קטעי וידאו, תמונות וראיות אחרות על אי חוקיות בבחירות של ה-3 בנובמבר". הסנאט של פנסילבניה יערוך את השימוע הראשון שלו היום, 25.11. בתי המחוקקים באריזונה ובמישיגן יערכו שימועים ב-30.11 וב-1.12 בהתאמה. למרות זאת, נראה כי הדובר של דובר בית הנבחרים הרפובליקני במישיגן, סתר זאת באומרו כי במקום שימוע ציבורי, "הצוות המשפטי של הנשיא הוזמן לשלוח הצהרות כתובות".

עדכון (2.12): פרסומים ב"כלי תקשורת" שונים טענו כי בר אמר ב-1.12 (בהסתמך על דיווח בסוכנות AP) כי "עד היום לא ראינו הונאות בהיקף שיכול היה להביא לתוצאה אחרת בבחירות". מנגד אמר דובר מחלקת המשפטים, המייצג את בר, כי "כמה כלי תקשורת דיווחו באופן שגוי כי משרד המשפטים סיים את החקירה שלו בנושא הונאת הבחירות, והודיע כי לא בוצעה הונאה בבחירות. זה לא מה ש-AP דיווחה וגם לא מה שהתובע הכללי אמר. המשרד ימשיך לקבל ולנהל במרץ את כל ההאשמות הספציפיות והאמינות על מרמה, במהירות האפשרית".

עדכון (2.12): הנשיא טראמפ נשא נאום במשך קרוב לשעה, בו פירט מספר טענות לאי סדרים ולזיופים בבחירות, ואמר שכלי התקשורת ואפילו שופטים יודעים מי ניצח בבחירות אבל מסרבים לקבל את העדויות והראיות.

עדכון (8.12): פיל קליין, לשעבר התובע הכללי של קנזס, כתב כי התקשורת אמנם טוענת כי ה-8 בדצמבר הוא הדד-ליין שבו המדינות השונות ממנות את האלקטורים כדי שיצביעו על הנשיא הבא ב-14 בדצמבר, אך בפועל הדד-ליין היחיד שנקבע בחוקה של ארה"ב הוא ה-20 בינואר – היום בו מסתיימת כהונת הנשיא המכהן. "ה-8 בדצמבר וה-14 בדצמבר הם דד-ליינים מלאכותיים שנגזרו מחוק פדרלי שהונהג ב-1948", כתב קליין. לדבריו, ניתן להזיז את התאריכים ואף את תאריך ה-6 בינואר בו הקונגרס אמור לספור את האלקטורים. "הקונגרס הזיז את ספירת האלקטורים לתאריך שונה מה-6 בינואר ב-1985, 1989, 1997, 2009 ו-2013", הוא מציין.

עדכון (9.12): מדינת טקסס הגישה תביעה לבית המשפט העליון של ארה"ב נגד פנסילבניה, ג'ורג'יה, מישיגן ו-ויסקונסין, בטענה כי המדינות שינו את חוקי הבחירות בצורה לא חוקתית, התייחסו לבוחרים בצורה לא שווה, והובילו לאי-סדירויות משמעותיות בהצבעה. בתגובה כתבו התובעים הכלליים בפנסילבניה, מישיגן, ג'ורג'יה ו-ויסקונסין כי מדובר ב"מזימה של נשיא ארה"ב" (פנסילבניה); ב"תעלול יח"צ" (מישיגן); במהלך שסיכויו נמוכים (ויסקונסין); וכי מדובר בטענות שגויות מבחינה חוקתית, חוקית ועובדתית (ג'ורג'יה). למדינות יש זמן עד ה-10.12 להגיב לתביעה. בתוך כך כתבו התובעים הכלליים של המדינות ארקנסו, אלבמה, מיזורי ולואיזיאנה כי הם תומכים בתביעה שהגישה טקסס.

עדכון (10.12): 17 מדינות החליטו לתמוך בתביעה שהגישה מדינת טקסס לבית המשפט העליון של ארה"ב נגד פנסילבניה, ג'ורג'יה, מישיגן ו-ויסקונסין, בטענה כי המדינות שינו את חוקי הבחירות בצורה לא חוקתית, התייחסו לבוחרים בצורה לא שווה, והובילו לאי-סדירויות משמעותיות בהצבעה. המדינות הביעו את תמיכתן בהצהרה שנשלחה לבית המשפט העליון.

עדכון (10.12): עורכת הדין סידני פאוול אמרה כי יש לה ראיה המראה שטפסי הצבעה מזויפים שהודפסו בסין הועברו דרך גבול מקסיקו לשטח ארה"ב.

עדכון (10.12): יוטיוב הודיעה כי היא מתחילה להסיר תוכן הנוגע לטענות בדבר "הונאה או שגיאות" שהתרחשו במערכת הבחירות הנוכחית. הסיבה הרשמית לכך היא שה-8 בדצמבר נחשב לתאריך בו האלקטורים במדינות השונות אמורים להיבחר, ונוסף על כך "מספיק מדינות אישרו את תוצאות הבחירות כדי לקבוע את הנשיא הנבחר". יוטיוב גם הודיעה כי תפנה אנשים לאתרי חדשות "מהימנים" כמו ABC, NBC, CBS ו-NBC.

עדכון (10.12): ג'ורדן סקולו, אחד מעורכי דינו של הנשיא טראמפ, אמר כי העתירה של טקסס לבית המשפט העליון של ארה"ב היא "אם כל המקרים". לדבריו, "זה התיק שדיברנו עליו שנגיע איתו לבית המשפט העליון של ארה"ב" ויוכל לשנות את תוצאות הבחירות.

עדכון (10.12): קבוצה של 100 רפובליקנים בבית הנבחרים של ארה"ב ביקשה מבית המשפט העליון של ארה"ב למלא תצהיר המביע תמיכה בתביעה של טקסס.

עדכון (10.12): נכון לתאריך זה, 20 תובעים כלליים דמוקרטים המייצגים 20 מדינות מילאו הצהרות המתנגדות לתביעה שהגישה טקסס ותומכות במדינות הנתבעות. יחד עם המדינות הנתבעות, הם מייצגים את כל המדינות הדמוקרטיות בארה"ב, מלבד אחת (אייווה). מהצד הרפובליקני, חמישה תובעים כלליים המייצגים חמש מדינות, לא נקטו צד (אידהו, אלסקה, ויומינג, ניו-המפשייר וקנטקי).

עדכון (11.12): "ועדת הסנאט לביטחון המולדת ולענייני ממשל" תערוך ב-16.12 שימוע בנושא אי-הסדירויות שבוצעו בבחירות. "העובדה נותרה שאחוז גדול מהציבור האמריקני אינו רואה את תוצאות הבחירות של 2020 כלגיטימיות, עקב אי-סדירויות גלויות לעין שלא נבדקו במלואן. זה לא מצב עניינים בר קיימא עבור ארצנו", אמר הסנאטור רון ג'ונסון, יו"ר הוועדה. מנגד אמר צ'אק שומר, מנהיג הדמוקרטים בסנאט, כי יש לבטל את השימוע. "במקום לקבל את האמת הפשוטה שג'ו ביידן יהיה הנשיא הבא של ארה"ב, יש סנאטורים מכהנים וחברי קונגרס המעדיפים לחתור תחת הדמוקרטיה שלנו בכך שהם נענים לתיאוריות הקונספירציה הפרועות של הנשיא טראמפ".

עדכון (11.12): מספר קונסרבטיבים ורפובליקנים ידועים חתמו על מכתב בו הם מבקשים מהמחוקקים במדינות המפתח "להפעיל את כוחם המליאתי" ולבחור בעצמם את האלקטורים, עקב הפרה של החוקה שבוצעה על ידי פקידים במדינות אלה.

עדכון (11.12): הנשיא טראמפ רמז כי האף-בי-איי ומשרד המשפטים (DOJ) שמרו על שתיקה בתיק האנטר ביידן (בנו של ג'ו ביידן) – שהודיע השבוע כי הוא תחת חקירת מס – מכיוון שהגנו על סגן הנשיא לשעבר. "למה תקשורת הפייק ניוז, האף-בי-איי ומשרד המשפטים לא דיווחו על העניין עם ביידן לפני הבחירות?", הלין הנשיא.

עדכון (12.12): בית המשפט העליון דחה את העתירה של מדינת טקסס נגד המדינות פנסילבניה, ג'ורג'יה, מישיגן ו-ויסקונסין. הנימוק לדחייה הוא שלמדינת טקסס אין יכולת לתבוע (תחת החוקה), מכיוון שהיא לא הראתה אינטרס מוחשי להתערב באופן שבו מדינות אחרות מנהלות את הבחירות. לדברי השופט סמואל אליטו, הוא היה נעתר לבקשתה של טקסס לתבוע, אך לא לצו המיקדמי (שביקש לעצור את אישור תוצאות ההצבעה). אליטו לא התייחס כלל לטענות בתיק, לפיהן המדינות שינו את חוקי הבחירות בצורה לא חוקתית, התייחסו לבוחרים בצורה לא שווה, והובילו לאי-סדירויות משמעותיות בהצבעה. רודי ג'וליאני, עורך דינו של הנשיא טראמפ, אמר ל-Newsmax כי "החלק הגרוע ביותר בזה הוא, ביסודו של דבר, שבית המשפט אומר – אנחנו רוצים להישאר מחוץ לזה, הוא לא רוצה לערוך שימוע, הוא לא רוצה שהעם האמריקני ישמע את העובדות. […] העובדות צריכות להישמע, הן צריכות להיות משודרות, ומישהו צריך לקבל החלטה אם הן נכונות או שקריות. בית משפט כלשהו יצטרך לגלות אומץ ולהכריע בכך".

הנשיא טראמפ צייץ בטוויטר כי "בית המשפט העליון באמת איכזב אותנו. אין חוכמה, אין אומץ!". בהמשך כתב: "אתה נשיא ארה"ב ובדיוק עברת דרך בחירות שבהן קיבלת יותר קולות מכל נשיא מכהן בהיסטוריה, וכביכול הפסדת… אינך יכול 'להתייצב' בפני בית המשפט העליון, אז אתה 'מתערב' במדינות נפלאות, שלאחר בחינה זהירה ושקולה חושבות ש'דפקו' אותך, דבר שיפגע גם בהן. רבות אחרות מצטרפות גם הן לתביעה, אבל בהבזק אחד היא נזרקת ונעלמת, מבלי שאפילו מסתכלים על הסיבות הרבות שהיא העלתה. בחירות מוליכות שולל (Rigged), המשיכו להילחם!".

עדכון (13.12): עורכת הדין סידני פאוול הודיעה כי שלחה לבית המשפט העליון של ארה"ב בקשות חירום להתערב בתביעות שהיא הגישה בארבע מדינות. מטרתה למנוע מהאלקטורים של המדינות להצביע ב-14.12 על הנשיא הבא, עד אשר ייפתרו התביעות, העוסקות בהונאת בחירות, באי-סדרים ובשאלת חוקיות הליך הבחירות עצמו. נראה כי הבקשות (התצהירים) שמילאה פאוול לגבי ג'ורג'יה, מישיגן ואריזונה, מציגות טענות דומות או זהות. פאוול צפויה למלא בקשה דומה גם לגבי ויסקונסין.

עדכון (13.12): הצוות המשפטי של הנשיא טראמפ מתכנן להגיש תביעות משופרות, אחרי שהתביעה של טקסס נדחתה על ידי בית המשפט העליון של ארה"ב. "אנו עוברים מיד, כיחידה אחת, לתוכנית ב' – שהיא להביא תביעות בכל אחת מהמדינות [בנפרד]. יש לנו אותן מוכנות. הן רק גרסה לזו שהובאה בפני בית המשפט העליון", אמר רודי ג'וליאני. כאמור, בית המשפט העליון דחה את התביעה של טקסס בטענה שלמדינת טקסס אין יכולת לתבוע (תחת החוקה – ראו עדכון מה-12.12). "אם למדינה (טקסס) אין יכולת לתבוע, ודאי לנשיא ארה"ב יש. ובוודאי שלאלקטורים במדינות יש", הוסיף ג'וליאני.

עדכון (14.12): עורכת הדין סידני פאוול התראיינה לאפוק טיימס. בראיון אמרה, בין היתר, כי הנשיא טראמפ יוכל להפעיל, אם ירצה, צו נשיאותי שלפיו "לא יאוחר מ-45 יום לאחר סיום הבחירות בארה"ב, ראש המודיעין הלאומי של ארה”ב, בהתייעצות עם ראשי יתר המחלקות המבצעות והסוכנויות המתאימות, יבצע הערכה של כל מידע המצביע על כך שממשלה זרה, או כל אדם הפועל כסוכן של ממשלה זרה או מטעמה, פעל מתוך כוונה או מטרה להתערב בבחירות האלה". לדברי פאוול, הצו הנשיאותי יאפשר לטראמפ לעשות דברים שונים, כמו הקפאת נכסים מסוימים ובחינה של מכונות הצבעה. "תחת סמכויות החירום, הוא יוכל אפילו למנות תובע מיוחד שיבחן את זה, שזה בדיוק מה שצריך לקרות. כל מכונת הצבעה צריכה להיות מוחרמת עכשיו. יש די והותר סיבות פליליות סבירות כדי להצדיק זאת, עבור כל מי שמוכן להתייחס לחוק ולעובדות אך ורק על בסיס האמת ולא על בסיס פוליטיקה או חמדנות תאגידית". להלן הראיון המלא:

עדכון (17.12): הסנאטורית הרפובליקנית קלי לפלר אמרה ב-16.12 כי היא פתוחה לאפשרות להתנגד להצבעה של הקולות האלקטורליים, שתובא בפני מושב משותף של הקונגרס והסנאט ב-6 בינואר. "עד ה-6 בינואר יש הרבה זמן ויש הרבה דברים שיכולים לקרות מעכשיו ועד אז", היא אמרה. ב-6 בינואר בית הנבחרים והסנאט יתכנסו כדי לספור את הקולות האלקטורליים מהמדינות השונות. נכון לרגע זה, לביידן יש מספיק קולות כדי לזכות בנשיאות, אולם המחוקקים יוכלו להגיש התנגדות כתובה להצבעה האלקטורלית. ההתנגדות צריכה להיות חתומה על ידי חבר אחד לפחות מבית הנבחרים, ועל ידי סנאטור אחד. במקרה כזה, המחוקקים של בית הנבחרים והמחוקקים בסנאט יתכנסו בנפרד ויצביעו על ההתנגדות. אם יהיה רוב גם בקונגרס וגם בסנאט – המתנגד להצבעה האלקטורלית – ההתנגדות תקבל כוח וההצבעה האלקטורלית תבוטל. מלבד לפלר, גם הסנאטורים ראנד פול, רון ג'ונסון וג'וש האולי אמרו שהם פתוחים להתנגדות. הסנאטורים הרפובליקנים מיט רומני, לינדזי גרהאם, ג'ון תון, רוי בלאנט ומיץ' מקונל, אמרו או רמזו שלא יתמכו במהלך.

עדכון (17.12): הסנאט של ארה"ב ערך שימוע ב-16.12 בנושא אי-הסדירויות וההונאה בבחירות. להלן השימוע המלא:

עדכון (20.12): סנאטור ראנד פול טען במהלך שימוע שערכה "ועדת הסנאט לביטחון המולדת ולענייני ממשל" בנושא אי-הסדירויות שבוצעו בבחירות (ראו עדכון מה-11.12), כי בתי המשפט למעשה לא בחנו את העובדות, כלומר את הטענות שהביאו עדים ומומחים. "בתי המשפט מעולם לא בחנו את העובדות. בתי המשפט לא אוהבים בחירות, והם נותרו מחוץ לזה באמצעות מציאת תירוץ". לדבריו, בתי המשפט דחו את הטענות על בסיס עניינים פרוצדורליים.

עדכון (20.12): פיטר נווארו, יועצו של הנשיא טראמפ, ומי שאחראי על מדיניות הסחר והייצור בממשל האמריקני, פרסם ב-17.12 דוח המנתח את אי-הסדירויות בבחירות וטוען כי הן אמיתיות ורציניות מספיק כדי שבית המשפט יפתח בחקירה. המידע שנווארו נשען עליו מגיע מיותר מ-50 תביעות שהוגשו, מאות הצהרות בשבועה, ניתוחים של אנליסטים ודיווחים בתקשורת. נווארו ערך שיחה עם עיתונאים, בה השיב על שאלות. להלן השיחה:

עדכון (21.12): מייקל פלין, לשעבר היועץ לביטחון לאומי של הנשיא טראמפ, אמר בראיון לרשת פוקס ניוז כי הועבר אליו מידע לפיו סוכנויות ביון זרות עקבו אחר מערכת הבחירות בארה"ב, והן מוכנות לספק הוכחות לנשיא טראמפ, כנראה לגבי מתקפות סייבר שבוצעו על ידי שחקנים זרים שהשפיעו על מערכת הבחירות. פלין לא פירט באילו סוכנויות ביון מדובר, כיצד הוא השיג את המידע או מה טבען של המתקפות על מערכת הבחירות. הוא דיבר על הפריצה ל-SolarWinds, אך לא ברור אם יש קשר בין המתקפה ובין המידע שקיבל. ב-13 בדצמבר סוכנות הסייבר של המחלקה לביטחון המולדת של ארה"ב, פרסמה הודעת חירום לפיה מוצרי SolarWinds – תוכנות לניהול רשתות הפועלת על שרתים של סוכנויות פדרליות וממשלתיות וחברות גדולות שונות – נפרצו. "הייתי אומר ש-SolarWinds היא נקודת כניסה לתוך כל התשתיות הקריטיות בארה"ב", אמר פלין.

עדכון (21.12): הנשיא טראמפ אמר כי הדיווחים בתקשורת המיינסטרים לפיהם בפגישה בבית הלבן שנערכה בינו לבין סידני פאוול ומייקל פלין דובר על אפשרות שטראמפ יורה על "משטר צבאי" הן פייק ניוז. הפייק ניוז דווח על ידי הניו יורק טיימס, שטען כי הדברים נאמרו לו מפי "מקורות אנונימיים".

עדכון (22.12): פיטר נווארו, יועצו של הנשיא טראמפ, ומי שאחראי על מדיניות הסחר והייצור בממשל האמריקני, טען בראיון לפודקסט של סטיב באנון, כי הצליח להוכיח שיותר מ-379 אלף הצבעות במישיגן אינן חוקיות. נווארו לא הרחיב לגבי הדברים. ב-17.12 פרסם נווארו דוח המנתח את אי-הסדירויות בבחירות וטוען כי הן אמיתיות ורציניות מספיק כדי שבית המשפט יפתח בחקירה (ראו עדכון מה-20.12).

עדכון (22.12): התובע הכללי ויליאם בר אמר ב-21.12 כי אינו חושב שלממשל הפדראלי יש הסמכות לעקל מכונות הצבעה, על בסיס הטענות להונאה בבחירות. בר הוסיף כי הוא עומד מאחורי דבריו (ראו עדכון מה-2.12), לפיהם מחלקת המשפטים (DOJ) לא מצאה עדות להונאת בחירות שתהפוך את התוצאות. למרות זאת, בר אמר כי הוא מאמין "שהייתה הונאה בבחירות האלה". עוד אמר בר כי אין בכוונתו למנות תובע מיוחד שיבחן את מכונות ההצבעה או יחקור את הטענות להונאה. יצויין כי יומו האחרון של בר במחלקת המשפטים הוא ב-23.12 (מחר). בר אמר את הדברים במהלך הודעה שהעביר לרגל יום השנה ה-32 לאסון לוקרבי, בה נהרגו 259 נוסעים ליד סקוטלנד.

עדכון (23.12): הנשיא טראמפ הסביר בנאום לאומה מדוע הוא נחוש לנסות את כל האמצעים החוקיים והחוקתיים כדי למנוע את גניבת הבחירות.

עדכון (6.1): פיטר נווארו, יועצו של הנשיא טראמפ, ומי שאחראי על מדיניות הסחר והייצור בממשל האמריקני, שחרר ב-5.1 את החלק השני של הדוח שלו (ראו עדכון מה-20.12) המתעד את מה שהוא לדבריו "אמנות הגניבה".

עדכון (6.1): הנשיא טראמפ צייץ כי אם סגן הנשיא פנס "יעשה צעד בשבילנו, ננצח את הבחירות". טראמפ התכוון למושב המשותף של הקונגרס והסנאט, בו ייספרו קולות האלקטורים, ואותו ינהל סגן הנשיא פנס. "מדינות רבות רוצות לשלול את הטעויות שהן עשו כאשר אישרו את המספרים המוטעים בתהליך שלא אושר על ידי בית המחוקקים שלהן (שחייב לאשר אותו). מייק יכול לשלוח אותם [את המספרים/ההצבעות] חזרה!".

עדכון (6.1): חברה לניתוח נתונים (The Data Integrity Group) טוענת כי גילתה אנומליות רבות בהצבעות שבוצעו במדינות המפתח, המעלות חשד סביר כי בוצעה הונאה בבחירות. לפי האנליסטים בחברה – שניתחו את מאגרי המידע של הבחירות – קיימים אין ספור מקרים שבהם קולות שניתנו לטראמפ נלקחו ממנו לפתע והועברו לביידן. בפנסילבניה, למשל, 432 אלף קולות הועברו בצורה מחשידה מטראמפ לביידן במחוזות השונים, הם טוענים. להלן הראיון המלא עם האנליסטים בחברה על הממצאים ועל המחקר שערכו, וגם עם יתר אנשי הצוות שהיו מעורבים:

עדכון (7.1): הקונגרס אישר את הצבעת האלקטורים עבור ג'ו ביידן, למרות הטענות הממושכות לאי-סדירות, ותוך התעלמות סגן הנשיא מייק פנס מההצבעות האלטרנטיביות במדינות המפתח. ביידן קיבל 306 קולות אלקטורליים, לעומת 232 לטראמפ. האישור התקבל לאחר שקבוצה של מפגינים פרצה לבניין הקפיטול בעת שהמחוקקים דנו בבקשה לדחות את הצבעת האלקטורים באריזונה (ההצבעה אושרה לבסוף).

עדכון (8.1): הנשיא טראמפ נשא נאום ב-6.1 מול קהל של מאות אלפים שהגיעו לעצרת תמיכה מול בניין הקפיטול בוושינגטון. בנאום דיבר טראמפ על הבחירות. ניתן לצפות בנאום המלא כאן.

עדכון (8.1): טוויטר הסירה את חשבונו של הנשיא טראמפ ושל הקמפיין שלו לצמיתות, בטענה שתומכיו עלולים לפרש את ציוציו בתור קידום או תמיכה באלימות. חשבונותיהם של סידני פאוול ומייקל פלין הושהו. פייסבוק השהתה את חשבונו של טראמפ לפחות עד ה-20 בינואר, כאשר תושלם "העברה שלווה של הכוח".

עדכון (17.1): ג'ון רטקליף, ראש המודיעין הלאומי של ארה”ב, שלח לקונגרס מכתב בו הוא מעריך כי סין התערבה בבחירות, ומתאר כיצד הסי-איי-אי לחץ על אנליסטים שלא לדווח זאת, וגם כיצד אנליסטים נרתעו מלתאר את פעולותיה של סין כהפרעה לבחירות משום שלא הסכימו עם מדיניותו של הנשיא דונלד טראמפ (ככל הנראה חששו שהדיווח שלהם ישמש את טראמפ). רטקליף ציטט בדבריו מכתב שכתב מבקר קהילת המודיעין האמריקנית. להלן: המכתב של רטקליף; מכתבו של Barry Zulauf (מבקר קהילת המודיעין); דברים קודמים שאמר רטקליף בנושא האיום הסיני.