כניסה
הרשמה לניוזלטר

בתקופה שבה רבים מדברים על "הדיפ סטייט" – אנשי צללים המנסים לקבוע אג'נדה חדשה ולשים לטראמפ מקלות בגלגלים, עקבות רבים מובילים לחשוד אחד עיקרי: "המועצה ליחסי חוץ" (CFR) שחבריה חודרים לכל רבדי הממשל, הצבא והתקשורת. האם מדובר בתיאוריית קונספירציה או שיש בכך גרעין של אמת? ומהי אותה מועצה?

איל לוינטר | 13 בפברואר 2019 | גיאו-פוליטיקה | 11 דק׳

"ממשלת הצללים" של ארה"ב

מאז שהתמודד על תפקיד נשיא ארה"ב, יצא דונלד טראמפ נגד מה שכינה "הממסד" (Establishment), "הדיפ-סטייט" (Deep State), "הבִּצָּה" (Swamp) ואפילו "הקבאל" (Cabal) השואף להשליט "סדר עולמי חדש" – גלובליזם – שבו שולטת ממשלה עולמית אחת. "אמריקניזם, ולא גלובליזם, יהיה האני מאמין שלנו", הוא אמר ביולי 2016 במהלך קמפיין הבחירות. "הגיע הזמן לייבש את הבִּיצָה בוושינגטון", הוסיף באוקטובר.

תומכי טראמפ הצביעו על רשתות נסתרות הפועלות בתוך הממשל האמריקני וכופות עליו אג'נדה מסוימת. נטען שאנשים כמו ג'ורג' סורוס, דיוויד רוקפלר (שנפטר במארס 2017), ביל גייטס, מייקל בלומברג, ג'ף בזוס, לצד להקת עשירים מוולסטריט, התגודדו עם כלי תקשורת כמו הניו יורק טיימס, הוושינגטון פוסט וה-CNN, במטרה להבטיח ש"הדונלד" לעולם לא יגיע לבית הלבן. רובם "נשבעו אמונים" להילארי קלינטון והצהירו על תמיכתם בה.

חבר המועצה ביל קלינטון | תמונה: Joyce Naltchayan/AFP/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בין לחץ אמריקני להתשה איראנית: הקרב על תנאי ההסכם | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל בדרום לבנון, 28 במרץ 2026
הזירה הלבנונית בהמתנה לתוצאות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

תיעוד מהיתקלות עם פיראטים בסמוך לחופי סומליה
איום הפיראטים הסומלים מתעורר מחדש | פרשנות

דורון פסקין

תומכי חיזבאללה במהלך הפגנה בביירות, 11 באפריל 2026 | צילום: Manon Roca / Middle East Images / AFP via Getty Images
בין משבר פנימי ללחץ מבחוץ – חיזבאללה בצומת הכרעה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, וסגן נשיא ארה״ב, ג'יי די ואנס, 23 באפריל 2026
האם איראן וארה"ב בדרך להסכם? | פרשנות

יוני בן מנחם

מה רוצה טורקיה? | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

שתפו: