מחבלים חמושים של חמאס משתלטים על משאיות הסיוע ההומניטרי, משתמשים בדלק לגנרטורים של הארגון ומחרימים כמויות אדירות של מזון – שעובר היישר לאלפי המחבלים המסתתרים במנהרות. התופעה הזו חייבת להיפסק, ועכשיו
יוני בן מנחם | 7 בינואר 2024 | מחשבות | 3 דק׳
פרשנות: להפקיע את הסיוע ההומניטרי מידי חמאס
כוחות גדולים של צה"ל פועלים באזור ח'אן יונס ומהדקים את המצוד אחרי ההנהגה הצבאית של חמאס בראשות יחיא סינוואר, במטרה ללכוד אותה או לחסלה. על פי ההערכה של המודיעין הישראלי, באזור הזה קיים מערך מנהרות תת-קרקעי באורך של 160 ק"מ, וצה"ל מתקדם באיטיות לעבר המטרה כשהוא נלחם נגד פעילי חמאס על פני הקרקע וגם בתוך המנהרות.
בסוף השבוע שעבר ביקרו במנהרות בח'אן יונס הרמטכ"ל, אלוף פיקוד הדרום וראש השב"כ כדי לעמוד מקרוב על התקדמות הפעולה של צה"ל. הלחימה היא איטית וזהירה, כדי לשמור על חיי החיילים, ומדובר באתגר צבאי מורכב, ראשון מסוגו בעולם. הטעות הגדולה של ישראל, שלא טיפלה במשך שנים במערכת המנהרות המפלצתית שבנה חמאס, עולה לה ביוקר רב וטופחת כעת על פניה.
המשימה הקשה של הכרעת הכוח הצבאי של חמאס ניתנת להשגה, אך היא תיקח זמן רב. דובר צה"ל, דניאל הגרי, כבר הודיע כי שנת 2024 תהיה שנה של לחימה. הנחישות של צה"ל בלחימה היא חשובה מאוד, אבל על הדרג המדיני לסייע לו בקבלת החלטות שמגבירות את הלחץ על חמאס. הדיונים שהחלו בקבינט הביטחוני על השלטון ברצועת עזה אחרי המלחמה, מגבירים את הלחץ הפסיכולוגי על ההנהגה הצבאית של חמאס ומעבירים לה את המסר כי היא סיימה את תפקידה – אבל צריך לבצע צעדים מעשיים נוספים בשטח.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו