כניסה
הרשמה לניוזלטר

דמיינו לרגע שראש הממשלה ושר הבריאות של מדינת ישראל מודיעים כי הם מבקשים מהציבור להתחסן, אך…

פרופ' ארון קריאטי | 13 בינואר 2022 | מחשבות | 4 דק׳

המודל היפני לטיפול בקורונה: בלי כפייה, בלי אפליה

דמיינו לרגע שראש הממשלה ושר הבריאות של מדינת ישראל מודיעים כי הם מבקשים מהציבור להתחסן, אך מדגישים כי אין לכפות על איש להתחסן וגם אין להפלות אף אדם שבחר לא להתחסן. יתרה מכך, מי שנפגע כתוצאה מאפליה על רקע החיסון יכול לפנות לייעוץ וסיוע של ארגון זכויות אדם, אליו הם מפנים באמצעות לינק.

נשמע הזוי, לא מתקבל על הדעת נוכח גלי הקורונה בשנתיים האחרונות? ובכן, אם באוסטריה מתכננים החל מפברואר הקרוב להטיל קנסות כבדים על כל אדם, מעל גיל 14, שלא התחסן, ובישראל שקלו לנדות מבית הספר ילדים לא מחוסנים ולשים צמידים בכניסה לקניונים, ביפן משרד הבריאות נוקט בקו שונה לגמרי.

אתר משרד הבריאות היפני מציין כי קיימות תופעות לוואי אחרי החיסון, והוא מפנה למסמך המסביר כיצד להתמודד איתן. באתר מצוין כי: "אף על פי שאנו מעודדים את כל האזרחים להתחסן, אין זו חובה. החיסון יינתן רק בהסכמת האדם שצריך להתחסן לאחר שניתן לו המידע הרלוונטי". עוד נכתב באתר: "אנא התחסן על פי שיקול דעתך, תוך הבנה הן של אפקטיביות החיסון במניעת מחלות זיהומיות והן של הסיכון לתופעות לוואי. שום חיסון לא יינתן ללא הסכמה". ולבסוף, משרד הבריאות היפני מציין במפורש: "בבקשה אל תכריח אף אדם במקום העבודה שלך או מקרב האנשים שסביבך להתחסן, ואל תפלה את אלה שבחרו לא להתחסן". בסוף ההודעה מפנה משרד הבריאות היפני לאתר המספק ייעוץ בנושא זכויות אדם, בו הנחיות כיצד לטפל בתלונות על אפליה במקום העבודה.

Shutterstock

שתפו: