כניסה
הרשמה לניוזלטר

יגאל אונא, לשעבר ראש אגף סייבר-סיגינט בשב"כ וראש מערך הסייבר הלאומי של ישראל, מספר על איומי הסייבר שניצבים בפני ישראל ועל דרכי ההתמודדות עמם

קרן זריהן | 14 בינואר 2024 | חדשות | 7 דק׳

"הנשק הפשוט הזה גורם לנזק של 10 פעמים הירושימה. אפשר להתיך כורים גרעיניים, להפיל מטוסים. נזקים עצומים"

"סייבר הוא נשק שנגיש גם לילד בתיכון ולילד ביסודי, ובתקופת הקורונה, כשמאות מיליוני בני נוער נשלחו בבת אחת הביתה לעבוד מול המחשב – אחוז קטן מהם גילה שזו גם דרך לעשות כסף לא חוקי", כך אומר יגאל אונא, לשעבר ראש מערך הסייבר הלאומי של ישראל בשנים 2022-2018 וראש אגף סייבר-סיגינט בשב"כ. "זה הקפיץ בבת אחת את כמות התקיפות, עד היום. זה נורא קל, ובחיפוש פשוט כל אחד יכול להיכנס לעולם הזה של האקינג (פריצות סייבר) ולבצע איום או מתקפת סייבר.

"ברגע שמישהו משיג שליטה ללא רשות על חשבון כלשהו, הוא יכול לעשות מספר דברים: לגנוב מידע עבור גורם מדיני כלשהו, מה שנכנס לקטגוריה של ריגול; לגנוב מידע ברמה הפרטית, למשל מידע של פציינטים בבתי חולים, כמו שקרה לאחרונה בארץ, אבל הוא יכול גם לגרום נזק", מסביר אונא. "באמצעות השתלטות על מערכת המידע, הוא יכול ממש למחוק את המערכת או למחוק ממנה מידע".

אונא מזכיר מקרה שפורסם לאחרונה, במסגרתו איראן וחיזבאללה תקפו את בית החולים זיו בצפת במטרה לגרום נזק. "הם לא הצליחו, אבל כן דלף משם הרבה מידע פרטי של מטופלים", הוא אומר.

יגאל אונא, לשעבר ראש אגף סייבר-סיגינט בשב"כ וראש מערך הסייבר הלאומי של ישראל | צילום: עודד קרני, לע"מ

שתפו: