כניסה
הרשמה לניוזלטר

ביטקוין לא נוצר בוואקום, אלא תוצר אבולוציוני של טכנולוגיה מודרנית.

תוכן שיווקי | 19 בדצמבר 2018 | תוכן שיווקי | 5 דק׳

צירי הלידה של הביטקוין

למרות הירידות ולמרות שיש מי שכבר מספידים אותו בפעם המי יודע כמה, כבר עשור שביטקוין רק צובר תאוצה בנוף הכלכלה הבינלאומית. את ראשית ההיסטוריה של ביטקוין נהוג לסמן באוקטובר 2008, עם פרסומו של "המסמך הלבן" שתיאר מערכת תשלומים מבוזרת שאינה תלויה בגוף מרכזי. אולם, הניסיון לפתח מערכת תשלומים עצמאית המתפקדת מחוץ למסגרת הממשלתית חוזר אחורה ומוביל את הנוסעים בזמן למסע אינטרדיסציפלינרי מרתק  שמספר את סיפורה של החברה האנושית מנקודת מבטו של הכסף.

כסף כאמצעי תקשורת ביד השלטון

כסף הוא למעשה אמצעי תקשורת המבטא הסכמה בין צדדים שונים בנוגע לפעילות כלכלית, מאין חוזה חברתי שעומד בבסיס ההתקשרות בין פריטים בחברה. על אף שברוב ההיסטוריה האנושית כסף לבש מלבוש פיזי כמו צדפים, פנינים, מתכות או ניירות, במהותו כסף הוא רעיון מופשט וערכו נגזר מתוך המרכיב האמוני קולטקטיבי של המשתמשים בו.

כסף, כמו שאנחנו מכירים אותו היום, הוא לא יותר מפיסת נייר או ייצוג דיגיטלי של מספר. בעבר הונהג "תקן זהב" כשמאחורי כל שטר כסף שהונפק עמדה כמות מסוימת של זהב. אולם, תמורות גיאו-פוליטיות וכלכליות של העולם המודרני ערערו את תקן הזהב בהדרגה עד שהאמריקאים ביטלו אותו לחלוטין ב-1971 לצורך מימון מלחמת ויאטנם. הקמת הבנק הפדרלי, החרמת הזהב מידי האזרחים, ביטול תקן הזהב ומעבר לכסף "פיאט" שערכו נקבע לפי חוק ריכזו כוח רב בידיים מעטות והפכו את המערכת המוניטרית למערכת אינפלציונית חזקה המעודדת חובות ונוטה לזעזועים.

שתפו: