כניסה
הרשמה לניוזלטר

טורקיה שואפת לייצר כ-11% מתפוקת החשמל שלה באמצעות אנרגיה גרעינית עד 2035. סין משתמשת בפרויקטי אנרגיה גרעינית כדי ליצור בקרב מדינות זרות תלות אנרגטית בה

דורון פסקין | 15 בספטמבר 2023 | חדשות | 2 דק׳

שר האנרגיה הטורקי: טורקיה פנתה לסין להקמת תחנת כוח גרעינית במדינה. "אנחנו די קרובים לעסקה"

שר האנרגיה הטורקי, אלפרסלאן ביירקטאר, הצהיר ב-14 בספטמבר כי השיחות בין טורקיה לבין סין בדבר הקמת תחנת כוח גרעינית בטורקיה, בסמוך לגבול עם בולגריה ויוון, מתקדמות והן צפויות להבשיל לכדי עסקה בתוך מספר חודשים.

לדבריו, משלחת מומחים סינית, בראשות סגן מנהל מינהלת האנרגיה הלאומית של סין (הסוכנות שמתאמת את מדיניות האנרגיה של סין) כבר ביקרה באזור הפוטנציאלי כדי לבחון אתרים אפשריים להקמת המתקן הגרעיני. שר החוץ של סין, ואנג יי, ביקר בטורקיה בסוף יולי כדי לדון בפרויקט עם מנהיגים טורקים. השר הטורקי ציין כי עדיין קיימים פערים בשיחות עם הסינים אך הביע תקווה כי ניתן לגשר עליהם. "כבר ניהלנו מספיק משא ומתן על היבטים מסוימים של העסקה. אנחנו די קרובים", הוסיף השר.

על פי ארגון הגרעין העולמי (ארגון בינלאומי המעודד אנרגיה גרעינית ותומך בחברות העוסקות בתעשייה בתחום), לטורקיה שאיפות להרחיב בשנים הקרובות את הפעילות בתחום האנרגיה הגרעינית והיא רואה בו מרכיב חשוב בהשגת צמיחה כלכלית וצמצום תלותה בייבוא תשומות אנרגיה (נפט, גז טבעי ופחם). בימים אלה נבנית תחנת הכוח הגרעינית הראשונה במדינה באמצעות "רוסאטום" (חברת הגרעין הממשלתית הרוסית). תחנת הכוח הזו באקויו שבדרום טורקיה, צפויה להתחיל לפעול באופן חלקי כבר במהלך השנה הבאה.

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן | צילום: MICHAL CIZEK/AFP via Getty Images

שתפו: