תפנית בעלילה – אלה מסקנותיו הסופיות של המשפטן ג'ון דורהאם, שמונה לחקור כיצד התחילה פרשת טראמפ-FBI-רוסיה ומה שורשיה
הדוח המפתיע שכמעט אף אחד לא מדבר עליו: טראמפ, רוסיה, קלינטון וה-FBI
הסיפור הזה תפס כותרות מרכזיות בכלי התקשורת בישראל ובעולם. ב-31 ביולי 2016 פתח ה-FBI בחקירה שכונתה "הוריקן אש צולבת" (Crossfire Hurricane). מטרת החקירה הייתה לבדוק אם אנשים הקשורים לקמפיין של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב שיתפו או משתפים פעולה עם ממשלת רוסיה בניסיון לחבל, להטות או להשפיע על תוצאות הבחירות לנשיאות.
במשך שלוש שנים ציטטו כלי תקשורת תאגידיים, בהם MNSBC ו-CNN, מקורות אנונימיים שטענו כי טראמפ או אנשיו שיתפו פעולה עם ממשלת רוסיה. עיתונאים בניו יורק טיימס ובוושינגטון פוסט אף זכו בפרסי פוליצר על סיקור הקנוניה. באפריל 2018 הם קיבלו את הפרס היוקרתי בעקבות סדרת מאמרים בנושא – סקופים שהראו את הקשרים האפשריים בין טראמפ לרוסיה. כלי תקשורת בישראל קפצו גם הם על העגלה וקידמו את אותו נרטיב, לפיו נשיא ארה"ב או צוותו קשרו קשר עם רוסיה.
בלב הפרשה עמד סיפור על אדם בשם ג'ורג' פאפאדופולוס ששימש כיועץ לקמפיין טראמפ. פאפאדופולוס נפגש, בבר בלונדון, עם דיפלומט אוסטרלי בשם אלכסנדר דאונר, וסיפר לו על מזימה לכאורה בין רוסיה לקמפיין טראמפ לשחרר אימיילים שיביכו את המועמדת לנשיאות הילרי קלינטון ויפגעו בסיכוייה להיבחר. דאונר ההמום הפנה את המידע לשגרירות ארה"ב, שהודיעה על כך ל-FBI, שפתח בחקירה המדוברת – "הוריקן אש צולבת". מבחינת הניו יורק טיימס, הגרדיאן וכלי תקשורת נוספים שחזרו על כך, הסיפור על פאפאדופולוס והבר הלונדוני הפך למציאות שאין עליה עוררין.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו