כניסה
הרשמה לניוזלטר

עד היום, מי שמתייחס ברצינות לתחום של צילום – בין אם כתחביב או כמקצוע – היה נוהג לקנות מצלמות ריפלקס. אבל בשנים האחרונות מצלמות קטנות ומשובחות מתחילות להופיע ולכבוש חלקים מנתח השוק. האם אנחנו עדים לתחילתה של מהפכה?

בן קמינסקי | 11 בספטמבר 2012 | מדע וטכנולוגיה | 6 דק׳

שינויים בהרגלי הצילום

סוני הכריזה בסוף אוגוסט על מצלמה חדשה בסדרת מצלמות המירורלס שלה - עוד צעד אחד קטן במהפכת המצלמות חסרות המראה. כמו שאר המצלמות בקטגוריה החדשה הזאת, ה-NEX-5R החדשה של סוני היא קטנה וקלה, אבל כמו במצלמות שאנחנו רגילים לראות אצל מקצוענים, היא מאפשרת להחליף עדשה למגוון רחב של עדשות, ומוציאה תמונות באיכות גבוהה במיוחד. המצלמה החדשה אפילו מכילה כרטיס רשת אלחוטי מובנה להעברה קלה של התמונות למחשב, ויכולת להתקין אפליקציות. אז האם צלמים מקצוענים וצלמים חובבים רציניים צריכים עדיין להיסחב עם מצלמות כבדות ומגושמות? או שמהפכה אמיתית בעולם הצילום עומדת להתרחש?

המהפכה האחרונה בעולם הצילום התרחשה רק כשהתחילו המצלמות הדיגיטליות להשתלט על השוק לפני פחות מעשר שנים. המצלמות הדיגיטליות הפכו את עסקי הצילום לנגישים יותר לכל אחד. אני זוכר שבעידן הפילם, עם מצלמת הפטנקס הראשונה שלי, גיליתי ששכר הלימוד בעסק הזה די יקר. הפילם, הפיתוח וההדפסה הפכו את צליל הקליק לצליל המתקשר לכאב כיס קל. אבל עם כניסת המצלמות הדיגיטליות, גם אם אוציא תמונה אחת יפה מתוך 100, אף אחד לא ידע על ה-99 הלא מוצלחות שצילמתי. אפילו לא העו"ש שלי.

מה שמשפר עוד יותר את היכולת להיכנס לעניינים הוא שבקבצי התמונה הדיגיטליים מוטבעים באופן אוטומטי כל נתוני הצילום. כדי ללמוד על הקשר בין איך שצילמתי לבין התוצאה הייתי צריך בעבר לרשום לעצמי או לזכור באיזו מהירות תריס ועם איזה צמצם צילמתי את התמונה. עכשיו רוב תוכנות המחשב לעיבוד ולצפייה בתמונות יודעות להראות לי את כל הפרטים שאני צריך לדעת כדי ללמוד.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מחקר חדש: כך ניתן להפחית באופן משמעותי מקרים של דיכאון לאחר לידה

קרן זריהן

"ראינו ירידה של 81% בסבירות לחלות בדיכאון לאחר לידה", אמרה פרופ' פאם סורקן, החוקרת הראשית במחקר

האם תרופה המבוססת על חלקיקי זהב תסייע לטפל במחלות ניווניות?

קרן זריהן

מדענים בודקים האם תרופה ניסיונית חדשה המבוססת על שימוש בננו-חלקיקי זהב תוכל לטפל במחלות כמו פרקינסון וטרשת נפוצה

האם ניתן ״להצמיח״ איברים מחדש?

רקפת תבור

בעלי חיים מגוונים מציגים יכולת מופלאה לרפא את עצמם ואף להצמיח איברים מחדש. חוקרים מרחבי העולם מנסים להבין מה בדיוק קורה בתהליכים האלה והאם נוכל להשתמש בהם כדי לרפא בני אדם

מחקר בארה"ב: 80% מהאמריקנים נחשפו לכימיקל שפוגע בפוריות ונמצא בשיבולת שועל ודגני בוקר

קרן זריהן

כימיקל בשם כלורמקוואט כלוריד, המשמש לגידולים חקלאיים, נמצא באחוזים הולכים וגדלים בגופם של נבדקים אמריקנים, והשלכותיו עלולות להיות מזיקות

כלי הנשק העתידניים מגיעים אל שדה הקרב: "טנק" אוטונומי, יירוט בלייזר ונחילי רחפנים

יובל גומא

חוקרים ובכירים בתעשיית הנשק מספרים על החידושים הטכנולוגיים שאמורים לשנות את שדה הקרב ואת אופי המלחמות בשנים הבאות

התיאוריה של השמש: ״קיים גורם פיזיקלי הפועל מחוץ לכדור הארץ ומשפיע על התפתחות האירועים המתרחשים בו״

רקפת תבור

מחקרים מהעשורים האחרונים טוענים כי לפעילות השמש השפעות פיזיולוגיות וחברתיות בכדור הארץ

שתפו: