כניסה
הרשמה לניוזלטר

צבא לבנון וגורמים בכירים נוספים קוראים ל"אחדות ושיתוף פעולה" בין הפלגים השונים במדינה, על רקע חילוקי הדעות והיחלשותו של חיזבאללה. מאחורי חיזבאללה ניצבת כמעט כל העדה השיעית בלבנון שהיא העדה הגדולה ביותר במדינה עם למעלה משני מיליון נפש

דורון פסקין | 29 בספטמבר 2024 | מחשבות | 2 דק׳

חיסול נסראללה מעורר חשש בקרב הציבור הלבנוני מפרוץ עימותים במדינה | פרשנות

חיסולו של מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, מעורר תקוות בקרב אזרחים לבנונים שאינם נמנים על תומכי הארגון השיעי. הם מצפים למציאות טובה יותר עבור מדינתם, שמתנהלת כבר שנתיים ללא נשיא וממשלה קבועה ועם כלכלה חרבה. לצד זאת, ישנם חששות בקרב הציבור הלבנוני מפני התפרצות עימותים בין הקבוצות השונות במדינה, מאחר וכל אחד מהם מגיב שונה לחיסול.

חשוב להבין כי חיזבאללה, באמצעות כוחו הצבאי, יצר הרתעה והטיל מורא על מתנגדיו בתוך הזירה הפנימית בלבנון. בהקשר זה יש להזכיר שתי דוגמאות מהעבר. ההתנקשות בחייו של ראש הממשלה לשעבר רפיק אל חרירי בשנת 2005, שביצעו אנשי חיזבאללה, היוותה איתות למתנגדיו של הארגון בלבנון. בשנת 2008, כשממשלת לבנון ניסתה לפרק את רשת התקשורת העצמאית שהקים חיזבאללה, הוא הוציא את חמושיו לרחובות והממשלה נאלצה לחזור בה.

זו הייתה דרך הטרור של חיזבאללה כלפי כל מי שניסה לאתגר אותו בזירה הפוליטית הלבנונית. עתה מתנגדיו חשים שזוהי שעת כושר בה ניתן לנצל את הפגיעה הקשה ביוקרתו של חיזבאללה כדי לנסות ולהשתחרר מלפיתת החנק שיצר.

המוני אנשים בביירות בזמן הלוויה, לאחר פיצוצי הביפרים במדינה, 18 בספטמבר 2024 | צילום: FADEL ITANI/AFP via Getty Images

שתפו: