בסיום הקונגרס ה-18 של המפלגה הקומוניסטית הסינית נקבע שלד ההנהגה של סין בשנים הקרובות. בפועל, נוצר מאזן כוחות זמני ולא יציב
איל לוינטר | 28 בנובמבר 2012 | גיאו-פוליטיקה | 7 דק׳
סין: הרכב ההנהגה חדש – הבעיות ישנות
מאחורי החומות הגבוהות והאדומות של ג'ונג-נאן-האי, מתחם הנהגת המפלגה הקומוניסטית הסינית, התרחש מאבק רווי אינטרסים ותככים, שבעקבותיו התגבש "מאזן כוחות" בהנהגתה של סין.
ב-15 בנובמבר, פורסמו שמותיהם של החברים החדשים בוועדה המתמדת של הפוליטבירו, הגוף הגבוה ביותר במפלגה הקומוניסטית, שבו יושבים האנשים שמנהלים את סין, בפועל.
שי ג'ין-פינג התמנה כצפוי למזכ"ל המפלגה, התפקיד הבכיר ביותר בהנהגה. להפתעתם של כמה הוא התמנה גם לתפקיד יו"ר הוועדה הצבאית המרכזית – דהיינו, לראש הכוחות המזוינים של סין, והחליף את קודמו, הו ג'ינטאו, בשני התפקידים. לי קה-צ'יאנג התמנה לתפקיד ראש ממשלת סין, והחליף את קודמו וון ג'יא-באו.
ההרכב החדש של הוועדה המתמדת (ראו תמונות) אינו תואם למשאלות הלב של הציבור הסיני, אפילו לא קצת, אם כי אין זה מפתיע, מכיוון שהמינויים בהנהגת המפלגה נעשו מאז ומתמיד בחדרי חדרים, ומעולם לא התחשבו במשאלות הלב של הציבור.
משחק האינטרסים בין המחנות השונים במפלגה הקומוניסטית, חילק את מטה השליטה של ההנהגה לשניים: השליטה בעוצמה הצבאית של סין נמצאת בידי המחנה שנאמן להו ג'ינטאו ושי ג'ין-פינג; והשליטה על המפלגה והממשלה נמצאת בידי המחנה שנאמן לג'יאנג דזה-מין. בד בבד, הצטמק כוחם של "הרפורמיסטים", אותם פוליטיקאים שהתיימרו לדבר על רפורמה.
ההסדר הזה יוצר מאזן כוחות פנימי בתוך שורות המפלגה הקומוניסטית, אולם מאזן זה נידון להיות קצר-ימים. הגורמים למאבקים הפנימיים במפלגה עדיין עומדים בעינם, כשבאופק מסתמנת סופה עזה עוד יותר.
להגן על המפלגה
המצב שנוצר קשור באופיו של ראש המפלגה היוצא, הו ג'ינטאו, כמו גם בנאמניו של ג'יאנג דזה-מין, שהרגישו צורך נואש להישאר בשלטון. מאז חודש פברואר ניתנה להו ג'ינטאו הזדמנות ליישב את הסכסוך ארוך השנים עם ג'יאנג דזה-מין, ולהותיר את חותמו על סין, אך הוא לא עשה כך.
כשמפקד משטרת צ'ונג-צ'ינג לשעבר, וואנג לי-ג'ון, נמלט לקונסוליה האמריקנית בצ'נג-דו ב-6 בפברואר, וכעבור זמן קצר הוחזר לבייג'ינג, הוא חשף מזימה שרקחו אנשיו של ג'יאנג דזה-מין לסלק את שי ג'ין-פינג מהשלטון, זמן קצר לאחר הקונגרס ה-18 של המפלגה.
מאז אותה תקרית, הו ג'ינטאו ו-וון ג'יא-באו החלו לפעול בשיטתיות, צעד אחר צעד, כדי לפרק את המחנה של ג'יאנג דזה-מין. כצעד ראשון, בו שי-לאי, אחת הדמויות הבולטות במחנה, סולק מכל תפקידיו במפלגה ונלקח לחקירה פנימית משפילה של המפלגה. לאחר מכן הוא סולק מהמפלגה, באופן רשמי, והועבר לידי בית דין פלילי. כל מקורביו של בו שי-לאי בצ'ונג-צ'ינג סולקו אף הם מתפקידיהם.
ראש מנגנוני הביטחון של סין, ג'ואו יונג-קאנג, הוא הדמות השנייה ש"טופלה". ג'ואו, שהיה חבר בוועדה המתמדת של הפוליטבירו, נדחק לשוליים – הוא סולק מתפקידו כיו"ר הוועדה לענייני פוליטיקה וחוק, גוף בעל כו עצום השולט על התביעה, בתי המשפט והמשטרה בסין, ואנשיו בתוך הוועדה הוחלפו כולם. כמו כן, הוכנסו רפורמות בוועדה במטרה להגביל את כוחו של ג'ואו, ולהבטיח שליורשו העתידי לא יהיה מושב בוועדה המתמדת של הפוליטבירו.
בצעד נוסף, הו ג'ינטאו דאג למקם מחדש גנרלים בכירים בצבא, כדי להבטיח שתומכיו יימצאו בעמדות מפתח בצבא.
כוחו של הו ג'ינטאו הגיע לשיאו ממש לקראת הקונגרס ה-18 של המפלגה – הוא שלט בצבא, ואפילו ג'יאנג דזה-מין עצמו היה נתון למרותו.
אולם לאחר שהבטיח את מעמדו, במקום לבצע צעד נוסף ולהפיל סופית את ג'ואו יונג-קאנג ולהרוס את המחנה של ג'יאנג דזה-מין, הו ג'ינטאו נרתע. הוא רצה להגן על המפלגה, והבין שהמפלגה עשויה שלא לשרוד מלחמת חורמה בג'יאנג דזה-מין.

שבעת חברי הוועדה המתמדת של הפוליטבירו הם (משמאל לימין): שי ג'ין-פינג, לי קה-צ'יאנג, ג'אנג דה-ג'יאנג, יו ג'נג-שנג, ליו יון-שאן, וואנג צ'י-שאן, וג'אנג גאו-לי | צילומים: Getty Images
"הדג מת והרשת קרועה"
כאשר וואנג לי-ג'ון פסע מחוץ לקונסוליה האמריקנית בצ'נג-דו ב-7 בפברואר, הוא ללא יודעין פלט את סיסמת ההתנגדות של אנשי מחנה ג'יאנג דזה-מין. הוא פנה אל הקהל שהתאסף בחוץ ואמר: "הדג מת והרשת קרועה" – אמרה סינית המתארת מצב של חורבן כולל.
אנשי המחנה של ג'יאנג דזה-מין חוששים שאם לא יאחזו בשלטון המחנה יתפרק. כל עוד המחנה יישאר בשלטון, אנשיו יוכלו להימנע ממתן דין וחשבון על הפשעים המזוויעים שביצעו נגד האנושות, לאורך השנים.
מתוך הפחד הזה, אנשי המחנה שלחו דוחות שעסקו בהון הרב שצברו בני משפחתם של שי ג'ין-פינג ו-וון ג'יא-באו, לרשת החדשות "בלומברג" ולעיתון "ניו יורק טיימס". הנהגת המפלגה הקומוניסטית כולה חוששת, ובצדק, מפני חשיפת ההון האדיר שצברו אנשי ההנהגה הבכירה של המפלגה.
רוב אוכלוסייתה של סין סובלת מעוני מחפיר, ובני העם הסיני שונאים את העובדה שהאליטה של המפלגה התעשרה על חשבונם ועל גבם של בני העם הפשוט.
ג'ואו יונג-קאנג פרסם ברבים שבכוונתו לפרסם נתונים דומים על עושרם של הו ג'ינטאו, לי קה-צ'יאנג, לי יואן-צ'או ואחרים. צעד זה, אם יינקט, משול להפלת בניין המפלגה הקומוניסטית על ראשיהם של כל בכירי המפלגה עצמה.
העסקה נסגרה
האיומים של ג'ואו יונג-קאנג עבדו. כדי לשמור על שלמות המפלגה, הו ג'ינטאו חש כי אין לו כל ברירה אלא לסגור עסקה עם יריביו. בעסקה נקבע שאף חבר בוועדה לענייני פוליטיקה וחוק לא יורשה להיכנס לוועדה המתמדת, אולם שלושה ממקורביו של ג'יאנג דזה-מין – ג'נג דה-ג'יאנג, ליו יואן-שאן וג'אנג גאו-לי – כן ייכנסו. הם יתפסו מקומות שבמקור יועדו לאנשי מפתח במחנה של הו ג'ינטאו, וביניהם וואנג יאנג ולי יואן-צ'או, הידועים כרפורמיסטים.
במקביל, הו ג'ינטאו החליט לפרוש לחלוטין, גם מהנהגת המפלגה וגם מהנהגת הצבא, ולשבור את הכלל הלא כתוב לפיו ותיקי המפלגה בדימוס מורשים להתערב בניהול המדינה, גם לאחר פרישתם. מטרתו הייתה להעניק לשי ג'ין-פינג וללי קה-צ'יאנג חופש פעולה רב יותר.
ג'יאנג דזה-מין פרש ב-2004 והמשיך להתערב בקביעות בענייני המדינה, זאת בעקבות התקדים שקבע קודמו דנג שיאו-פינג. הו ג'ינטאו יכול היה להמשיך לשמש בתפקידו כראש הצבא לשנתיים נוספות, אך ניסה לשלול תקדים זה.
למרות המהלכים הפוליטיים שביצע כדי לשמור על בניין המפלגה הקומוניסטית, הו ג'ינטאו יצליח, במקרה הטוב, לשמור על מאזן הכוחות הנוכחי רק בטווח הקצר. המשטר הקומוניסטי הסיני התקיים במשך שנים רבות בצורה לא יציבה, אולם כיום מצבו חמור מתמיד.
האשליות מתנפצות
כל אזרחי סין סבלו תחת שלטון המפלגה הקומוניסטית. היא גרמה למותם של 80 מיליון אזרחים סינים, רדפה מאות מיליוני בני אדם וביצעה פשעים נתעבים לאורך כל שנות שלטונה. במהלך השנים האחרונות, המפלגה הקומוניסטית רדפה 100 מיליון אנשים המתרגלים את שיטת התרגול הרוחנית "פאלון גונג".
כל התקוות שהמפלגה הקומוניסטית תאמץ את שלטון החוק התנפצו. המוסריות בחברה הסינית מתמוטטת. המצב הפיננסי במדינה נמצא במשבר.
המפלגה הקומוניסטית איבדה את תמיכת העם: יותר מ-100 מיליון בני אדם כבר הכריזו על התנערותם מהמפלגה ומהארגונים המסונפים לה. מספר התקריות ההמוניות – כלומר, הפגנות מחאה גדולות או מהומות – ממשיך לעלות. לפי מקורות רשמיים בממשל הסיני, מאז 2007 היו בסין 80 אלף תקריות המוניות. לפי מקורות לא רשמיים, מספר התקריות ההמוניות עובר בהרבה את ה-100 אלף, בכל שנה.
במוקד הכוח של סין ישנם אנשים בעלי אינטרסים, שלא יבצעו כל רפורמה ממשית. האינטרסים שלהם רק יובילו לעימותים הולכים וגוברים עם הציבור.
יתרה מזאת, לחברי המחנה של ג'יאנג דזה-מין אשר מונו לוועדה המתמדת יש מוניטין גרוע מאוד. המינוי שלהם מהווה סוג של עלבון, ודומה להכרזת מלחמה על בני העם הסיני. תקריות המוניות ומרידות נוספות עתידים להתרחש, ככל שבני העם הסיני ימשיכו להתנער מהמפלגה הקומוניסטית בקצב הולך וגובר.
ובתוך כך, מאזן הכוחות הזמני שהשיג הו ג'ינטאו אינו צפוי למנוע את המשך מאבקי הכוחות בדרגים הגבוהים ביותר של המפלגה.
לא ניתן למנוע את העימות בין העוצמה הצבאית שבשליטת המחנה של הו ג'ינטאו ושי ג'ין-פינג, לבין הוועדה המתמדת של הפוליטבירו, שבה יושבים שלושה מאנשי מחנה ג'יאנג דזה-מין. חברי המחנה של ג'יאנג דזה-מין לא יסתפקו בכוח שבידיהם ויידרשו עוד, במטרה להבטיח את ביטחונם. ניתן לצפות שהמאבקים שהתחוללו לאחרונה ימשיכו ביתר שאת ויחמירו בעתיד הקרוב.
העסקה שהו ג'ינטאו סגר עם אנשי המחנה הנגדי אינה נוגעת בבעיות המרכזיות של המפלגה הקומוניסטית: הפשעים לאין-ספור שביצעה, המידע הכוזב שהפיצה והסודות שהיא מסתירה. רק בחודש שעבר, מנהיגי המפלגה רעדו מחלחלה כשפורסם דו"ח המפרט את היקף ההון שבידי בני משפחתו של וון ג'יא-באו.
בשלב הבא עשוי להתפרסם מידע אודות הנתונים הכלכליים הכוזבים שבהם המפלגה משתמשת כדי לקדם את עצמה. או שהציבור הסיני עשוי לגלות את האמת אודות היקף הרדיפה נגד הפאלון גונג. או שעשוי להתפרסם מידע מפורט על קצירת האיברים מאסירים, בניגוד לרצונם ובעודם בחיים.
לפיכך, כל ניסיונותיו של הו ג'ינטאו להאריך את חייה של המפלגה הקומוניסטית עלו בתוהו.
לעומת זאת, בני העם הסיני הרוויחו בצורה מסוימת ממאמציו. כאשר הם בוחנים את הדמויות החדשות בוועדה המתמדת של הפוליטבירו, בני העם הסיני יכולים שוב לראות שכל דבר שהמפלגה עושה נועד כדי לשמור על כוחה ועל מעמדה. כל התקוות והאשליות שהמפלגה תשתנה ותעבור רפורמה התנפצו.
ככל שבני העם הסיני יראו את המפלגה הקומוניסטית הסינית כפי שהיא באמת, צל-הרפאים הקומוניסטי שהגיע מהמערב, ושהרס את חייהם של מיליוני בני אדם בכל העולם במשך כמאה שנים, יתפורר, והתקווה תשוב לזרוח בסין.
שבעת חברי הוועדה המתמדת של הפוליטבירו בהיכל העם בבייג'ינג, בסיום הקונגרס של המפלגה שבו נקבע שלד ההנהגה הקומוניסטית | צילום: AFP PHOTO/Mark RALSTON
עוד כתבות של איל לוינטר
-
1.
גיאו-פוליטיקה
האם חמאס למד מצפון קוריאה כיצד לפשוט באמצעות מצנחי רחיפה?
-
2.
גיאו-פוליטיקה
פרשנות: הבחירות לנשיאות מצרים מתקרבות. א-סיסי ינסה לנקוט ב"דרך האמצע"
-
3.
גיאו-פוליטיקה
פרשנות: האסטרטגיה האמריקנית במזרח התיכון היא מגננה. שני גורמים יוכלו לשנות אותה להתקפה
-
4.
גיאו-פוליטיקה
פרשנות: סעודיה תשקול לגבות מחיר גבוה יותר עבור נורמליזציה
-
5.
גיאו-פוליטיקה
המהלך הבא במשחק השחמט העולמי – נובמבר 2023
תוכן נוסף עבורך
-
המטוס של צבא ארה"ב שהתרסק באוקיינוס ליד יפן – דגם מועד לפורענות
דורון פסקין
-
הפנטגון: פיראטים סומליים הם אלה שהשתלטו על המכלית מול חופי תימן
דורון פסקין
-
נשיא פולין השביע ממשלה חדשה, שככל הנראה לא תאריך ימים
דורון פסקין
-
סין דוחקת בבתי החולים להרחיב את פעילותם כדי להתמודד עם העלייה במחלות הנשימה בקרב ילדים
קרן זריהן
-
ג'יבריל רג'וב: מתקפת 7 באוקטובר הייתה חלק "ממלחמת הגנה" של הפלסטינים
דורון פסקין
סין: הרכב ההנהגה חדש – הבעיות ישנות
בסיום הקונגרס ה-18 של המפלגה הקומוניסטית הסינית נקבע שלד ההנהגה של סין בשנים הקרובות. בפועל, נוצר מאזן כוחות זמני ולא יציב
איל לוינטר | 28 בנובמבר 2012 | גיאו-פוליטיקה | 2 דק׳
שבעת חברי הוועדה המתמדת של הפוליטבירו בהיכל העם בבייג'ינג, בסיום הקונגרס של המפלגה שבו נקבע שלד ההנהגה הקומוניסטית | צילום: AFP PHOTO/Mark RALSTON
מאחורי החומות הגבוהות והאדומות של ג'ונג-נאן-האי, מתחם הנהגת המפלגה הקומוניסטית הסינית, התרחש מאבק רווי אינטרסים ותככים, שבעקבותיו התגבש "מאזן כוחות" בהנהגתה של סין.
ב-15 בנובמבר, פורסמו שמותיהם של החברים החדשים בוועדה המתמדת של הפוליטבירו, הגוף הגבוה ביותר במפלגה הקומוניסטית, שבו יושבים האנשים שמנהלים את סין, בפועל.
שי ג'ין-פינג התמנה כצפוי למזכ"ל המפלגה, התפקיד הבכיר ביותר בהנהגה. להפתעתם של כמה הוא התמנה גם לתפקיד יו"ר הוועדה הצבאית המרכזית – דהיינו, לראש הכוחות המזוינים של סין, והחליף את קודמו, הו ג'ינטאו, בשני התפקידים. לי קה-צ'יאנג התמנה לתפקיד ראש ממשלת סין, והחליף את קודמו וון ג'יא-באו.
ההרכב החדש של הוועדה המתמדת (ראו תמונות) אינו תואם למשאלות הלב של הציבור הסיני, אפילו לא קצת, אם כי אין זה מפתיע, מכיוון שהמינויים בהנהגת המפלגה נעשו מאז ומתמיד בחדרי חדרים, ומעולם לא התחשבו במשאלות הלב של הציבור.
משחק האינטרסים בין המחנות השונים במפלגה הקומוניסטית, חילק את מטה השליטה של ההנהגה לשניים: השליטה בעוצמה הצבאית של סין נמצאת בידי המחנה שנאמן להו ג'ינטאו ושי ג'ין-פינג; והשליטה על המפלגה והממשלה נמצאת בידי המחנה שנאמן לג'יאנג דזה-מין. בד בבד, הצטמק כוחם של "הרפורמיסטים", אותם פוליטיקאים שהתיימרו לדבר על רפורמה.
ההסדר הזה יוצר מאזן כוחות פנימי בתוך שורות המפלגה הקומוניסטית, אולם מאזן זה נידון להיות קצר-ימים. הגורמים למאבקים הפנימיים במפלגה עדיין עומדים בעינם, כשבאופק מסתמנת סופה עזה עוד יותר.
להגן על המפלגה
המצב שנוצר קשור באופיו של ראש המפלגה היוצא, הו ג'ינטאו, כמו גם בנאמניו של ג'יאנג דזה-מין, שהרגישו צורך נואש להישאר בשלטון. מאז חודש פברואר ניתנה להו ג'ינטאו הזדמנות ליישב את הסכסוך ארוך השנים עם ג'יאנג דזה-מין, ולהותיר את חותמו על סין, אך הוא לא עשה כך.
כשמפקד משטרת צ'ונג-צ'ינג לשעבר, וואנג לי-ג'ון, נמלט לקונסוליה האמריקנית בצ'נג-דו ב-6 בפברואר, וכעבור זמן קצר הוחזר לבייג'ינג, הוא חשף מזימה שרקחו אנשיו של ג'יאנג דזה-מין לסלק את שי ג'ין-פינג מהשלטון, זמן קצר לאחר הקונגרס ה-18 של המפלגה.
מאז אותה תקרית, הו ג'ינטאו ו-וון ג'יא-באו החלו לפעול בשיטתיות, צעד אחר צעד, כדי לפרק את המחנה של ג'יאנג דזה-מין. כצעד ראשון, בו שי-לאי, אחת הדמויות הבולטות במחנה, סולק מכל תפקידיו במפלגה ונלקח לחקירה פנימית משפילה של המפלגה. לאחר מכן הוא סולק מהמפלגה, באופן רשמי, והועבר לידי בית דין פלילי. כל מקורביו של בו שי-לאי בצ'ונג-צ'ינג סולקו אף הם מתפקידיהם.
ראש מנגנוני הביטחון של סין, ג'ואו יונג-קאנג, הוא הדמות השנייה ש"טופלה". ג'ואו, שהיה חבר בוועדה המתמדת של הפוליטבירו, נדחק לשוליים – הוא סולק מתפקידו כיו"ר הוועדה לענייני פוליטיקה וחוק, גוף בעל כו עצום השולט על התביעה, בתי המשפט והמשטרה בסין, ואנשיו בתוך הוועדה הוחלפו כולם. כמו כן, הוכנסו רפורמות בוועדה במטרה להגביל את כוחו של ג'ואו, ולהבטיח שליורשו העתידי לא יהיה מושב בוועדה המתמדת של הפוליטבירו.
בצעד נוסף, הו ג'ינטאו דאג למקם מחדש גנרלים בכירים בצבא, כדי להבטיח שתומכיו יימצאו בעמדות מפתח בצבא.
כוחו של הו ג'ינטאו הגיע לשיאו ממש לקראת הקונגרס ה-18 של המפלגה – הוא שלט בצבא, ואפילו ג'יאנג דזה-מין עצמו היה נתון למרותו.
אולם לאחר שהבטיח את מעמדו, במקום לבצע צעד נוסף ולהפיל סופית את ג'ואו יונג-קאנג ולהרוס את המחנה של ג'יאנג דזה-מין, הו ג'ינטאו נרתע. הוא רצה להגן על המפלגה, והבין שהמפלגה עשויה שלא לשרוד מלחמת חורמה בג'יאנג דזה-מין.

שבעת חברי הוועדה המתמדת של הפוליטבירו הם (משמאל לימין): שי ג'ין-פינג, לי קה-צ'יאנג, ג'אנג דה-ג'יאנג, יו ג'נג-שנג, ליו יון-שאן, וואנג צ'י-שאן, וג'אנג גאו-לי | צילומים: Getty Images
"הדג מת והרשת קרועה"
כאשר וואנג לי-ג'ון פסע מחוץ לקונסוליה האמריקנית בצ'נג-דו ב-7 בפברואר, הוא ללא יודעין פלט את סיסמת ההתנגדות של אנשי מחנה ג'יאנג דזה-מין. הוא פנה אל הקהל שהתאסף בחוץ ואמר: "הדג מת והרשת קרועה" – אמרה סינית המתארת מצב של חורבן כולל.
אנשי המחנה של ג'יאנג דזה-מין חוששים שאם לא יאחזו בשלטון המחנה יתפרק. כל עוד המחנה יישאר בשלטון, אנשיו יוכלו להימנע ממתן דין וחשבון על הפשעים המזוויעים שביצעו נגד האנושות, לאורך השנים.
מתוך הפחד הזה, אנשי המחנה שלחו דוחות שעסקו בהון הרב שצברו בני משפחתם של שי ג'ין-פינג ו-וון ג'יא-באו, לרשת החדשות "בלומברג" ולעיתון "ניו יורק טיימס". הנהגת המפלגה הקומוניסטית כולה חוששת, ובצדק, מפני חשיפת ההון האדיר שצברו אנשי ההנהגה הבכירה של המפלגה.
רוב אוכלוסייתה של סין סובלת מעוני מחפיר, ובני העם הסיני שונאים את העובדה שהאליטה של המפלגה התעשרה על חשבונם ועל גבם של בני העם הפשוט.
ג'ואו יונג-קאנג פרסם ברבים שבכוונתו לפרסם נתונים דומים על עושרם של הו ג'ינטאו, לי קה-צ'יאנג, לי יואן-צ'או ואחרים. צעד זה, אם יינקט, משול להפלת בניין המפלגה הקומוניסטית על ראשיהם של כל בכירי המפלגה עצמה.
העסקה נסגרה
האיומים של ג'ואו יונג-קאנג עבדו. כדי לשמור על שלמות המפלגה, הו ג'ינטאו חש כי אין לו כל ברירה אלא לסגור עסקה עם יריביו. בעסקה נקבע שאף חבר בוועדה לענייני פוליטיקה וחוק לא יורשה להיכנס לוועדה המתמדת, אולם שלושה ממקורביו של ג'יאנג דזה-מין – ג'נג דה-ג'יאנג, ליו יואן-שאן וג'אנג גאו-לי – כן ייכנסו. הם יתפסו מקומות שבמקור יועדו לאנשי מפתח במחנה של הו ג'ינטאו, וביניהם וואנג יאנג ולי יואן-צ'או, הידועים כרפורמיסטים.
במקביל, הו ג'ינטאו החליט לפרוש לחלוטין, גם מהנהגת המפלגה וגם מהנהגת הצבא, ולשבור את הכלל הלא כתוב לפיו ותיקי המפלגה בדימוס מורשים להתערב בניהול המדינה, גם לאחר פרישתם. מטרתו הייתה להעניק לשי ג'ין-פינג וללי קה-צ'יאנג חופש פעולה רב יותר.
ג'יאנג דזה-מין פרש ב-2004 והמשיך להתערב בקביעות בענייני המדינה, זאת בעקבות התקדים שקבע קודמו דנג שיאו-פינג. הו ג'ינטאו יכול היה להמשיך לשמש בתפקידו כראש הצבא לשנתיים נוספות, אך ניסה לשלול תקדים זה.
למרות המהלכים הפוליטיים שביצע כדי לשמור על בניין המפלגה הקומוניסטית, הו ג'ינטאו יצליח, במקרה הטוב, לשמור על מאזן הכוחות הנוכחי רק בטווח הקצר. המשטר הקומוניסטי הסיני התקיים במשך שנים רבות בצורה לא יציבה, אולם כיום מצבו חמור מתמיד.
האשליות מתנפצות
כל אזרחי סין סבלו תחת שלטון המפלגה הקומוניסטית. היא גרמה למותם של 80 מיליון אזרחים סינים, רדפה מאות מיליוני בני אדם וביצעה פשעים נתעבים לאורך כל שנות שלטונה. במהלך השנים האחרונות, המפלגה הקומוניסטית רדפה 100 מיליון אנשים המתרגלים את שיטת התרגול הרוחנית "פאלון גונג".
כל התקוות שהמפלגה הקומוניסטית תאמץ את שלטון החוק התנפצו. המוסריות בחברה הסינית מתמוטטת. המצב הפיננסי במדינה נמצא במשבר.
המפלגה הקומוניסטית איבדה את תמיכת העם: יותר מ-100 מיליון בני אדם כבר הכריזו על התנערותם מהמפלגה ומהארגונים המסונפים לה. מספר התקריות ההמוניות – כלומר, הפגנות מחאה גדולות או מהומות – ממשיך לעלות. לפי מקורות רשמיים בממשל הסיני, מאז 2007 היו בסין 80 אלף תקריות המוניות. לפי מקורות לא רשמיים, מספר התקריות ההמוניות עובר בהרבה את ה-100 אלף, בכל שנה.
במוקד הכוח של סין ישנם אנשים בעלי אינטרסים, שלא יבצעו כל רפורמה ממשית. האינטרסים שלהם רק יובילו לעימותים הולכים וגוברים עם הציבור.
יתרה מזאת, לחברי המחנה של ג'יאנג דזה-מין אשר מונו לוועדה המתמדת יש מוניטין גרוע מאוד. המינוי שלהם מהווה סוג של עלבון, ודומה להכרזת מלחמה על בני העם הסיני. תקריות המוניות ומרידות נוספות עתידים להתרחש, ככל שבני העם הסיני ימשיכו להתנער מהמפלגה הקומוניסטית בקצב הולך וגובר.
ובתוך כך, מאזן הכוחות הזמני שהשיג הו ג'ינטאו אינו צפוי למנוע את המשך מאבקי הכוחות בדרגים הגבוהים ביותר של המפלגה.
לא ניתן למנוע את העימות בין העוצמה הצבאית שבשליטת המחנה של הו ג'ינטאו ושי ג'ין-פינג, לבין הוועדה המתמדת של הפוליטבירו, שבה יושבים שלושה מאנשי מחנה ג'יאנג דזה-מין. חברי המחנה של ג'יאנג דזה-מין לא יסתפקו בכוח שבידיהם ויידרשו עוד, במטרה להבטיח את ביטחונם. ניתן לצפות שהמאבקים שהתחוללו לאחרונה ימשיכו ביתר שאת ויחמירו בעתיד הקרוב.
העסקה שהו ג'ינטאו סגר עם אנשי המחנה הנגדי אינה נוגעת בבעיות המרכזיות של המפלגה הקומוניסטית: הפשעים לאין-ספור שביצעה, המידע הכוזב שהפיצה והסודות שהיא מסתירה. רק בחודש שעבר, מנהיגי המפלגה רעדו מחלחלה כשפורסם דו"ח המפרט את היקף ההון שבידי בני משפחתו של וון ג'יא-באו.
בשלב הבא עשוי להתפרסם מידע אודות הנתונים הכלכליים הכוזבים שבהם המפלגה משתמשת כדי לקדם את עצמה. או שהציבור הסיני עשוי לגלות את האמת אודות היקף הרדיפה נגד הפאלון גונג. או שעשוי להתפרסם מידע מפורט על קצירת האיברים מאסירים, בניגוד לרצונם ובעודם בחיים.
לפיכך, כל ניסיונותיו של הו ג'ינטאו להאריך את חייה של המפלגה הקומוניסטית עלו בתוהו.
לעומת זאת, בני העם הסיני הרוויחו בצורה מסוימת ממאמציו. כאשר הם בוחנים את הדמויות החדשות בוועדה המתמדת של הפוליטבירו, בני העם הסיני יכולים שוב לראות שכל דבר שהמפלגה עושה נועד כדי לשמור על כוחה ועל מעמדה. כל התקוות והאשליות שהמפלגה תשתנה ותעבור רפורמה התנפצו.
ככל שבני העם הסיני יראו את המפלגה הקומוניסטית הסינית כפי שהיא באמת, צל-הרפאים הקומוניסטי שהגיע מהמערב, ושהרס את חייהם של מיליוני בני אדם בכל העולם במשך כמאה שנים, יתפורר, והתקווה תשוב לזרוח בסין.