הרשמה לניוזלטר

עליתי לירושלים למסע מסוג אחר, לא עוד מוזיאונים וסיורים רגליים, לא כותל ולא העיר העתיקה, אלא…

צוות מגזין אפוק | 11 בנובמבר 2012 | תרבות ואמנות | 3 דק׳

החיים הטובים: ירושלים של ספא ומטעמים

עליתי לירושלים למסע מסוג אחר, לא עוד מוזיאונים וסיורים רגליים, לא כותל ולא העיר העתיקה, אלא יום שכולו עינוגים.

לחוויה המפנקת בחרתי במלון “ענבל”. בבוקר ירדתי לספא, שם המנהלת המטופחת פרשה בפני שפע הצעות של טיפולים לגוף ולנפש במחירים שנעים בין 590-320 שקל. היא הציעה לי לבחור בין טיפולי פנים מפנקים לבין עיסויים שונים ומשונים, כמו עיסוי בקונכיות, המיובאות מהפיליפינים, ומלאות בתערובת של אצות ים, שמנים אתריים ומינרלים או “עיסוי ענבל” של 90 דקות (30 מהן על כפות הרגליים!!!) עם נר העשוי משמן דקלים, חמאת שיאה, מנגו, חמאת קקאו ושמנים ארומטיים, הנמס ונמרח על הגוף בשעת העיסוי.

המנהלת המטופחת ציינה בפני שאם אני רוצה להביא בן זוג יש להם גם עיסויים לזוגות, אמבט שמנים מענג, ופינוקים נוספים כגון פונדו פירות ושוקולד חם, יין לבן תוסס, פלטות פירות ועוד, אבל אני באתי סולו ובחרתי במשהו מוכר וטבעי – עיסוי שבדי משולב בעיסוי רקמות עמוק.

הוכנסתי אל חדר קטן וענוג,שם נתנו לי חלוק ונעלי בית והורו לי להתפשט ולשכב על המיטה. לא סירבתי ומיד הגיעה ילנה, שידיה החזקות והאמונות עיסו את גופי היגע, כשמדי פעם היא מפטירה במבטא רוסי גרוני: “כאן ממש תפוס, את צריכה לדעת להירגע”. ילנה מרטה, צבטה, לחצה ומעכה אותי. ברקע נשמעה מוסיקה הודית נעימה וריחות של שמנים אתריים ריחפו בחלל האוויר, אבל היצר העיתונאי, זה שלא מאפשר לי להירגע, עבד גם כאן וביקשתי מילנה לספר לי איפה היא למדה לעסות טוב כל כך.

מסתבר, כי ילנה היתה בכלל ארכיאולוגית בכירה ברוסיה, ובתור שכזו עשתה עיסויים לחברים שכל היום עבדו עם גב כפוף וחפרו באדמה.

כשהיא עלתה לישראל היא גילתה, כמו רוסים רבים אחרים, שאין פרנסה במקצוע שלה והפכה את התחביב שלה למקצוע ואנחנו יצאנו נשכרים.

עזבתי את ילנה באנחת געגועים ונסעתי לפגוש את חברתי הירושלמית לשעבר טל, שהמליצה על ארוחת צהרים ב”קפה לרנר”, מסעדה חלבית חדשה שנפתחה במרכז הספורט לרנר בהר הצופים.

קפה לרנר

מי שמגיע מחוץ לירושלים לא יודע שבתוך מרכז הספורט מסתתר קפה לרנר המציע חווית בילוי קולינרית טבעית ושלווה. הכניסה אל המקום לא מרשימה במיוחד, ועוברת ממש בתוך מרכז הספורט, אבל גילו לי שבקרוב תהיה שם כניסה נפרדת כיאות למקום המארח הרבה אנשי עסקים בכירים, אנשי אקדמיה וחברי כנסת שבאים לדון בענייני השעה.

הייתה לנו חנייה למכביר ללא תשלום וחלונות הענק של המסעדה המשקיפים על מדשאות המרכז וחומות העיר העתיקה הבטיחו נצורות. טל הציעה לשבת בחוץ בשולחן באמצע המדשאה, אבל אני העדפתי את המיזוג בפנים. בעל המסעדה, השף ערן בן ארוש שראה את טל, זינק אליה במרץ מן המטבח וחיבק אותה בחום. “ספר לה על עצמך”, פקדה טל, וערן העיף מבט מודאג אל המטבח, אבל ציית, וסיפר שהוא בוגר בהצטיינות של ה”קורדון בלו” בפסדינה קליפורניה, התמחה במטבח גורמה בסגנון צרפתי-ירושלמי, ובעל עבר עשיר בעבודה ובהשתלמויות רבות במסעדות הטובות בעולם.

התפריט של המקום נראה פשוט למדי, מבחר ארוחות בוקר, סלטים, כריכים, פסטות, דגים, ומבחר עשיר של קינוחים ועוגות. המלצרית לחשה שאפשר גם בירות מהחבית, יינות בוטיק, קוקטיילים ועראק מהמשובחים ביותר.

אבל טל הורתה להם להביא מייד את הפטריות הצלויות בשמן זית ומלח ים, המוגשות על מצע של טוסט פריך. הסכמתי, אבל כיוון שאני אדם אתני, צירפתי כמנה עיקרית חריימה ברוטב עגבניות חריף עם טחינה וכוסברה. חיסלתי הכול ולא השארתי פירור. טל הזמינה סלט חלומי ופטריות יער, ואחרי שהיא נתנה לי לטעום, כמעט חיסלתי גם אותו, זה היה באמת חלוֹמי, בחולם! והשקדים הקלויים עם הדבש, ורוטב ויניגרד החמצמץ העבירו אותי על דעתי. למרות ששמות המנות סטנדרטיים לחלוטין והרכיבים נראים כביכול פשוטים, אלו לא היו מנות רגילות אלא מעדנים.

את היום המופלא הזה סיימתי בחפלה גרוזינית אותנטית במסעדת ראצ’ה, שעוד אספר לכם עליה בפעם הבאה.

שתפו את הכתבה:

החיים הטובים: ירושלים של ספא ומטעמים

עליתי לירושלים למסע מסוג אחר, לא עוד מוזיאונים וסיורים רגליים, לא כותל ולא העיר העתיקה, אלא…

צוות מגזין אפוק | 11 בנובמבר 2012 | תרבות ואמנות | 3 דק׳

מלון ענבל – צילום: דניאל לילה

עליתי לירושלים למסע מסוג אחר, לא עוד מוזיאונים וסיורים רגליים, לא כותל ולא העיר העתיקה, אלא יום שכולו עינוגים.

לחוויה המפנקת בחרתי במלון “ענבל”. בבוקר ירדתי לספא, שם המנהלת המטופחת פרשה בפני שפע הצעות של טיפולים לגוף ולנפש במחירים שנעים בין 590-320 שקל. היא הציעה לי לבחור בין טיפולי פנים מפנקים לבין עיסויים שונים ומשונים, כמו עיסוי בקונכיות, המיובאות מהפיליפינים, ומלאות בתערובת של אצות ים, שמנים אתריים ומינרלים או “עיסוי ענבל” של 90 דקות (30 מהן על כפות הרגליים!!!) עם נר העשוי משמן דקלים, חמאת שיאה, מנגו, חמאת קקאו ושמנים ארומטיים, הנמס ונמרח על הגוף בשעת העיסוי.

המנהלת המטופחת ציינה בפני שאם אני רוצה להביא בן זוג יש להם גם עיסויים לזוגות, אמבט שמנים מענג, ופינוקים נוספים כגון פונדו פירות ושוקולד חם, יין לבן תוסס, פלטות פירות ועוד, אבל אני באתי סולו ובחרתי במשהו מוכר וטבעי – עיסוי שבדי משולב בעיסוי רקמות עמוק.

הוכנסתי אל חדר קטן וענוג,שם נתנו לי חלוק ונעלי בית והורו לי להתפשט ולשכב על המיטה. לא סירבתי ומיד הגיעה ילנה, שידיה החזקות והאמונות עיסו את גופי היגע, כשמדי פעם היא מפטירה במבטא רוסי גרוני: “כאן ממש תפוס, את צריכה לדעת להירגע”. ילנה מרטה, צבטה, לחצה ומעכה אותי. ברקע נשמעה מוסיקה הודית נעימה וריחות של שמנים אתריים ריחפו בחלל האוויר, אבל היצר העיתונאי, זה שלא מאפשר לי להירגע, עבד גם כאן וביקשתי מילנה לספר לי איפה היא למדה לעסות טוב כל כך.

מסתבר, כי ילנה היתה בכלל ארכיאולוגית בכירה ברוסיה, ובתור שכזו עשתה עיסויים לחברים שכל היום עבדו עם גב כפוף וחפרו באדמה.

כשהיא עלתה לישראל היא גילתה, כמו רוסים רבים אחרים, שאין פרנסה במקצוע שלה והפכה את התחביב שלה למקצוע ואנחנו יצאנו נשכרים.

עזבתי את ילנה באנחת געגועים ונסעתי לפגוש את חברתי הירושלמית לשעבר טל, שהמליצה על ארוחת צהרים ב”קפה לרנר”, מסעדה חלבית חדשה שנפתחה במרכז הספורט לרנר בהר הצופים.

קפה לרנר

מי שמגיע מחוץ לירושלים לא יודע שבתוך מרכז הספורט מסתתר קפה לרנר המציע חווית בילוי קולינרית טבעית ושלווה. הכניסה אל המקום לא מרשימה במיוחד, ועוברת ממש בתוך מרכז הספורט, אבל גילו לי שבקרוב תהיה שם כניסה נפרדת כיאות למקום המארח הרבה אנשי עסקים בכירים, אנשי אקדמיה וחברי כנסת שבאים לדון בענייני השעה.

הייתה לנו חנייה למכביר ללא תשלום וחלונות הענק של המסעדה המשקיפים על מדשאות המרכז וחומות העיר העתיקה הבטיחו נצורות. טל הציעה לשבת בחוץ בשולחן באמצע המדשאה, אבל אני העדפתי את המיזוג בפנים. בעל המסעדה, השף ערן בן ארוש שראה את טל, זינק אליה במרץ מן המטבח וחיבק אותה בחום. “ספר לה על עצמך”, פקדה טל, וערן העיף מבט מודאג אל המטבח, אבל ציית, וסיפר שהוא בוגר בהצטיינות של ה”קורדון בלו” בפסדינה קליפורניה, התמחה במטבח גורמה בסגנון צרפתי-ירושלמי, ובעל עבר עשיר בעבודה ובהשתלמויות רבות במסעדות הטובות בעולם.

התפריט של המקום נראה פשוט למדי, מבחר ארוחות בוקר, סלטים, כריכים, פסטות, דגים, ומבחר עשיר של קינוחים ועוגות. המלצרית לחשה שאפשר גם בירות מהחבית, יינות בוטיק, קוקטיילים ועראק מהמשובחים ביותר.

אבל טל הורתה להם להביא מייד את הפטריות הצלויות בשמן זית ומלח ים, המוגשות על מצע של טוסט פריך. הסכמתי, אבל כיוון שאני אדם אתני, צירפתי כמנה עיקרית חריימה ברוטב עגבניות חריף עם טחינה וכוסברה. חיסלתי הכול ולא השארתי פירור. טל הזמינה סלט חלומי ופטריות יער, ואחרי שהיא נתנה לי לטעום, כמעט חיסלתי גם אותו, זה היה באמת חלוֹמי, בחולם! והשקדים הקלויים עם הדבש, ורוטב ויניגרד החמצמץ העבירו אותי על דעתי. למרות ששמות המנות סטנדרטיים לחלוטין והרכיבים נראים כביכול פשוטים, אלו לא היו מנות רגילות אלא מעדנים.

את היום המופלא הזה סיימתי בחפלה גרוזינית אותנטית במסעדת ראצ’ה, שעוד אספר לכם עליה בפעם הבאה.

שתפו את הכתבה:

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
איך לטפח רעיונות פורצי דרך

דורית דינור

בשנות ה-90 הפכה "נוקיה" לנושאת הבשורה של הרשת הסלולרית הראשונה, ובתחילת שנות ה-2000 היא ייצרה מחצית מהטלפונים הסלולריים שנמכרו בעולם...

סיפורי נשמות מתגלגלות

דינה גורדון

גרישה צרולניק, גיבור ספרו של הסופר והמחזאי רועי חן, הוא עוף מוזר. יש לו דמיון פורה וידע נרחב בהיסטוריה, אבל בגיל 39 חייו מצטמצמים לנקודה...

למי מותר להתרווח במושב המטוס

דינה גורדון

ליזה יצאה עם תום, בנה בן הארבע, לשחק בגינה ציבורית. תום חפר בארגז החול בור עמוק והלך לרגע לקחת צעצועים שיוכל להניח בתוכו. בזמן שתום הלך,...

תרופת המוסיקה

דורית דינור

אניטה קולינס לא ידעה לקרוא עד גיל תשע. היא הצליחה להעמיד פנים ולהסוות זאת, אך חוותה התדרדרות בלימודים. בהמשך גם קשריה החברתיים התחילו אט אט...

איך נתמודד עם הקולות שבפנים?

דורית דינור

ברגע שנמצאים בשקט אפשר להבחין בו: בזרם מחשבות המתנהג כמו תחנת רדיו שאינה מפסיקה לשדר בתוכנו. הדיבור הפנימי הנחשב כתכונה בסיסית של...

כולנו אוהבים לקנות בזול, אבל מהו המחיר האנושי?

דורית דינור

רבים מאיתנו אוהבים לעשות קניות ולהתחדש. ככל שנשיג את המוצר המבוקש בזול או בהנחה נרגיש טוב יותר. פרופ' ג'ורג...

כתם הלידה: משל לזמננו

ג'ף מיניק

ב-1843 פרסם הסופר נתניאל הות'ורן בביטאון הספרותי "פיוניר" את "כתם לידה" – סיפור קצר ומעורר מחשבה. שלוש שנים אחר כך הוסיף אותו לקובץ...

ביל גייטס מסביר איך למנוע משבר אקלים

עידן לוי

כאשר האדם השלישי בעושרו בעולם מפרסם ספר על משבר האקלים – מדובר באירוע משמעותי שעושה הדים מסביב לעולם. אין ספק שביל גייטס...

שתפו: