נשיא הפרלמנט של האיחוד האירופי מצפה כי ההנהגה החדשה של סין לא רק תדבר על הרפורמות אלא גם תבצע אותן, בעיקר בכל הנוגע לשיפור זכויות אדם ולרווחתו של העם הסיני
לי-שין יאנג | 22 באפריל 2013 | גיאו-פוליטיקה | 2 דק׳
נשיא הפרלמנט האירופי: אנחנו רוצים לראות דמוקרטיה בסין
מרטין שולץ, נשיא הפרלמנט האירופי ענה בסוף חודש מארס על סדרת שאלות של כתב האפוק טיימס בנוגע לנושאים אקטואליים בסין. שולץ הציג את מחשבותיו במגוון נושאים, החל מההנהגה החדשה של סין ועד לגל תקיפות הסייבר של צבא סין באתרי האינטרנט של הממשל האמריקני.
שולץ מכהן כנשיא הפרלמנט האירופי, הבית התחתון ברשות המחוקקת של האיחוד, מאז תחילת 2012.
הוא עקב בעניין רב אחר חילופי השלטון בהנהגת המפלגה הקומוניסטית הסינית, במיוחד אחר נאום ההשבעה של שי ג’ין-פינג, המנהיג החדש, ברטוריקה שלו בנושא דמוקרטיה פנים מפלגתית ואחר מאבקו בשחיתות בקרב פקידי המפלגה.
“רפורמות, כדוגמת חיזוק שלטון החוק, לעולם אינן פשוטות ואינטרסים מבוצרים מהווים כוח רב עצמה נגד השינוי”, ציין שולץ בראיון. “אבל רפורמות סוללות את הדרך לשגשוג ולהרמוניה חברתית נרחבים יותר. קיפאון בסופו של דבר מוביל לשיבושים”.
על שולחן הדיונים עומד גם נושא החינוך מחדש באמצעות עבודה בכפייה – מערכת מחנות ה-“לאו-גאי”. ראש הממשלה החדש, לי קה-צ’יאנג הכריז בחודש שעבר על תכנית חדשה לרפורמה ברשת מחנות העבודה בכפייה השנויים במחלוקת.
שולץ מקווה לראות “התקדמות ממשית” בנושא. הוא אמר שהפרלמנט האירופי גינה את מערכת מחנות העבודה בכפייה – נושא זכויות האדם שחוזר ועולה בקביעות בדיונים עם נציגי המשטר הסיני.
“מערכת ה-‘לאו-גאי’ מפרה מספר סעיפים באמנה הבין-לאומית בדבר זכויות אזרחיות ומדיניות, במיוחד את הסעיפים האוסרים עבודה בכפייה ואת אלו הקובעים שאין לכלוא אדם ללא משפט הוגן”.
שולץ גם התייחס לנושא אבטחת הסייבר ולשטף ההתקפות האחרון על אתרים אזרחיים ועל אתרים של הממשל האמריקני, התקפות שהתברר שמקורן ביחידה של צבא סין. הוא סיפר שהנציבות האירופית מפתחת אסטרטגיה חדשה להתמודדות עם הבעיה, המהווה לדבריו, “דאגה עולמית” שהאיחוד האירופי מתייחס אליה “בחומרה רבה”.
“מטרת האיחוד האירופי היא לערב את השותפים ואת הארגונים הבין-לאומיים, כמו גם את המגזר הפרטי ואת החברה האזרחית כדי לקדם שיתוף פעולה בין-לאומי בתחום הסייבר. המטרה שלנו היא למצוא את האיזון הנכון בין חופש ופתיחות מצד אחד, להגנה מפני איומי סייבר מהצד השני”.
שולץ מקווה שההנהגה החדשה של המשטר תמקם את העם הסיני בעדיפות ראשונה ותבצע שינויים ממשיים ולא רק תדבר עליהם.
“אני מאמין שהמפלגה הקומוניסטית הסינית צריכה לבחור”, כתב שולץ, “בין להתיישב במושב הנהג של השינוי הפוליטי או לעמוד בפני התמודדות עם דרישה הולכת וגוברת להסדרת הדרישות והצרכים השונים של העם הסיני”.
הוא גם כתב: “אנחנו באירופה שואפים שהדמוקרטיה בסין תתרחב לא רק בתוך המפלגה אלא גם מעבר למוסדותיה”.
נשיא הפרלמנט האירופי, מרטין שולץ במסיבת עיתונאים ב-7 בפברואר במטה האיחוד האירופי בבריסל. שולץ התראיין לאחרונה לעיתון האפוק טיימס בנושא זכויות אדם ובנושאים נוספים הקשורים לסין העכשווית – צילום: Thierry Charlier/AFP/Getty Images
לי-שין יאנג
עוד כתבות בגיאו-פוליטיקה
-
ארה”ב הכריזה כי הדיכוי שמפעילה המק”ס נגד האויגורים הוא ג’נוסייד
קאת'י הה
-
הצנזורה ברשת – והמאבק על חופש הביטוי (עדכונים יומיומיים)
צוות מגזין אפוק
-
האם סין קפיטליסטית, קומוניסטית או אולי בכלל סוציאליסטית?
איל לוינטר
-
מי את קמלה האריס?
טרוור לאודן
-
“פילוסופים שאלו האם העם יהיה מספיק נבון בשביל לנהל מדינה? אני מציע לשאול האם האליטה מספיק נבונה”
דור לוינטר